Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2007 - Anul XII, nr. 314 (3679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nebunie

Vâna porumbei pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din municipiul Suceava a ieşit cu puşca prin oraş în prima zi de Crăciun. Ajuns în fosta zonă industrială a municipiului, a început să vâneze porumbeii pe care i-a zărit prin apropiere. A doborât mai multe păsări, oprindu-se doar când a fost zărit de o patrulă de jandarmi.

Marţi seară, în jurul orei 19.30, aflaţi în misiune de asigurare a serviciului de ordine şi siguranţă publică pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, membrii unei patrule a Jandarmeriei Suceava, aflaţi pe Calea Unirii, în zona Ambro, au dat peste trei indivizi, aflaţi lângă un ATV. Din apropierea drumului, unul dintre ei trăgea de zor în păsările pe care le ochise prin copacii din zonă.

Oamenii legii au găsit în apropiere cinci porumbei împuşcaţi, foarte probabil, „vânătorul” mai doborând şi alte păsări care nu au fost găsite.

Armă sofisticată şi sute de gloanţe

Cel care s-a apucat de împuşcat păsări prin Suceava se numeşte Lucian Rotaru şi are 24 de ani. Alături de el se mai aflau fraţii săi, Florin Rotaru, de 34 de ani, şi Cătălin Rotaru, de 21 de ani.

Arma cu aer comprimat folosită la vânătoare, de fabricaţie spaniolă, este una cât se poate de sofisticată. Are calibrul de 4,5 mm. şi este prevăzută cu lunetă, lanternă şi sistem de ochire tip laser. De la Lucian Rotaru, oamenii legii au mai confiscat şi 600 de bucăţi muniţie proiectil, de acelaşi calibru.

Anchetatorii, în frunte cu specialiştii din cadrul Serviciului de Arme Explozivi şi Substanţe Toxice al Poliţiei Suceava, au stabilit că arma a fost introdusă ilegal în ţară, fără a fi declarată organelor de poliţie.

Conform prevederilor legale, înainte de a achiziţiona o armă cu aer comprimat, cumpărătorul trebuie să se prezinte la poliţie, de unde obţine un certificat de deţinător pe baza căruia îşi cumpără arma. Tot conform legii, aceste arme pot fi folosite doar în regim de agrement, în poligoane.

