Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2007 - Anul XII, nr. 314 (3679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Judeţean

Medic de la Urgenţe, acuzat că a refuzat să consulte un pacient

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un medic de la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava este acuzat de un pacient că a refuzat să-i acorde asistenţă sanitară, deşi solicitarea a fost făcută în prima zi de Crăciun, la o oră târzie, când toate celelalte unităţi sanitare erau închise.

În replică, doctorul spune că pacientul, neasigurat, a încercat să fenteze sistemul de sănătate invocând o problemă medicală pentru a-şi asigura o consultaţie gratuită.

Cazul a ajuns în atenţia conducerii Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, care a anunţat că va solicita spitalului să declanşeze o anchetă administrativă.

Dr. Corina Motoveleţ, de la Unitatea de Primire a Urgenţelor a fost reclamată că, în data de 25 decembrie, în jurul orei 22.00, i-a refuzat unui pacient neasigurat dreptul la asistenţă medicală de urgenţă. Constantin B., în vârstă de 29 ani, din Suceava, susţine că în seara cu pricina s-a prezentat la Spitalul Judeţean Suceava din cauza unor probleme de sănătate, dar medicul de serviciu n-a mai vrut să-l consulte în momentul în care a auzit că este neasigurat. „Păi pe mine cine mă plăteşte?”, ar fi spus dr. Motoveleţ.

„Treabă de Policlinică”

„De câteva zile mă durea mâna stângă şi o simţeam amorţită, dar atunci mi s-a făcut rău şi am decis să vin la spital ca să mă vadă un doctor. Îmi mişcam cu foarte mare greutate mâna, începusem să am dificultăţi de respiraţie şi am intrat în panică la gândul că ar putea fi o problemă cauzată de inimă. Eu locuiesc practic în străinătate, am venit în Suceava doar pentru a-mi petrece concediul, motiv pentru care nu am asigurare medicală în România. Ştiam, însă, că în cazul unei urgenţe am dreptul la asistenţă sanitară”, a explicat tânărul condiţiile în care a ajuns la Spitalul Judeţean.

„M-am dus la ghişeul de la intrarea în Urgenţe şi mi-am făcut fişa, iar apoi am intrat în camera în care se aflau medicii. I-am spus doctoriţei Motoveleţ, de serviciu în acea seară, ce problemă am, după care aceasta m-a întrebat dacă sunt asigurat. I-am spus că nu, iar ea s-a răstit la mine, zicând <Păi pe mine cine mă plăteşte? > ”, a completat Constantin B.

El arată că, în acest context, şi speriat de ideea că sănătatea sa ar putea fi în pericol, s-a oferit să achite consultaţia, dar cum medicul i-a spus că nu-i cazul, fiindcă <asta-i treabă de Policlinică >, a plecat.

Tânărul susţine că s-a întors peste circa două ore, crezând că are dreptul să-şi ceară fişa, ocazie cu care a ajuns din nou în camera de consultaţii unde se afla dr. Corina Motoveleţ care, de această dată, s-a dovedit mai amabilă.

“De faţă era şi un reprezentant al forţelor de ordine şi mi-a zis că dacă vreau să mă consulte să stau jos, dar eu i-am răspuns că doresc numai să-mi iau fişa şi să plec”, a arătat Constantin B., cu precizarea că nici un moment nu a adoptat o atitudine nepotrivită faţă de medic.

Apărarea doctoriţei

În replică la acuzele care i-au fost aduse, dr. Corina Motoveleţ spune că pacientul s-a dovedit recalcitrant şi că a plecat fără aviz medical. Doctoriţa recunoaşte că l-a întrebat dacă este asigurat sau nu, cu explicaţia că a solicitat această informaţie pentru a completa chestionarul conţinut de documentele medicale care trebuie întocmite în aceste situaţii.

Ea spune că în momentul în care Constantin B. a ajuns la spital avea de rezolvat două urgenţe majore, respectiv un infarct şi un traumatism cranian provocat de o petardă, cărora le-a acordat prioritate.

Doctoriţa neagă că ar fi spus că nu este plătită pentru serviciile sanitare oferite neasiguraţilor, declarând că are martori care pot confirma acest lucru, şi se apără cu actele medicale care au fost întocmite în acea seară.

Ea afirmă că pacientul a refuzat să aştepte să fie consultat şi prezintă documentele completate în acest caz, în care se stipulează că pacientul a plecat fără aviz, că a revenit la miezul nopţii, recalcitrant, şi că a ameninţat cu înregistrări pe telefonul mobil pe care le va face publice.

Sesizarea autorităţilor sanitare

„A venit cu tupeu, n-a vrut să înţeleagă că trebuie să aştepte. Avea o problemă medicală care dura de mai mult timp şi care putea fi rezolvată prin medicul de familie sau de specialitate, în cazul în care ar fi avut statutul de asigurat. Dar el a venit direct la spital, noaptea, şi fiind vorba, practic, de o consultaţie, mi-am rezervat dreptul de a mă ocupa mai întâi de urgenţele majore pe care le aveam. Ulterior, a refuzat cu vehemenţă să ia loc pentru a fi consultat, ţinea mâinile în buzunare şi ameninţa că înregistrează totul, după care se va duce unde trebuie. M-a şi jignit, oferindu-se să mă plătească pentru consultaţie, context în care i-am zis să se ducă la Policlinică, fiindcă acolo se practică acest sistem. Multe persoane neasigurate simulează tot felul de chestii pentru a beneficia de asistenţă sanitară gratuită. Se plimbă pe lângă spital şi se gândesc că n-ar fi rău să-şi facă o consultaţie fără plată. Dreptul lui era în primul rând să se asigure, ca să aibă acces la asistenţă medicală primară şi la consult de specialitate. Cum are bani de telefonul mobil, poate să-şi plătească şi contribuţia la Sănătate”, a punctat medicul sucevean.

