Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2007 - Anul XII, nr. 307 (3675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spectacol în scop caritabil

Miroase a Crăciun la „Ştefan”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numele lor de catalog sunt: Beale, Buruiană, Grama, Popoveniuc, Şargan, Angheluţă, Asaftei, Florea şi Grosu. Pentru colegi – Alexandra, iar Alexandra, Horen, iar?, nu!, Alexandru, Călin, Oana, iar!, Alexandru, Răzvan, Georgiana.

Ei au fost, alături de colegii lor din toate clasele a XII-a, printre iniţiatorii spectacolului desfăşurat ieri, de la ora 11.30, la Casa de Cultură. Iar împreună cu elevi din toate celelalte clase, de la piticuţii de-a cincea până la adulţii care mai au niţeluş până la „Bac”, s-au numărat printre zecile de artişti care au umplut scena preţ de aproape două ore.

O iniţiativă deopotrivă emoţionantă şi demnă de laudă: colectarea de fonduri necesare unora dintre colegii lor de liceu, atât pentru operaţii şi tratamente extrem de costisitoare, cât şi pentru cei aflaţi într-o situaţie materială dificilă.

Demarată în urmă cu mai puţin de două săptămâni, acţiunea s-a finalizat printr-un succes, atât spectacolul, cât şi suma colectată fiind impresionante. Asta, deşi cu o zi mai devreme, emoţiile şi nesiguranţa aproape că le demontaseră entuziasmul iniţial, cei mai sensibili (corect: cele mai sensibile, adică fetele!) dând-o chiar şi pe plâns.

S-o luăm în ordine. Mai întâi reuşita artistică: s-a cântat, s-a recitat, au fost dansuri de tot felul, chiar şi o scenetă (adaptare după Cehov) şi, aflându-ne sub semnul Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, spectacolul s-a finalizat cu un splendid recital de colinde interpretate de corul liceului, păstorit de părintele-profesor Hostiuc.

O însemnată contribuţie la performanţele elevilor-artişti Daniela Ropciuc, Carmen Bocăneţ, Dominica Oniga, precum şi directorii Dan Popescu şi Dan Hristea care le-au asigurat artiştilor tot sprijinul necesar.

În capul listei celor implicaţi, ca în toate ocaziile similare, indiferent că e vorba de Balul Bobocilor, desigur, consilierul educativ Siiimoooonaaaaa Sooofrooooniiii!

Iar la urmă, deloc în ultimul rând, reuşita concretă, financiară: dincolo de biletele plătite de profesori (50 de lei sau mai mult, după starea materială a fiecăruia), de elevi (câte 20 de lei), de donaţiile unor oameni cu suflet, de cele ale unor instituţii sau societăţi comerciale tot – da, da! – cu suflet, trebuie salutată cu mult respect iniţiativa domnilor Petrică Ropotă (director) şi Gheorghe Todască (lider sindical) care, împreună cu salariaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Suceava, au donat nu mai puţin de 22.000 de lei – din ăştia noi, actuali, ca să nu încapă dubii! – lucru pentru care le rămânem recunoscători noi, elevi şi profesori la un loc, adică întreaga suflare a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”.

A fost dovada vie că apropierea Crăciunului nu aduce doar lumină în suflet, ci şi solidaritate umană de care ar fi nevoie să dăm dovadă în orice ocazie.

Încă o dată, felicitări elevilor, mulţumiri celor c are au contribuit cu cât de puţin la acest eveniment şi Crăciun fericit tuturor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miroase a Crăciun la „Ştefan”.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Miroase a Crăciun la „Ştefan”4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   That's what Stefan is all about trimis de
(21 dec 2007, 11:13:42
Doamne ce dor imi e de Stefan, si de profii Siiiiimooona (Donciu pe atunci:)) si Dodo si Pirghie, si lista continua...Faine vremuri...
1.1  RE: That's what Stefan is all about trimis de
(21 dec 2007, 11:37:14
I know the feelingcrying Real life sucks... Si din cate imi aduc eu aminte, cineva parca trebuia sa dea o bere in cazul in care ne mai aminteam noi de acel cineva dupa ce terminam liceul...asa o fi? si daca ma gandesc mai bine, chiar si chimia a fost frumoasa...prietenii stiu de ce!

people, join the group on facebook!
1.2  RE: That's what Stefan is all about trimis de
(21 dec 2007, 12:57:16
Tu nu aveai examen azi?happy ai timp sa citesti monitorulhappy...succese si ne vedem acasa:D
1.3  RE: That's what Stefan is all about trimis de
(21 dec 2007, 16:26:51
eu imi aduc aminte cu mare placere de dl. hristea, fostul meu diriginte, un om deosebit, datorita caruia am terminat liceul si n-am ramas corijent la latinahappy, si de dl. dan popescu, fostul meu profesor de matematica, o minte stralucita, datorita caruia, probabil, am ajuns astazi atit de departe. nu pot sa nu-l mentionez aici si pe dl. nechita care m-a facut sa ma indragostesc definitiv de literatura.
2.   Regretabila eroare trimis de
(21 dec 2007, 17:48:21
Corul liceului a fost pregatit timp de saptamani de zile, cu efort imens (scutiri de la ore la director in numele elevilor, venit sambata la scoala, stat la repetitii dupa ore seara tarziu) de dra profesoara DANIELA ROPCIUC, care si-a pus tot sufletul si energia si in organizarea acestui spectacol. Ar fi putut fi amintita ca principal "pastor" al corului, dle Popovici...

Un parinte revoltat.
3.   Dropsuri trimis de
(21 dec 2007, 20:44:33
frumos articolulhappy frumos editorialhappy misto si limbajul folosithappy felicitari "stefan"
4.   Bravo stefan ,bravo petru trimis de
(22 dec 2007, 08:45:28
Chiar daca uneori se mai "inteapa",aceste doua licee dau anual tineri EXCEPTIONALI si vreau sa ii felicit ,succese mari in continuare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cubuleţe de porc cu frigănele 4 porţii - 35 min 700g pulpă de porc8 felii de franzelă2 ouă300ml ulei50g parmezan ras100ml vin roşu200ml supă de legume (din cub)1 lingură zeamă de lămâie1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel± sare, piper Curăţă... Citeşte