Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2007 - Anul XII, nr. 314 (3679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cristian GHINEA

Cristian GHINEA


Hagi, Orban şi serviciile secrete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă stai şi asculţi câţi români se cred urmăriţi de serviciile secrete, ajungi să crezi fie că trăim în plin totalitarism, fie că suntem un popor de paranoici. Dacă ai apărut de câteva ori la televizor şi vecina de la cinci ţi-a spus că eşti lider de opinie, atunci îţi scrii pe blog că telefonul îţi este ascultat. În urmă cu vreun an trebuia să semnez un contract de colaborare cu un mare trust de presă şi când am vrut să intru în detalii, doamna de la resurse umane m-a atenţionat cu voce misterioasă: „Ştt! Nu discutăm chestii d-astea la telefon!”. Nici acum nu ştiu ale cui telefoane le credea ascultate: ale mele sau ale ei. La discuţiile între ziarişti a devenit un fel de bravadă să zici: „Aa! Telefonul meu e ascultat!”. Dacă nu eşti ascultat te simţi un nimeni, nu ţi se acordă atenţie.

La nivel de oameni politici nici măcar nu există dileme: acolo toţi se simt ascultaţi. Unii dintre ei chiar şi sunt, aşa cum a fost în cazul Remeş, când am aflat despre obiceiurile culinare ale ministrului. Dar nu la acest fel de ascultare se referă politicienii de obicei. Fiecare se simte ascultat de adversari. Bineînţeles, dacă eşti anti-Băsescu, te ascultă serviciile comandate de la Cotroceni. Dacă eşti cu Băsescu te ascultă oligarhii. „Ascultătorul” tău de serviciu a devenit un fel de obişnuinţă, cam cum este psihologul la americani. Sau cum sunt prietenii imaginari ai acelor copii ignoraţi de părinţi.

Serviciile secrete româneşti par a fi eficiente şi omniprezente. Ziarele care nu se pricep să facă anchete serioase, dar au explicaţii pentru orice, găsesc repede vinovatul pentru orice: serviciile. Ele fac şi desfac alianţe. Ele duc campanii de presă. Ele câştigă alegeri. Vadim Tudor inventează aproape săptămânal sondaje de opinie comandate de serviciile secrete. Uneori, nu doar serviciile româneşti fac sondaje, ci şi CIA şi Mossad-ul. Bineînţeles, în aceste sondaje ultra-secrete Vadim Tudor este mereu pe primul loc. Acum, mai nou, Ludovic Orban ne anunţă pe ton grav că este filat permanent. Un ziar anunţă că întreg scandalul cu accidentul auto este opera unei înscenări a serviciilor. Probabil serviciile au făcut să ningă în zona Cotroceni şi după accident l-au împiedicat pe ministru să raporteze incidentul la poliţie. Şi tot serviciile au plantat acolo martori care spun că există o victimă.

În fine, m-am gândit la toate acestea şi am râs cu poftă când l-am văzut pe Gigi Becali spunând că Gheorghe Hagi este colaborator al serviciilor secrete şi că aceste servicii l-au pus pe Hagi să-l atace după ce a plecat de la Steaua. Deci, dacă înţeleg eu scenariul complet: serviciile l-au plantat pe Hagi la Steaua, l-au dus de nas pe Becali ca să îl prezinte cu mare fast şi apoi i-au făcut pe fotbalişti să joace ca nişte adormiţi.

Vă daţi seama ce genii lucrează în serviciile secrete româneşti? Dacă toţi aceşti oameni ar avea dreptate, am avea cele mai aprige servicii secrete din lume. Cu ocazia gripei aviare au cam încurcat găinile cu curcile şi s-au făcut de râs. Dar aceea a fost o excepţie. În realitate, serviciile noastre sunt fantastice. Sau poate doar suntem un popor de megalomani cărora le face bine să se simte importanţi. Atât de importanţi încât să fie filaţi, ascultaţi şi „lucraţi”. Serviciile secrete sunt prietenii imaginari ai acestor imaturi de care e plin spaţiul public românesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hagi, Orban şi serviciile secrete.
 Vizualizări articol: 3036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Hagi, Orban şi serviciile secrete4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu mai au voie s-a ne asculte trimis de
(28 dec 2007, 11:36:00
da parca sa dat o lege prin care astia cu ochi albastri nu mai au voie sa-ti asculte telefonu, sau nu mai e valabila?
2.   Cum.... trimis de
(28 dec 2007, 11:40:05
STIE CINEVA,CEVA DE LEGIA ASTA ?
3.   Basme trimis de
(28 dec 2007, 14:13:13
toate sunt inregistrate.populatia civila sunteti inconjurati numai de ''ochi albastrii.''traiasca cei ce au construit sistemul.siguranta persoanei inainte de toate
4.   Activitate. trimis de
(29 dec 2007, 03:48:34
Romania are mai multe servicii secrete ca niciodata.Domnul autor ne da exemplu doua cazuri ridicole. Cel cu Orban,nu miroase a serv.secrete dar miroase a cerneala de ziare.Ce scrie Cristoiu in Monit.de Botosani e foarte adevarat.La fel e si cazul Cioroianu.E vorba de un soi de campanii cu "Unanimitati si de pareri si de timpi,care erau obisnuinte pana in 89.Acum nu am vazut in toata lista de ziare decat o parere,si la Orban,si la Cioroianu,si chiar la cele cu revenirea la monarhie.Nu e vorba de servicii secrete,e vorba de un servilism asa"sa fim de acord"cu cei care dau tonul.
4.1  RE: Activitate. trimis de
(29 dec 2007, 09:29:18
Mai fratilor vorbim de totalitarism dar ce face Basescu ce este,nu misca in tara fara ca el sa fie de acord numai cei convine lui.Serviciile secrete sint nenumarate si private,tot ce misca in tara este inregistrat,Cea facut Turcescu in convorbirea cu Orban nu miroase a securim ,de unde stia el ce v-a discuta ca sa inregistreze convorbirea.Cred ca si comentariile noastre sint inregistrate de servicii ,dar inca mai credem in democratie ,si nu se va lega nimeni de parerile unor cetateni ai acestei tari.Dar cred ca ar trebui ca cineva sa asculte si de noi.
5.   Intrebare trimis de
(30 dec 2007, 15:08:54
Pai daca majoritatea suntem ascultati, ma intreb cati angajati ar trebui sa aiba serviciile secrete? Pai ar trebui ca jumatate din cei care au mai ramas in tara sa lucreze pentru ei. Si nu poti sa pui pe orcine sa asculte, ar trebui sa aiba cat de cat studii sau pregatire. De unde-i mai scoti si pe astia, cand majoritatea tinerilor cu studii sunt plecati de mult.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Medalion în bacon 4 porţii -35 minute 700g muşchi de viţel200g bacon (tăiat în felii subţiri)2 fire de rozmarin1 linguriţă rasă boabe de muştar măcinate50g unt1 lingură hrean proaspăt ras± sare, piper Curăţă muşchiul de pieliţe şi... Citeşte