Cazul a ajuns în atenţia şefului Unităţii de Primire a Urgenţelor, dr. Liviu Cârlan, care a refuzat să ia partea cuiva până nu analizează cu atenţie toate faptele.

El a precizat că, în cazul în care există nemulţumiri legate de activitatea unui doctor, pacientul se poate adresa direct, cu o reclamaţie scrisă, Colegiului Judeţean al Medicilor.

La rândul său, directorul Spitalului Judeţean Suceava, Costică Dăscăliuc, care a luat cunoştinţă de cele întâmplate în prima seară de Crăciun, a precizat că aşteaptă o sesizare oficială din partea pacientului pentru a putea demara o serie de cercetări.

Sesizată în acest caz, Casa de Asigurări de Sănătate a anunţat că va trimite o înştiinţare conducerii spitalului în vederea declanşării unei anchete administrative.

Ce spune legea

În situaţia în care pacientul nu poate dovedi calitatea de asigurat, spitalul acordă serviciile medicale de urgenţă necesare, având obligaţia să evalueze situaţia medicală a acestuia şi să-l externeze dacă starea sa de sănătate nu mai reprezintă urgenţă.

Criteriile de stabilire a urgenţelor pe baza cărora se efectuează internarea pacienţilor care nu dovedesc calitatea de asigurat sunt: urgenţe medico-chirurgicale sau orice alte situaţii în care este pusă în pericol viaţa pacientului sau au acest potenţial şi boli cu risc endemo-epidemic.

În conformitate cu Legea 95/2006 cu modificările şi completările ulterioare (Legea nr. 34/2007), unităţile şi compartimentele de primire a urgenţelor din cadrul spitalelor de urgenţă sunt finanţate din bugetul de stat cu sumele aferente cheltuielilor de personal şi cheltuielilor cu medicamentele şi materialele sanitare. Sumele aferente acestor cheltuieli sunt prevăzute în mod distinct în bugetul spitalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic de la Urgenţe, acuzat că a refuzat să consulte un pacient.
 Vizualizări articol: 1398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Medic de la Urgenţe, acuzat că a refuzat să consulte un pacient3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bine a facut medicul ... trimis de
(28 dec 2007, 11:18:57
Nu inteleg ce atata zarva !!! Este si normal ca smecherasii veniti de la mama lor de peste hotare sa fie tratati conform legii !!! Nu sunt de acord ca din banii pe care eu ii virez statului pentru sanatate sa se trateze fel de fel de smecherasi !!! La fel este si cazul tiganilor care vin cu adeverinte si stau prin spital din banii noistrii a celor ce muncim !!! Pe deasupra din cate observ tanarul traieste deci nu cred ca era vreo urgenta ... Urgenta iti pune viata in pericol ori tanarul asta cred ca vrea el sa arate ce inteligent este ... Oricum nu vreau sa fiu partinitor dar ma indoiesc ca doctorita a procedat precuma spus el ...
1.1  RE: Bine a facut medicul ... trimis de
(28 dec 2007, 11:38:09
nu-i asa ca nu a fost nevoie sa ajungi vreodata la urgenta?!.....eu am ajuns....si n-am venit din strainatate!!....existau 2 variante cu persoana respectiva....avea sau nu avea viata pusa in pericol!?....raspuns:nu avea nimeni sa stie fara un control medical!...dar n-au fost destule cazuri in care au murit persoane sau au ramas cu handicap!...toata lumea stie cum e la urgenta!! principal e sa se ia masuri!!!
2.   Al trimis de
(28 dec 2007, 11:38:16
bai al....taci in**** mea ca esti din alt film....sa dea domnul sa ai nevoie la urgente cat de repede si sa fii tratat la fel, cu indiferenta

de altfel nu-i primul caz de acest fel...la urgente si in general in spitalul sucevean e o jungla in care doar spaga primeaza
3.   *** trimis de
(28 dec 2007, 11:40:39
monitorul...dati-o in pana mea de treaba...ditamai ziarul si nu aveti o foto cu spitalul iarna prin arhiva?...pui poza din luna august bre?
4.   Medicul sa suporte consecintele!!! trimis de
(28 dec 2007, 12:02:11
daca murea capsunarul?? avea tot dreptul sa se revolte fiindca dreptul la viata e garantat prin constitutie!

si cum adica era singura????? daca era vreun accident cu mai multe victime ce facea o singura "doctorita"?

si voi soareci de forum...dupa capul vostru sec doar cine e asigurat merita sa traiasca??
5.   Vraja mari in 4 acte trimis de
(28 dec 2007, 12:10:23
am patit-o si eu cu urgentele

odata ce te vad in picioare ei considera ca nu ai nimic!