Tânărului i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vâna porumbei pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 2399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 8 voturi
Vâna porumbei pe străzile Sucevei2.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai sa fie..ce mai big deal trimis de
(28 dec 2007, 12:44:22
te pomeni ca o sa-i faca dosar penal pt o amarata de pusca cu aer comprimat si cateva pasari impuscate.pt ca "a fost introdusa ilegal in tara". pai mira-m-as de reactia celor de la vama cand o sa auda ca am in portbagaj "o pusca" de vanatoare pe aer comprimat...sincer ma si vad cu masina desfacuta bucati!..la urma urmei..legile in tara is destul de ambigui si cel putin eu nu stiam de faptul ca trebuie declarata. bine ca nu mi-am adus si eu una..ca sfarseam ca rotareii:)
1.1  RE: Mai sa fie..ce mai big deal trimis de
(28 dec 2007, 13:39:35
ba desteptule ti se pare normal sa iesi cu pusca la "vanatoare" in locurile publice? nici nu stii cum iei viata unui om intr-o fractiune de secunda...la cati debili circula liber prin oras nu mas mira ca maine o sa aud ca au jucat cs cu trecatorii.
1.2  RE: Mai sa fie..ce mai big deal trimis de
(28 dec 2007, 22:24:03
la vanatoare in locurile publice...fosta zona industriala numai loc public nu este...unde a fost IUPS-ul altadata e un loc numai bun pentru tras cu pusca
2.   Teribilism trimis de
(28 dec 2007, 20:00:39
Bine ca nu a iesit cu AG-ul sa traga dupa vrabii. Sa-i faca mai intai un consult sa vada cate pasarele are la cap.
3.   Sunteti siguri... trimis de
(28 dec 2007, 20:55:26
sunteti siguri ca nu era oreste? nu de alta, dar mai are antecedente...happy
4.   Eu am tras cu pusca trimis de
(29 dec 2007, 15:49:20
ziaristilor le place sa vorbeasca din auzite si sa umple ziarele pentru ca nu au cu ce..oricum multumesc pentru publicitate.!!! doar asa devin vedeta...,dar mi.ar fi placut sa se scrie tot ce s.a intamplat. cat despre pusca ...e o pusca cu aer comprimat cumparata legal cu calibreu 4.5 la care si un porumbel se chinuia sa moara si nu este periculoasa,doar ca lumea cand aude pusca...se gandeste la razboi..o prastie e mult mai puternica si va pot demonstra aceasta. si daca tot ziaristul s.a gandit sa scrie de ce nu ma cautat sa ii spun si parerea mea... cum 2 "jandarmi" civil si fara a se prezenta au venit si au incercat sa sustraga arma si cum era sa ii punem catusele...doar ca nu am reusit sa i le luam din mana..cum colegii lui l.au gasit jos tinut de noi .. .Ala e jandarm?? dar de astea nu se vorbeste.. asta e Romania de care ne mandrim..
5.   Pt vasile trimis de
(29 dec 2007, 15:57:59
ma vasile da mai date.n p*** noastra.. ce stii tu ce e o pusca cu aer comprimat.daca ti.as fute un pumn in ochi ai vedea mai bine.. ce loc public..daca tu lucrezi la un wc si e numit public... si tot la iups se caca lumea dupa copaci... il numesti tot loc public??
6.   Pt lucian trimis de
(29 dec 2007, 16:04:50
waw esti un dur! Mi-ar place sa te cunosc! ma excita numai cand citesc! nu poti lasa un numar de telefon?
7.   Asta da distractie trimis de
(29 dec 2007, 16:32:43
Baiatul asta stie sa se distreze. Am o intrebare pt toti, ce puteti sa faceti in rahatul asta de oras pt a te distra? Eu unu ma plictisesc de moarte, as merge si eu la vanatoare de porumbei cu Lucian "vanatorul". Bravo Luciane!!!!!!!!!
8.   Foarte bine trimis de
(29 dec 2007, 16:37:19
Pai daca in acest oras nu sa creat nimic pentru tineri unde sa mearga sa consume energia, ce are de facut? Asta e un hobby al lui si nu are unde sa il practice pentru ca nu avem un plogon in orasul suceava si doar la C-lung. Mai bine ziaristii ar scrie despre asta. si de ce fac toti cei care stau in primarie si freaca menta!! primaru nu stie cum sa isi mai faca vreo vila si toti politistii care au o luna de munca si 300 euro salar le rasar vilele in curte.
9.   Pt Lucian trimis de
(29 dec 2007, 16:59:28
Ce nebunatic esti Luciane, vanezi pasarele, ...a mea sta saraca nevanatahappy. Sper sa prinzi si pasarica mea data viitoare. PS: a mea sta s-o prinzi si cu mana

10.   :) trimis de
(29 dec 2007, 17:34:03
f bine baieti.. voi sunteti aia cu ATV-urile B 84 85 EUS ..sunteti cei mai tari din suceava.. cand imi inchiriati si mie unul sa ma duc sa ma distrez. cat e ora ? vreau sa ma duc sa ma distrez ... si am pusca si eu .. ma duc sa vanez porumbei. oricum sunteti cei mai tari baieti din suceava . bravo voua ..
11.   :) trimis de
(30 dec 2007, 14:09:35
ce ti`am zis eu despre arma?:) esti belea;))
12.   Tare trimis de
(30 dec 2007, 15:15:50
dc mereu ziaristi scriu doar cea ce le convine...?da sa mai scrie si adevarul...si cum o zis lucian trebuia si parerea lui...infine ce sai faci astias oamenii din rom...chiar dak is plecata din tara tot vreau sa ma intorc aksa...da frate sa se mai civilizeze un pik toata lumea...orcum sunteti nebuni rau mai ales k stiu cum mergeti si q atv...:))
13.   Ce nebuni trimis de
(30 dec 2007, 15:50:35
Lucian asta nu are cu ce sa-si consume energia,mai bine ar iesi cu o fata in oras. Daca nu ai cu cine ies eu, ca de mult te filez.
14.   Asta da distractie trimis de
(30 dec 2007, 16:08:18
data viitoare sa ma sunati si pe mine sa vin cu voi sa ma plimbati cu atv-ul.Mi.ar place sa trag si cu pusca dar nu o mai ai. daca iti cumperi alta sa imi spui si mie luciane. Esti un dulce. lasa si mie numarul tau .
15.   Nr meu pt fete trimis de
(30 dec 2007, 17:36:01
0751588915

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Medalion în bacon 4 porţii -35 minute 700g muşchi de viţel200g bacon (tăiat în felii subţiri)2 fire de rozmarin1 linguriţă rasă boabe de muştar măcinate50g unt1 lingură hrean proaspăt ras± sare, piper Curăţă muşchiul de pieliţe şi... Citeşte