Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2007 - Anul XII, nr. 283 (3654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Confiscări

Colecţie de cuţite şi săbii la Jandarmerie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săbii, cuţite, răngi şi topoare, impresionante ca dimensiuni şi forme, stau frumos aranjate şi inventariate la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava.

Au fost confiscate de oamenii legii în timpul unor încăierări la care au intervenit sau pur şi simplu au fost găsite la indivizi care le purtau după ei, gata oricând să le folosească.

Alte câteva zeci de obiecte contondente, fierăstraie, ţapine, topoare de mari dimensiuni, şi mai multe drujbe, folosite de cei care taie ilegal copaci, au fost şi acestea confiscate în ultima vreme şi aduse în Camera de Corpuri Delicte a Jandarmeriei. O categorie aparte de obiecte confiscate de jandarmi sunt cheile, şurubelniţele sau cuţitaşele provenite de la hoţi.

Au fost folosite de către aceştia pentru a pătrunde prin efracţie în diferite locaţii, iar acum sunt o „armă” importantă pentru probarea lor în infracţiunile de furt pe care le-au săvârşit.

Inventariate şi puse pe categorii  

Odată ajunse în Camera de Corpuri Delicte, săbiile, cuţitele, răngile şi topoarele, sunt inventariate şi „expuse” pe categorii. Alături de fiecare armă se găseşte o scurtă prezentare a acesteia.

Lângă o interesantă sabie metalică artizanală găsim următoarele date: lungimea, lăţimea, data confiscării, numărul cauzei penale şi aparţinătorul ei, termenul de păstrare şi ultima corespondenţă cu Parchetul care cercetează infracţiunea săvârşită cu respectiva sabie.

Multe dintre armele albe din custodia Jandarmeriei zac în Camera de Corpuri Delicte de ani de zile. Procedura este următoarea: obiectul contondent folosit la săvârşirea infracţiunii este păstrat până ce cauza se soluţionează definitiv. Dacă posesorul ei este găsit vinovat, arma ajunge la Direcţia de Finanţe Publice, unde se stabileşte dacă mai poate fi valorificată sau trebuie distrusă.

În cazul în care individul posesor al armei este găsit nevinovat, aceasta îi este restituită. 

Coasă transformată în sabie

Câteva dintre armele albe confiscate de jandarmi atrag atenţia în mod deosebit. Unele săbii au mai mult de un metru, în timp ce altele sunt mici opere de artă, inscripţionate şi colorate foarte riguros.

Cel mai mult, însă, atrage atenţia o sabie confecţionată din lama unei coase. Un mâner improvizat din material plastic şi lama coasei au fost suficiente pentru confecţionarea unei arme folosite de un individ scandalagiu.

„Indivizii care folosesc cuţite sau săbii sunt deosebit de periculoşi. De aceea, simplul port al unei arme albe atrage întocmirea unui dosar penal. Chiar dacă confiscăm anual zeci de astfel de obiecte contondente, nu se poate vorbi de un fenomen al portului şi folosirii armelor albe în judeţ”, ne-a declarat locotenentul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colecţie de cuţite şi săbii la Jandarmerie.
 Vizualizări articol: 1818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colecţie de cuţite şi săbii la Jandarmerie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei