Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2007 - Anul XII, nr. 314 (3679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Te-a înşelat nevasta. Şi ce-i cu asta?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vedem pe la ştiri şi tocşouri cât de urât se finalizează infidelităţile de cuplu. Topoare în cap, gloanţe ieşite pe ţeava puştilor de vânătoare ori grele insulte, ca în cazurile mai elevate Luminiţa Anghel-Marcel Puşcaş, Horia Moculescu şi a „n”-a sa aleasă, Prigoană-Bahmuţeanca etc.

Nu întotdeauna infidelităţile de cuplu se lasă cu dezgustătoare păruieli. Bunăoară, în 1974, la o mică petrecere, chitaristul fustangiu (scuzaţi pleonasmul!) Eric Clapton i-a spus, printre fâstâceli, lui George Harrison, fost mânuitor şi el de chitară în grupul Beatles, că e combinat, până la epidermă şi dincolo de ea, cu nevasta acestuia.

- În acest caz, casă de piatră şi să-mi porţi soţia cu plăcere!, i-a urat politicos Harrison.

Din 1974 până în 1986 a ţinut mariajul lui Clapton cu „fosta” lui Harrison; un mariaj cu văpăi de rocker: stropit cu whisky, pudrat cu cocaină. Un mariaj mântuit, când încercata inimă claptoniană a ajuns pingea pentru cizma italiană, graţie noii sale legături cu modelul Lori Del Santo.

Desigur, toate astea ţin de mintea simplă a vedetelor care, dacă se văd şi se plac, îşi trag iute şaiba pe deget şi ştampila primăriei pe cearşaf. Pentru ca, la divorţ, să mai facă şi avocaţii de-o vilă.

Dar povestea are happy-end. În 1991, Harrison şi Clapton au apărut la toartă pe scenă: primul a interpretat compoziţia proprie „Something”, iar al doilea l-a completat cu ale sale „Wonderful tonight” şi „Layla”. Toate cele trei cântece - şi ce cântece! – fiind inspirate, la vremea când au fost compuse, de aceeaşi femeie: nevestica lor comună, deja pomenită.

Am tot respectul pentru dama în cauză, care s-a arătat, pe plan artistic, tare de prăsilă ca o iepuroiacă. Numele e ei Patti Boyd. Patti, de la „patimă” sau de la „patologie”. Ori, cine ştie, de la „patiserie”.

Din infidelitatea conjugală s-au înălţat la cer destule cântece mari, iar Leonard Cohen, fermecătorul trubadur, a simţit-o pe pielea lui. Se spune despre al său „Famous blue raincoat” – pe care l-aş traduce prin „Celebrul fulgarin trist” – că a fost compus după ce Cohen şi-a surprins nevasta în pat cu propriul lui frate. De aceea, pe la o bornă a cântecului, nu se sfieşte să întrebe, desigur retoric: „Şi ce-ar mai fi de spus, fratele meu, călăul meu?”

Cred că povestea este adevărată, că prea cu amar îşi varsă autorul  ghiersul. Iar cei ce ştiu - din proprie experienţă sau din presă – ce e trădarea, înţeleg ce-a simţit Cohen, când cu nevasta, patul şi fratele. Dar indiferent de teza fiecăruia despre infidelitate, nu poţi să nu remarci că, pentru a compune o astfel de minunăţie, merită să te trădeze toate femeile din lume.

Ba şi alea de pe alte planete, dac-or exista şi pe acolo forme femeieşti de viaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Te-a înşelat nevasta. Şi ce-i cu asta?.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Te-a înşelat nevasta. Şi ce-i cu asta?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Medalion în bacon 4 porţii -35 minute 700g muşchi de viţel200g bacon (tăiat în felii subţiri)2 fire de rozmarin1 linguriţă rasă boabe de muştar măcinate50g unt1 lingură hrean proaspăt ras± sare, piper Curăţă muşchiul de pieliţe şi... Citeşte