de fapt eu eram intepenita de spate si nu puteam merge...tot din cauza lor...la 1.70 si 53 kg acum catva ani credeau ca am nevoie de anestezie totala la o banala operatie de apendice si mi-au trantit o anestezie ca si dupe 4 ani ma doare spatele si capul de mor!si cand am fost si le-am zis de spate ca nu pot sa merg mi-au zis ca sunt prea inalta si ca ce zic eu de anestezie....ma astia is prosti !!!!cu Doamne iarta-ma sa fiu prea inalta si sa ma doara capu de la asta??????lol

deci trageti voi cz !!a...si stau si fumeaza si beau cafea...si te intreaba asa in flegma ...da ce e asa grav??bre nu am nik cu salarii cafele tigari da puii mei de juramant!!!sa se lase dracu de meserie daca nu pretuiesc viata altor oameni!!
6.   Sfidare mare.rusine trimis de
(28 dec 2007, 12:18:08
nui de mirare asa se intampla cam peste tot in romania ...nu vreau sa jignesc pe nimeni dar ....haideti domnilor or si care era problema -era asigurat-nu era asigurat asta nu conteaza ...doamna doctor care era de garda la urgenta trbuia cu tot dinadinsul sal consulte pe om....pentru ca unde e lege nu-i tocmeala stimata domnisoara -doctor.......
7.   MARE SCOFALA trimis de
(28 dec 2007, 12:21:06
A VENIT UN CACACIOS CARE A STAT VREO CATIVA ANI PRIN CINE STIE CE TARI STRAINE DE NU MAI CUNOASTE BINE LIMBA ROMANA SI SE CREDE MARE GRANGUR.pENTRU EL TOATA LUMEA TREBUIE SA SE AGITE SI SA-I REZOLVE REPEDE O BANALA LUXATIE SI ALTII CU ADEVARATE PROBLEME SA-L ASTEPTE PE NESIMTIT.IN LOCUL MEDICULUI II DADEAM SI UNA PESTE BOTUL ALA NESIMTIT DE CAPUSUNAR SAU MACARONAR CA AVEA UN LIMBAJ DE MAMA FOCULUI.

7.1  RE: MARE SCOFALA trimis de
(28 dec 2007, 20:43:54
pt."ANONIMUL"

domnule stie maicata cum esti sau e si ea ca tine
8.   Am spus si daca vreti pot s-o mai ...REPET trimis de
(28 dec 2007, 12:29:24
serviciul sanitar este unul din serviciile care...DEMORALIZEAZA oamenii incadrati in acest serviciu!!!!!

ca dovada dau urmatoarele exemple:

1. se cred prea inteligenti pentru aceasta... epoca.

2. coruptia ela ea....acasa.

3. se considera nedreptatiti de nivelul mic de...plata , in comparatie cu nivelul ...MARE de scolarizare.

4. considera ca au ...DREPTUL sa primeasca...cat mai multe cadouri de la..."bobor".

5.DREPTATE... au numai ...EI !!!

6. si ce-i mai tare e ca ei SUSTIN ca ceea ce fac si ceea ce cer ei cu inversunare (marirea cu mult peste nivelul mediu a salariilor) este pentru....."BINELE BOBORULUI".
8.1  RE: Am spus si daca vreti pot s-o mai ...REPET trimis de
(29 dec 2007, 00:57:55
Nu va mai flambati fratilor, ca e un articol de caca, reporterita nu avea nic de scris si a dat ceva la vrajeala. De cand e urgenta ca iti amorteste mana?

pai asa sa se duca la Urgente si aia care au cate o durere de cap, care au dureri de degete si altele.....nu sunt partinitor am avut si eu probleme cu medicii, dar aici treaba se vede ca a fost alta. Si daca a completat documente medicale doctorita, cum adica nu a vrut sa il primeasca la consult?!
8.2  RE: Am spus si daca vreti pot s-o mai ...REPET trimis de
(29 dec 2007, 01:21:50
...ai incercat macar sa dai la medicina? stii cat dureaza pana se formeaza un medic si in ce conditii de salarizare ? si e nevoie de inteligenta ca mori cu cartea-n brate

...cand Romania toata nu va mai fi corupta va disparea si coruptia din medicina

...intre 12 si 17 ani numai de studii superioare ti se pare putin ? si pentru vietile pe care le tii in mana nu trebuie sa fii platit ? nu crezi ca importamta sociala a muncii trebuie sa se reflecte in salariu?

...stii ca Boborul i-a invatat cu cadouri ? Boborul sa-i dezvete ! Acuza-i in primul rand pe aia care dau

....DA ! AU DREPTUL LA UN SALARIU CU MULT PESTE NIVELUL MEDIU ! TOATA LUMEA CIVILIZATA (PE CARE O INVOCAM ATUNCI CAND NE CONVINE) A RECUNOSCUT ACEST DEZIDERAT SI AU SALARII CU MULT PESTE NIVELUL MEDIU SI LI SE CERE CALITATE SI CORECTITUDINE, PENTRU CA , REPET, LI SE DA CEEA CE MERITA
8.3  RE: Am spus si daca vreti pot s-o mai ...REPET trimis de
(29 dec 2007, 21:45:05
in situatiile de fata sau altele asemanatoare pe nimeni nu intereseaza "cat dureaza pana se formeaza un medic"...nici n-ar trebui "sa intereseze".....!!!principalu e sa-si faca datoria de medic! e meseria pe care si-au aleso!....si frumos exemplu......."cand romania nu va mai fi....."ce-ar fi sa numai primiti voi cadourile...ca-ci poate asa va dezvatati!!..ca de, sunteti cu carte, ar trebui ca voi sa dezvatati obiceiurile "rele" !!!JALE ,JALE LA URGENTE!!!!...CA DE RESTUL NICI NU MAI POMENESC, PANA NU APARE UN ARTICOL...ca tot degeaba..!!!!...dar cum la toti ne vine randul...asteptam...sau stam la coada!!!
9.   Sictir tarane trimis de
(28 dec 2007, 12:31:41
capsunar sau macaronar boanghina aia din urgente trebuia sa isi faca datoria si sa il trateze civilizat!! cu un asa comportament aia din urgente ar trebui sa lucreze la abator! si dupa tine tarane fatul ca ai dificultati de respiratie si iti amorteste o mana e "o banala luxatie"?? de asta suntem unde suntem cu oameni de 2 bani ca tine si ca "doctorita" din urgente care probabil e amanta cuiva ca inca mai e pe acolo! INCOMPETENTILOR SA VA FIE RUSINE!!
10.   Pentru...ANONIMUL trimis de
(28 dec 2007, 12:32:29
noroc ca esti un....ANONIM , ca nu de alta da mai molipsesti si pe altul cu ....PROSTIA TA !!!!!

