Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2007 - Anul XII, nr. 307 (3675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Colindători

Moşii Crăciun au invadat Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura şi Primăria Suceava au fost luate cu asalt ieri de zeci de Moşi Crăciun, care au pornit la colindat oficialităţile locale şi judeţene. Moşii Crăciun sunt elevi de clasele I-XII din şcolile din judeţ, care au colindat străzile Sucevei în cadrul unui proiect educativ iniţiat de Inspectoratul Şcolar Suceava.

Îmbrăcaţi în haine roşii, Moşii şi Crăciuniţele, de la cei mai mici şi până la cei mai mari, şi-au dat întâlnire la Inspectoratul Şcolar, instituţie care a fost prima colindată. Moşii au fost întâmpinaţi de inspectori şcolari, şi după ce le-au transmis acestora urările pentru sărbători, grupul de Moşi a plecat spre Prefectură.

La Prefectură, Moşii Crăciun au fost întâmpinaţi de către prefectul Orest Onofrei, care după ce a ascultat urările de sărbători, le-a înmânat Moşilor şi Crăciuniţelor o diplomă de excelenţă. „Diplomă de excelenţă acordată cu ocazia Sărbătorii Crăciunului, pentru cea mai mare densitate de Moşi Crăciun pe metrul pătrat, din Bucovina”, este diploma acordată de prefect Moşilor care au invadat străzile municipiului Suceava.

De la Prefectură, Moşii au plecat la Primărie. Aici, aceştia au fost întâmpinaţi de primarul Ion Lungu şi de viceprimarul Angela Zarojanu. Din partea autorităţilor locale, Moşii colindători au primit cadouri.

Parada Moşilor s-a încheiat cu un concurs

Ultima oprire a Moşilor Crăciun a fost la Universitatea „Ştefan cel Mare”. În corpul A al universităţii, în aulă, începând cu orele 14:00, moşii au intrat în concurs.

Cele mai „acide” mesaje satirice, cele mai frumoase urări pentru Anul Nou şi cele mai frumoase costume au fost premiate.

Inspectorul şcolar pentru educaţie şi formare, Tatiana Vântur, a declarat că „este prima ediţie a paradei moşilor, iar ideea a fost împrumutată din Polonia, de la Cracovia”.

La evenimentul au participat grupul de colindători „Muguraşul” de la Şcoala cu clasele I-VIII, nr. 1 din Suceava,  colindători de la Grupul Şcolar „Andronic Motrescu” din Rădăuţi şi colindători din Ciumârna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moşii Crăciun au invadat Suceava.
 Vizualizări articol: 2247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moşii Crăciun au invadat Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Opinie trimis de
(21 dec 2007, 11:20:32
erau extraordinari .speram sa-i vedem si la anul
2.   Prefectura ??? trimis de
(21 dec 2007, 13:27:22
Ba imi pare rau de copii astia ...Sincer ...Nu trebuiau sa mearga sa-i cante lui Orest pentru ca oricum ala nu are in asa zisa lui religie colinzi !!! Nu merita idiotul ala care cu multi ani in urma a omorat si el un asemenea copil ... Cat despre copii de initiatori numai felicitari !!! Este o initiativa care trebuie repetata an de an ...
2.1  RE: Prefectura ??? trimis de
(21 dec 2007, 21:01:41
total de acord cu tine.Pe cand un crestin ortodox la prefectura?Ca doar suntem in bucovina!
3.   Frumos trimis de
(21 dec 2007, 23:16:57
frumoasa fotografie!mi-as fi dorit sa-i vad...

!
4.   Am gasit mosii... trimis de
(23 dec 2007, 09:07:49

Surpriza oameni buni! Navigand de zori pe net am dat peste galeria mosilor. Erau multi, frumosi si foto super. Vi le recomand din toata inima:

http:// interzis

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cubuleţe de porc cu frigănele 4 porţii - 35 min 700g pulpă de porc8 felii de franzelă2 ouă300ml ulei50g parmezan ras100ml vin roşu200ml supă de legume (din cub)1 lingură zeamă de lămâie1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel± sare, piper Curăţă... Citeşte