Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2008 - Anul XIII, nr. 10 (3691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Social

Asistenţii maternali au prioritate la adopţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Supranumiţi „părinţi adoptivi”, asistenţii maternali profesionişti, angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, pot deveni, în urma procedurii de adopţie, părinţi cu acte în regulă.

Anul trecut, şase minori care se aflau de mai mulţi ani în îngrijirea unor familii de asistenţi maternali profesionişti au fost adoptaţi de cei care-i aveau în grijă.

Alţi trei asistenţi maternali au depus cereri în vederea adopţiei unui copil, pe care îl au în îngrijire.

Din ce ne-a spus purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava, Nicoleta Lenţa, asistenţii maternali au prioritate la adopţii, când este vorba de copii pe care deja îi cunosc, îi îngrijesc şi s-a creat o legătură de suflet între ei şi minori Aceşti părinţi (care, de obicei, au şi propriii lor copii) nu mai trebuie să aştepte 90 de zile de la depunerea cererii până la aprobarea atestatului, pentru că sunt monitorizaţi şi verificaţi încă din momentul în care au devenit asistenţi maternali şi au luat în îngrijire un minor.

 

36 de atestate pentru adopţie

La nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava s-au înregistrat anul trecut 27 cereri de atestare pentru părinţi adoptivi şi nouă cereri de reatestare, fiind eliberate, în final, 36 de atestate.

După ce o persoană sau o familie depune o cerere la Direcţia de Asistenţă Socială, pentru a adopta un copil, comisia pentru protecţia copilului merge la domiciliul persoanei sau al familiei care doreşte să adopte, constată existenţa condiţiilor şi a garanţiilor necesare şi atestă faptul că persoana sau familia este aptă să adopte.
Atestatul se eliberează de către comisia pentru protecţia copilului, la cererea persoanei sau a familiei interesate, în termen de 90 de zile de la data depunerii cererii, pe baza rapoartelor şi a propunerilor serviciului public specializat pentru protecţia copilului, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

 

Moralitate şi bani

Comisia  pentru protecţia copilului poate elibera atestatul numai dacă, din rapoartele efectuate la respectivele persoane, rezultă că acestea prezintă garanţie şi îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.

„Nu pot adopta decât persoanele sau familiile care prezintă condiţiile materiale şi garanţiile morale necesare asigurării dezvoltării armonioase a copilului încredinţat spre adopţie”, a completat Nicoleta Lenţa.

În 2007, au fost încredinţaţi, în vederea adopţiei, de către instanţa judecătorească, după o evaluare atentă, 12 copii. Alţi 17 copii au ajuns, deja, în familiile adoptive, fiind finalizată procedura de adopţie.

 

Din 2005, 72 de adopţii

Din 2005 şi până acum, la nivelul judeţului Suceava, s-au efectuat 72 de adopţii. Aceşti copii se află în monitorizare post adoptivă, pentru o perioadă de doi ani. Comisia Protecţiei Copilului efectuează rapoarte trimestriale vizavi de evoluţia relaţiilor copil - familie adoptatoare şi le asigură servicii post adopţie.

În afară de asistenţii maternali profesionişti, restul adopţiilor au fost realizate de către familii care nu au grad de rudenie cu copiii adoptaţi.

„Numărul mare de solicitări, raportat la numărul mic de copii adoptabili, se datorează faptului că, în conformitate cu noua lege, adopţia este ultima măsură de protecţie pentru un copil. Noi încercăm în primele etape menţinerea copilului în familia biologică sau în familia lărgită şi sprijinirea acesteia pentru depăşirea situaţiei critice care a determinat intrarea copilului în dificultate. Procedura de adopţie trebuie să respecte, în primul rând, interesul superior al copilului”, este de părere purtătoarea de cuvânt a Direcţie de Asistenţă Socială Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenţii maternali au prioritate la adopţii.
 Vizualizări articol: 1157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Asistenţii maternali au prioritate la adopţii3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Copii fara copilarie trimis de
(14 ian 2008, 16:38:12
Mi se pare minunat faptul ca se mentin in familia biologica copii care iau periodic bataie de la parinti, care sunt obligati sa-si creasca cei trei, patru frati mai mici cat sunt parintii plecati, care mananca o data pe zi sau la doua zile, deoarece alocatia se duce pe bautura parintilor, sau care sunt trimisi la cersit pentru aceeasi minunata licoare care ii face si mai violenti pe parinti. Iar cand copilul face 10-12 ani fuge de acasa, doarme prin canale si tot asa.

In loc sa-l ia de la "parinti" de mic si sa-l dea unei familii care din varii motive nu poate avea un copil dar si-l doreste si are cu ce-l creste minunatul nostru stat, din grija pentru copil, il lasa sa se nenoroceasca. . Ca la o varsta mai mare nimeni nu mai doreste sa infieze un copil.
2.   Copii nimanui trimis de
(14 ian 2008, 18:33:21
Cele mai proaste legi sunt in ROMANIA.De ce o familie care din diverse motive nu poate sa aiba copii ,care au posibilitati de crestere si educare nu pot infia un copil fara sa mai astepte luni de zile pana ce se termina judecata? Nu sunt de acord ca pentru a fi adoptat un copil trebuie sa-si dea si acordul si rudele de gradul 4.Dar daca acel copil traieste in conditii mizerabile,nu au ce manca, nu au lemne pentru incalzire acel rude vin sa le dea o mana de ajutor?Ineresul superior al copilului este sa-l lasati cat mai repede in familia cu posibilitati ,sa traiasca bine.
3.   Ce e cu poza asta??? trimis de
(14 ian 2008, 20:50:28
Alta poza nu ati putut face??? Individa asta care se numeste "purtatoare" de cuvant nici nu stie cum arata o tinuta de "birou", parca merge la discoteca, asa si-a scos "silicoanele" in evidenta. Cum naiba au pus-o sa "poarte cuvintele" cand arata ca una de la Peco??? Ce are adoptia cu madama asta? Sau vrea sa o adopte unul cu mai multi bani decat barbatu'sau???
4.   Adoptie adoptie trimis de
(15 ian 2008, 08:37:31
sincer va spun ca eu as adoptao pe aia din poza...............,ce ziceti?,nam dreptate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Porumb prajit cu ardei gras 6-8 portii 45 minute6-8 ştiuleţi de porumb1 lingură ulei de măsline2 ardei graşi roşii2 ardei graşi galbeni SOSUL:1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie2 linguri suc de lămâie3 linguri oţet de mere1 linguriţă boia dulce de ardei1... Citeşte