esti o ....ZDREANTA din ...bobor !!!
10.1  RE: Pentru...ANONIMUL trimis de
(28 dec 2007, 12:44:06
dar directorasul de dascaliuc oare cand ajunge la urgenta impreuna cu motanica doinita.............niste incompetenti ce daca conducerea e proasta..doctorii nu au voie si ei sa fie la fel
11.   Adevarul e ca avem noroc ca vin cei din strinatate trimis de
(28 dec 2007, 12:39:38
ca sa ne invete ...CARE SANT DREPTURILE NOASTRE SI CARE SANT INDATORIRILE NOASTRE !!!

ca daca citesti comentajele...ZDRENTELOR din tara se poate observa cu usurinta ca santem invatati numai cu ....CIOMAGUL.

omul ala AVEA DREPTUL LA CONSULTATIE DE....URGENTA.

rog sa fiti atenti ca n-am scris....INGRIJIRI DE URGENTA ci doar ...CONSULTATIE !!!!!

ORICE MEDIC LA URGENTA ESTE OBLIGAT SA...CONSULTE SI SA CONSTATE DACA ESTE NEVOIE DE INGRIJIRE URGENTA SAU NU !!!!!

ASTA ESTE LEGEA , DAR EA A FOST INCALCATA DESTUL DE ....CLAR !!!!!!
12.   Corect trimis de
(28 dec 2007, 12:40:57
Mie mi se pare corect sa fie tratat capsunarul sau macaronarul asa cum a fost tratat. Muncesc cate 11 luni, mananca ce-i mai ieftin si mai de proasta calitate pe unde si cum apuca si apoi vin inapoi cu masini inchiriate si cu tot felul de fite si figuri pe creier la medicii nostri sa-i faca bine. Ati vazut cam cum e-n august in policlinici si spital? Ai impresia ca esti pe undeva prin Spania sau Italia ca limba romana nu o auzi decat foarte rar si atunci cu un accent stricat. Daca tot si-au asumat riscul sa plece, de ce se mai intorc? Sa stea acolo si sa-i faca bine medicii tarilor pentru care muncesc. Oricum asta n-o sa se intample niciodata, pentru ca in strainatate fara asigurare medicala esti un maaaaaaaare zero barat. Si asigurarea medicala cam costa dincolo. SI daca tot se batea cu pumnul in piept ca lucreaza in strainatate si-l dau banii afara din casa, de ce n-a apelet la o policlinica particulara? A venit fraierul la mocaiala, a primit ce a meritat.
12.1  RE: Corect trimis de
(28 dec 2007, 16:47:25
suntem un neam de rahat mai ales cei ce isi ling labele in tara
12.2  RE: Corect trimis de
(28 dec 2007, 21:38:40
asculta YO YO in stainatate,cel putin in Spania esti primit la urgente gratuit esti consultat si daca este necesar te si opereaza tot gratuit. In plus doctorii te trateaza regeste indiferent de rasa, nationalitate sau sex. Si datorita celor plecati in strainatate a inceput lumea sa se destepte in tara si sa inceapa sa-si ceara drepturile.
12.3  RE: Corect trimis de
(29 dec 2007, 01:34:29
Asa este numai ca speram ca va fi asa si la noi intr o zi, sa fim tratati cum trebuie fara sa dam spaga si sa asteptam pe holurile spitalului ore intregi sa ni se rezolve problemele. Mai avem oricum mult de asteptat sa ajungem la un nivel atat de ridicat,avem doctori buni dar din pacate sunt prost platiti de asta s au invatat mereu sa primeasca ceva.
13.   Continuare trimis de
(28 dec 2007, 12:42:32
Asa ca dragi capsunari si macaronari...CIOCUL MIC SI JOC DE GLEZNA!!!
13.1  RE: Continuare trimis de
(28 dec 2007, 13:22:44
wai YO-YO-C ,ia-o in cioc ,ca minte YOC.
13.2  RE: Continuare trimis de
(28 dec 2007, 14:23:44
Mai 2 clase mai !!! Nu degeaba nick-ul tau e aiurea. Cum gandesti asa te si intitulezi. Si daca as fi luat-o in cioc, as fi gandit la fel ca tine. jeg uman ce esti. Am scris jeg cu j si nu cu J ca daca as fi scri Jeg te alintam. JEG deja era o onoare pentru tine.
14.   Spaga trimis de
(28 dec 2007, 12:56:10
Cel mai mult mi-a "placut" cand "doftorita" s-a simtit jignita ca omul a vrut sa plateasca. HA, ha, ha, poate i-a dat prea putin si de aia s-a simtit jignita. Ca si daca esti pe jumatate mort si abia mai misti tot trebuie sa dai ca sa se uite la tine. Chiar si la urgenta !!!!, chiar si daca esti asigurat !!!oricum nu le pasa de viata unui om.
15.   Pentru YO YO trimis de
(28 dec 2007, 13:00:33
daca tot vrei sa te invat ...economia de piata , pot sa-ti dezvalui mai ...zdreanto de YO YO ca in MARE parte nivelul nostru de trai este ridicat de ....CAPSUNARI SI DE MACARONARI !!!!

nu-mi dau silinta sa-ti explic DECE pentru ca eu sincer cred ca ...NU AI DESTULA MATERIE CENUSIE (in papuci) , ca sa poti intelege dece !!!!!

