Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2008 - Anul XIII, nr. 10 (3691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaziune

Afaceri la negru cu cereale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Garda Financiară Suceava a identificat, în urma unui control efectuat la sfârşitul anului trecut, o firmă din Fălticeni, SC TRITICUM IMPEX SRL, care desfăşura afaceri „la negru” cu cereale.

Comisarii financiari au constatat până în prezent că firma din Fălticeni a efectuat, începând din anul 2006, livrări de cereale de peste 21 de miliarde de lei vechi, tranzacţii care însă nu au mai ajuns să fie înregistrate în contabilitatea societăţii comerciale.

Şeful Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, ne-a declarat că în urma verificărilor au fost descoperite doar 18 facturi fiscale emise către o altă firmă din ţară, încasările aferente acestor documente neregăsindu-se însă în evidenţele SC Triticum Impex SRL Fălticeni.

Vartic a spus că doar din cele 18 facturi reiese faptul că firma fălticeneană a livrat 4.500 tone de grâu, 745 tone de porumb şi 272 tone de soia, iar veniturile obţinute în urma acestor tranzacţii au rămas în buzunarul administratorului SC Triticum Impex.

„În urma verificărilor am constatat că firma din Fălticeni nu îşi desfăşoară activitatea la sediul social declarat. Mai mult, asociatul firmei este din judeţul Neamţ, şi nu a fost identificat până în prezent pentru a fi tras la răspundere”, a spus Ionuţ Vartic.

Comisarul şef al GF Suceava a declarat că numai pentru veniturile nedeclarate aferente celor 18 facturi a fost stabilit un prejudiciu de peste 6 miliarde de lei vechi, reprezentând TVA şi impozit pe profit nevirat bugetului de stat.

În aceste condiţii, el a precizat că în perioada următoare verificările vor continua pentru stabilirea prejudiciului total adus de firma din Fălticeni bugetului de stat, şi în acelaşi timp vor fi sesizate organele de anchetă specializate pentru începerea urmăririi penale pe numele administratorului SC Triticum Impex SRL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceri la negru cu cereale.
 Vizualizări articol: 1373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Afaceri la negru cu cereale4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Porumb prajit cu ardei gras 6-8 portii 45 minute6-8 ştiuleţi de porumb1 lingură ulei de măsline2 ardei graşi roşii2 ardei graşi galbeni SOSUL:1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie2 linguri suc de lămâie3 linguri oţet de mere1 linguriţă boia dulce de ardei1... Citeşte