Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2007 - Anul XII, nr. 307 (3675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a transferat un miliard de lei la bugetul de asigurări pentru a evita depăşirea deficitului

Vineri, 21 Decembrie 2007 (19:31:00)

Transferul sumei de un miliard de lei de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale a fost decis, miercuri, de Guvern pentru a evita o posibilă depăşire a deficitului bugetului general consolidat estimat pentru 2007, se arată în Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost aprobată operaţiunea.
  Executivul a decis, în şedinţa de miercuri, să transfere un miliard de lei de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale, o altă sumă de 100 milioane lei fiind direcţionată de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Măsura a fost explicată atunci de Guvern prin "armonizarea distribuirii fondurilor publice pe tot parcursul anului", astfel încât cheltuielile lunii decembrie să respecte principiul utilizării echilibrate.

În preambulul Ordonanţei de Urgenţă se arată însă că nepromovarea acestui act normativ ar putea avea drept consecinţe negative o posibilă depăşire a deficitului bugetului general consolidat estimat pentru anul 2007.

Ordonanţa face astfel referire atât la articolul 18 Legea 500/2002 privind finanţele publice, potrivit căreia Guvernul "asigură exercitarea conducerii generale a activităţii executive în domeniul finanţelor publice", scop în care examinează periodic execuţia bugetară şi stabileşte măsuri pentru menţinerea sau îmbunătăţirea echilibrului bugetar, cât şi la articolul 19 al aceleaişi legi, conform căruia Ministerul Economiei şi Finanţelor asigură monitorizarea execuţiei bugetare, iar în cazul în care se constată abateri ale veniturilor şi cheltuielilor de la nivelurile autorizate, propune Guvernului măsuri pentru reglementarea situaţiei.

La a treia rectificare bugetară din acest an, aprobată în urmă cu o lună, Guvernul a redus plafonul de deficit bugetar, potrivit metodologiei româneşti, de la 2,7% din PIB la 2,4% din PIB, iar ţinta pentru anul viitor a fost stabilită la 2,7% din PIB.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, joi, că România va înregistra în acest an un deficit al bugetului consolidat de 1,4% din PIB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a transferat un miliard de lei la bugetul de asigurări pentru a evita depăşirea deficitului.
 Vizualizări articol: 1086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a transferat un miliard de lei la bugetul de asigurări pentru a evita depăşirea deficitului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cubuleţe de porc cu frigănele 4 porţii - 35 min 700g pulpă de porc8 felii de franzelă2 ouă300ml ulei50g parmezan ras100ml vin roşu200ml supă de legume (din cub)1 lingură zeamă de lămâie1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel± sare, piper Curăţă... Citeşte