PESTE TOT IN LUME E VALABILA SI RECUNOSCUTA ACEST....ADEVAR !!!

numai la noi sant cateva ZDRENTE care habar n-au de....ECONOMIA DE PIATA !!!
15.1  RE: Pentru YO YO trimis de
(28 dec 2007, 14:28:50
temida mama ce-ar fi s-o tai si tu la cules de capsuni sa ne trimiti si noua ROMANILOR de calitate care au mai ramas in Romania niste bani??? Si in cazul in care n-ai fost atent, eu m-am legat de nesimtirea lor a tuturor capsunarilor. Am vorbit in acele fraze de aerele si fitele lor. Cand vine vorba de economie de piata, sa vii sa-ti dau cursuri, ca zice lumea ca ma pricep destul de bine. Oricum mai bine ca tine. Cu cate zile inainte ai aflat de minunatele cuvinte "economie de piata"?
15.2  RE: Pentru YO YO trimis de
(28 dec 2007, 16:33:12
Sau mai temida mai poate esti si tu un paduche sau o raie care sta pe banii mamicii si (sau) ai taticului care-si rup spatele prin Europa si cate-ti trimit tie bani acasa sa stai in fata calculatorului si sa faci comentarii ieftine. Si daca tot ai foooarte mult timp liber, incearca sa inveti si tu macar limba romana ca ai lacune mari. De ca se scrie despartit nu cum ai scris tu legat. Prima oara am crezut ca din greseala ai uitat sa desparti de-ul de ce. A doua oara am inteles ca este nestiinta. Sau prostie. Din partea ta desigur. Si inca una.Prostie. Tot din partea ta. DESIGUR!!!

Substantivul adevar este de gen neutru.Daca "genul neutru" iti spune ceva. Ar fi trebuit sa scrii recunoscut nu recunoscuta. Dar tu ai ramas fixat pe economia de piata. Vinde-ti calculatorul si apuca-te de ore de romana. Sau pe tine oricum nu te intereseaza ca mamica si cu taticu te pregatesc pe viitor sa devii capsunar de frunte.
16.   Continuare trimis de
(28 dec 2007, 13:02:48
Cat priveste capsunarul, este clar ca a vrut sa profite. Daca se simtea rau de vreo cateva zile, asa cum singur afirma, trebuia sa mearga din timp la o clinica privata, siiind ca nu are asigurare. Dar de, cum zicea un comentariu mai sus, vin plini de aere si ifose, cred ca nimeni nu-i ca ei daca vin cu o masina cu numere straine (desi este inchiriata de cele mai multe ori), dar sunt vai de mama lor cum muncesc si in ce conditii stau pe acolo.
16.1  RE: Continuare trimis de
(28 dec 2007, 13:30:22
pacientule dute si te trateaza ,suferi de profunda dobitoceala...atentie!...asta nu este o urgenta dar cu siguranta o necesitate...
17.   Pacientule roaga doctorul sa-ti dea ceva pentru trimis de
(28 dec 2007, 13:09:39
prostie si daca nu are nimic ce sa-ti dea , atunci ramaii in...spital !!!
18.   De accea am ajuns de risul lumiii. trimis de
(28 dec 2007, 13:28:09
dragi concetateni ai romaniei nu va mai jigniti nu va dusmaniti indiferent unde lucram acasa -afara etc.tineti minte un lucru...nu conteaza ce a facut pacientul sa-u doctorita au gresit amandoi..greseala e omeneasca dar sa nu uitati niciodata cat mai traiti pe lumea asta ....mai rau si dusmanos ca poporul roman nu gasesti nicaieri.........sa moara capra vecinului.....de asta rad toti si ne sfideaza din tot mapamondul pentru ca na-m tinut unul la celalalt.si de asta o sa murim pe picioarele noastre.dar murim frumos...la multi ani.
19.   Constatare veche trimis de
(28 dec 2007, 13:44:10
Cind cineva e cu adevarat bolnav, mai ales caz de urgenta, nu face scandal, nu se deplaseaza, nu revine cu pretentii. De exemplu, daca e un accident, medicul va trata mai intai pe cel care tace si nu se plinge, el e caz sever. Cel cu scandalul, cu tipete, ca vaicareala e caz usor, va fi tratat ultimul. Si cine acuza un simptom de citeva zile , avea tot timpul sa se consulte ziua, la un serviciu medical obisnuit. In cazul relatat este evidenta intentia (calculata) de a "economisi" ... Repet, un adevarat suferind nu face scandal pentru ca nu are energia necesara pentru asta si alta e grija lui adevarata>
19.1  RE: Constatare veche trimis de
(29 dec 2007, 07:21:28
de ce nu plateste asigurarea
20.   Strainule, esti...strain de cauza !!! trimis de
(28 dec 2007, 13:49:55
IA CONSTITUTIA IN MANA SI...CITESTE DESPRE ...DREPTUL DE-A...."economisi "!!!!
21.   Macaronarii !!! trimis de
(28 dec 2007, 14:17:12
Asa cum au putut vedea unii cititori ai rubricii Info Diaspora, de vreo 10 ani fac parte din r�ndul "macaronarilor". Si de aceea ma simt obligat sa dau explicatii celor care sunt convinsi ca �n Italia, daca nu esti asigurat nu te baga doctorii �n seama. Poate acest lucru se �nt�mpla �n alte tari dar nu �n Italia

Aici exista de exemplu "Caritas" , o organizatie a bisericii catolice care ajuta saracii.

Voluntarii acestei organizatii ofera saracilor hrana, locuri de dormit si asistenta medicala fara ai �ntreba daca au sau nu asigurare medicala. �n fiecare cartier �n care exista o concentratie majora de emigranti, exista cel putin un doctor care ofera consultatii si medicamente gratis emigrantilor saraci.

De asemenea pot spune ca nu am auzit de nici un caz �n care unei persoane chiar neasigurate sa-i fie refuzat un control la urgente.

Ma �ntreb deci, de ce medici straini ne pot trata ca persoane umane iar medici din acelasi neam se comporta cu noi �n mod inu
21.1  RE: Macaronarii !!! trimis de
(28 dec 2007, 14:28:58
Pentru ca nu pot cataloga dec�t ca inuman gestul doctoritei. NU ar fi pierdut decat 5 minute din "pretiosul timp " pentru un control care ar fi putut linisti pacientul

Ce s-ar fi �nt�mplat daca �ntr-adevar persoana careia i s-a refuzat consultatia ar fi suferit de vreo problema grava, de neobservat "cu ochiul liber "?

Cu siguranta doctorita nu ar fi avut remuscari dat fiind ca la universitate nu i-a fost predata lectia " Caritate ".

NU m-ar mira ca si preotii sa refuze "serviciile funebre " ale vreunui " emigrant " dat fiind ca acesta este din alta "parohie"
21.2  RE: Macaronarii !!! trimis de
(28 dec 2007, 14:36:22
Poate pentru ca romanul care munceste de-si rupe spatele in strainatate si ajunge la un consult la Caritas nu are curajul sa tipe si sa injure cam cum fac macaronarii si capsunarii cand vin in Romania. Si pentru ca-i tradeaza accentul de Italia si de Spania si invart cu vreo 2 euro mai mult decat altii prin buzunare au impresia ca noi toti cei care am ramas sa muncim ACASA in ROMANIA pentru noi si pentru tara noastra au pretentia ca sa stam drepti in fata lor.
21.3  RE: Macaronarii !!! trimis de
(28 dec 2007, 21:34:10
TE ROG SA DAI SFOARA IN TARA CA DUPA 4 ANI DE REZIDENTA ( PERMIS DE SONGIORNO ) ,IN REGULA pt. ( CETATENII COMUNITARI ) , SE POATE DEPUNE CERERE PT. A SE OBTINE CETATENIA " ITALIANA "

PS. FAO PT. CEI CE AR DORI .....
21.4  RE: Macaronarii !!! trimis de
(28 dec 2007, 22:37:42
Da, bine . Si ce faci cu "ea" ? Adica cu "dumneaei".

Adica cu "d�nsa", cetatenia italiana.

Ca doar nu te face nici mai bogat si nici mai destept .
21.5  RE: Macaronarii !!! trimis de
(29 dec 2007, 14:33:10
pt. a esi din categoria de ro.. , si a ramane in Italia sa nu mai incurcam pe nimeni cu macaroanele noasre
22.   Ptr.cine nu stie trimis de
(28 dec 2007, 14:30:21
...orice cetatean roman care lucreaza in italia sau spania in ''regula'',adica nu la negru,are asigurare medicala care este valabila in toata UE,deci si in Romania.
23.   Adevar trimis de
(28 dec 2007, 14:33:31
omul are dreptate pentru ca la urgente se poarta foarte urat sotului meu i sa facut rau a mers la urgenta iar acolo la luat peste picior tinand cont ca este asigurat cel putin sambata si duminica cand nu este medic de familie daca ti se face rau nu ai unde merge
24.   Sv trimis de
(28 dec 2007, 14:40:38
probabil nu a cotizat cu destui bani la cucona
25.   DEGEABA trimis de
(28 dec 2007, 15:08:07
Nu stiu de ce va framantati,va sicanati ,parca cineva va baga in seama.Opiniile noastre raman zero.Sunt amuzamente pentru altii.Nu este nici macar momentul potrivit.Poate ar trebui sa fim noi insine mai buni si apoi sa mediatizam.Daca tot va framanta ,de ce nu va adresati direct,ci doar sub masca de...BOLNAV..YO YO..TEMIDA...SAU.....E mai usor asa.

LA MULTI ANI .
25.1  RE: DEGEABA trimis de
(28 dec 2007, 16:21:52
Tu ai curaj sa vorbesti despre masti? Cum ziceai ca te cheama? "ce mai conteza"? Pentru mine oricum nu conteaza cine esti tu si care e opinia ta. Apropo...cu ce te-ar incalzi numele meu?
25.2  RE: DEGEABA trimis de
(28 dec 2007, 18:31:10
Wai YOC YOC, toate comentariile tale nu dovedesc decit un singur lucru:ai nisip pe creier,asta ca sa nu zic ****, in rest esti un cretin cu pretentii de mare patriot,ros de invidie. Sint aproape sigur ca esti unul din ratatii ce nu au trecut inca granita,unul care nu a realizat nimic in Romania si care te-ai caca pe tine daca ai ajunge sa lucrezi undeva in occident...cit despre pregatirea cu care te impaunezi ,ma sterg la****cu ea sa se mai duca din jegul ala de care pomeneai.Nu te osteni sa-mi dai repilca ,pt. ca nu mai bag in seama pe cei handicapati mintal...
25.3  RE: DEGEABA trimis de
(28 dec 2007, 23:08:14
Mai distrusule mai !!! Invata mai bine sa citesti si apoi deschide porcaria aia care se cheama gura (a ta desigur). Nick-ul meu e YoYo!!!Nici in 10 vieti tu si aia de-au fost in stare sa te fete n-o sa vizitati cat am vizitat eu. Patriotismul e din nastere si din educatia aia pe care eu am primit-o. Cat despre nisip, eu macar am ceva. Pe tine cand o sa te doara capul si ai sa ajungi la medic, diagnosticul tau va fi "VID DUREROS".
26.   Urgenta de la urgente trimis de
(28 dec 2007, 15:45:54
astia de la urgente ii trateaza la fel si pe asigurati!!! si mai au curajul sa se justifice, cand era oricum obligatia lor! ce nenorociti, se joaca cu viata oamenilor, se cred stat in stat!!
26.1  RE: Urgenta de la urgente trimis de
(29 dec 2007, 01:03:24
Corect, atata vorba pentru un ****....turcu ia o pauza si tu mai proasto!
27.   Unde este omenia..... trimis de
(28 dec 2007, 15:46:32
vorba multa saracia omului......atat doctorita cat si pacientul au avut jumatate de vina .si noi facem haz de necaz .totul o sa fie bine si la vara o sa fie cald.bafta multa
28.   Indiferenta.............. trimis de
(28 dec 2007, 17:50:22
eu mi-am dus o prietena la urgente si ce credeti...........sala era goala si iubitele noastre asistente isi beau cafeaua linstite cu toate ca le-am rugat sa o consulte pe prietena Foarte nonsalant mi-au raspuns ca nu si-au terminat cafeaua ,,am inceput sa urlu sa fac scandal (nu era frumos,dar uite un mod de a atrage atentia) bineanteles mi-a fost rusine dupa circu facut,dar am fost multumita ca prietena mea a fost bagata inseama si avea asigurare
29.   Nesimtire trimis de
(28 dec 2007, 18:05:48
Toti medicii cred ca lor li se cuvine totul,si ca sunt neplatiti pentru munca depusa.Dar numai la cativa li se cuvine plata adevarata.Restul sa treaca de stadiul de FELCER si apoi sa -si ceara adevaratele drepturi.Doamne fereste sa ajungeti la urgente.Poti sa ai zece asigurari ,tot de buna dispozitie a celor de acolo depinzi .
30.   Opinie trimis de
(28 dec 2007, 19:13:49
vorbim si ne jignim unii pe altii, uitand ca suntem egali in fata bolilor si a necazurilor; am avut de -a face cu serviciul de urgente de la spitalul Suceava, pacientul fiind cadru medical care la SV avea analizele ffff bune si in doua zile am ajuns cu el in coma la Iasi; Recomand ca inainte de a intra la Urgente sa luati ori pastila de nesimtire ca sa suportati jignirile, indolenta si incompetenta sau .......o mitraliera....reglata pe foc automat....

In rest... La multi ani si sanatate....
31.   Am fost acolo trimis de
(28 dec 2007, 19:24:26
Cand a venit a doua oara am fost acolo si pot sa spun ca doctorii sau asistentele stateau la masa si lumea vinea pe banda rulant asi ele tot nu se ridicau de pe scaun si lumea statea si astepta sa intre. Nesimtire si mult prea multa impertinenta din partea lor si nu cred ca numai aici se intimpla,deci tipu a venit cu prietena si cu fratele ei daca nu gresesc sa ceara fisa de consultare la care cea de la ghiseu a refuzat , tipu a cerut sa vb cu medicu( acea "doamna" ) la care nu a venit ci a trimis o asintenta sa vb cu el , si dupa mult tam tam tipu a intrat in sala de urgente sa vb cu doctorita care la scos afara. Tipu a asteptat dar ea tot nu iesea la care a cerut femeii dela ghiseu o inormatie : Unde pot sa depun o plangere impotriva doamnei doctor? . Credema ca am ramas masca la ceea ce a urmat, tipa de la ghiseu sa ridicat de pe scaun si a chemat politia comunitara care era in spital.

de aici nu mai stiu ce sa mai intimplat, eu am ramas sa astept sa iasa cineva de la urg
31.1  RE: Am fost acolo trimis de
(29 dec 2007, 22:09:26
normal, femeia de la ghiseu, trebuia sa-i raspunda la intrebare!!si a chemat poltia pentru pur si simplu, o intrebare?!...sau a inchercat sa intimideze chemand si politia?!!.......in cazul in care continua bataia de joc de la urgente ar trebui....reclamatii, cu dovezi(inregistrari..etc)....s sa nu fie nevoie sa ajung acolo...si sa ma trateze cum au mai facut-o!!!.......si ca asigurat....si cu accent romanesc..100%...!!! la studiile pe are le au le mai lipsesc patine cu rotile ca sa se miste....numai urgente nu spui ca e!!!
32.   YO YO , poate stii tu ceva economie trimis de
(28 dec 2007, 19:32:08
dar ceea ce stii poate fi pus in aplicare numai in....ROMANIA ca pentru occident vad ca esti...INAPOIAT RAU !!!

cat despre greselI , le fac pt ca schimb cuvintele din mijlocul frazei fara sa schimb toata fraza (de exemplu in loc de adevar , initial am scris TEORIA).

dar ce-ti tot explic eu cand tu ramaii tot o ....ZDREANTA !!!

ALT PUNCT DE VEDERE ESTE faptul ca medicii ar trebui sa fie mai ...INGADUITORI cu macaronarii si cu capsunarii pentru ca daca n-ar fi acestia , medicii ar primi mai departe cadouri de genul : gaini, rate, gaste, branza , oua si ....faina !!!!

s-au intors macaronarii si capsunarii si i-au invatat pe medici cu dolari si eurasi !!!

DECI : macaronarii si capsunarii au...SCOS in europa pe medici !!! ei au ridicat nivelul de CASTIG (bineinteles ca e vorba de cel la....negru) a medicilor !!!

daca n-ar fi fost acestia , medicii mai departe ar fi fost ....PREMIATI de catre bobor cu....PRODUSE DE PROVENIENTA AGRIC
32.1  RE: YO YO , poate stii tu ceva economie trimis de
(28 dec 2007, 23:13:18
Lasa TEORIA si trap la capsuni daca aici nu e bine pentru tine.Pleca si tu si fa rahatul praf.Sclavule!!!
32.2  RE: YO YO , poate stii tu ceva economie trimis de
(28 dec 2007, 23:36:42
Si inca una!!! Vorbeste cu capsunarii tai sa-mi trimita si mie prin primul autocar (ca de avion voi inca nu ati aflat) vreo doua ladite cu capsuni poate ajung pana pe 31 decembrie. Si uite asa o sa invat si eu de la tine sa fac ECONOMIE. Dar nu de piata. Oricum ar fi singurul lucru pe care as putea sa-l invat si eu de la tine. Daca mi-as dori sa invat ceva de la tine. Apropo!!! Cand mai rostesti sau mai scrii cuvantul zdreanta, la mintea ta odihnita spune si tu ca ai citat din marii clasici. Macar Becali e cioban si a facut ceva. Tu? La capsuni !!! Daca vei fi bun macar acolo. Poate vei vorbi mai bine limba spaniola, ca la romana esti varza. Stricata...
33.   Normalitate trimis de
(28 dec 2007, 19:34:29
Fiul meu a fost consultat si diagnosticat cu apendicita, internat si operat a doua zi la Suceava in 2003; apreciez promptitudinea, profesionalismul celor de aici si le multumesc pe aceasta cale. Si eu sunt contribuabil, platesc contributia in fiecare luna si este destul de consistenta; nu sunt de acord ca pe banii mei sa fie tratati tot felul de indivizi care nu respecta nimic in tara asta, cred ca au numai drepturi si totul li se cuvine; este de asemenea adevarat ca si in sistemul sanitar exista oameni care n-au nimic de-a face cu acordarea primului ajutor, cu omenia, cu romanismul. Apropo, era seara de Craciun? Nici in aceasta seara nu putem fi toleranti? Nu era mai omeneste "doamna doctor" sa-l consultati pe acest semen al nostru si sa lasati in seama lui Dumnezeu plata? Sarbatori cu bine! La multi ani!
33.1  RE: Normalitate trimis de
(29 dec 2007, 22:17:42
daca "te deranjeza" ca un om bolnav...se trateaza pe banii tai..fara sa te prejudice....unde mai vezi tu omenia, romanismul, primul ajutor?!...dar cand se cheltuiesc din banii nostri, petrecerile din oras, micii de la cetate, sau multe altele...cui te plangi?!!sau esti de acord?! cei de la urgenta trebuiau sa -si faca meseria!!
34.   Asistenta de urgenta.... trimis de
(28 dec 2007, 20:08:16
vai de cel aflat in nevoie !La facultatea de medicina ,se mai fac cursuri de etica si deontologie medicala ?Doctorita,a dat examen,la aceasta disciplina ?Din practica se vede ca nu !Daca dr.tanjeste spre occident,sa urmareasca o vreme ,tv.Zone Reality-sa vadamodele de comportament adevarat,a personalului sanitar-fata de pacient !Cu asa mentalitati de abordare a pacientilor,Romania nu va ajunge la nivelul actual din occident-nici in 2100 ! Ar fi interesant de aflat,cum se rezolva in Suceava si celelalte orase din judet-asistenta de urgenta -in stomatologie !?!Poate in 2008,abordati in ziar si acest subiect !Multa sanatate si La multi ani !
35.   Xxx trimis de
(28 dec 2007, 23:46:45
bai "al" si "un cetatean" tare dobitoci mai sunteti.banii d-voasta sunt cu totul in alta parte....parlamentari...etc..h legali.....si la multi ani......monitorul cel mai prost ziar pe care l-am citit vreodata..........ai cui sunteti?????????????? .....PSD? LA MULTI ANI SUCEAVA ONOFREI-TORINO....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Medalion în bacon 4 porţii -35 minute 700g muşchi de viţel200g bacon (tăiat în felii subţiri)2 fire de rozmarin1 linguriţă rasă boabe de muştar măcinate50g unt1 lingură hrean proaspăt ras± sare, piper Curăţă muşchiul de pieliţe şi... Citeşte