Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2007 - Anul XII, nr. 283 (3654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Europarlamentare

PSD s-a impus în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Partidul Social Democrat a obţinut cel mai mare scor electoral la nivelul judeţului Suceava, obţinând la alegerile europarlamentare un procent de 30,07% din voturile celor care s-au prezentat la urne.

PSD Suceava a reuşit astfel să depăşească media pe ţară înregistrată de această formaţiune politică, şi mai mult, va avea şi un europarlamentar la Bruxelles, în persoana liderului Tineretului Social Democrat Suceava, Cătălin Nechifor.

Potrivit rezultatelor furnizate de Biroul Electoral Judeţean, pe locul al doilea s-a clasat Partidul Democrat, cu un scor de 21,4%, procent care i-a plasat pe democraţii suceveni sub rezultatele obţinute de PD la nivel naţional.

Podiumul este completat de Partidul Liberal Democrat, care la nivelul judeţului Suceava a obţinut un procent de 17,94%, aproape dublu faţă de media pe ţară.

Pe locul al patrulea, la nivel judeţean, s-a clasat Partidul Naţional Liberal, cu un scor final de 13,01.

Ultimul partid care a reuşit ca în judeţul Suceava să depăşească pragul electoral de 5% este Partidul Noua Generaţie, procentul obţinut de această formaţiune politică fiind de 6,17%.

În ceea ce priveşte celelalte formaţiuni politice înscrise în cursa pentru Parlamentul European, procentele obţinute de acestea se situează sub pragul electoral, după cum urmează: PRM – 4,1%, PC – 1,74%, PIN – 1,59%, PNŢCD – 1,25%, Partida Romilor Pro-Europa – 1,01%, Ladislau Tokes – 0,57%, Partidul Alianţa Socialistă – 0,50%, UDMR – 0,34% şi Partidul Verde – 0,30%.

În judeţul Suceava s-au prezentat la urne 177.841 de alegători, însă numărul voturilor valabil exprimate a fost de 169.002.

Mîrza: „Este un rezultat bun”

Preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, consideră că scorul obţinut de social democraţii în judeţul Suceava este unul care reflectă realitatea de pe scena politică locală. Mîrza consideră că rezultatul obţinut de PSD Suceava este unul bun.

„În condiţiile de astăzi, cred că este un rezultat bun. Şi vreau să mulţumesc sucevenilor care au avut încredere în PSD şi în candidatul nostru, Cătălin Nechifor. Şi iată că el va reprezenta România, şi judeţul Suceava, în Parlamentul European”, a declarat Gavril Mîrza.

El a adăugat totuşi că în perioada imediat următoare PSD Suceava va face o analiză a rezultatelor obţinute în fiecare localitate şi zonă a judeţului. Mîrza a spus că în fiecare zonă în care PSD nu a reuşit să se impună vor fi identificate cauzele care au dus la această situaţie.

„Vrem să învăţăm, să vedem ce nu s-a făcut şi ce s-a făcut greşit. Şi vom analiza aceste aspecte acolo unde rezultatele au fost mai slabe”, a declarat preşedintele PSD Suceava.

Uricec: „Este un scor sub aşteptări”

Liderul democraţilor suceveni, Eugen Uricec, a declarat ieri că scorul obţinut de PD la nivelul judeţului Suceava este „sub aşteptări”. Cu toate acestea, Uricec s-a declarat mulţumit de rezultate, considerând că partidele din judeţul Suceava sunt foarte apropiate ca valoare.

„Mă refer la PSD, PD, PNL şi PLD. Este surprinzător de bun scorul obţinut de PLD în judeţ, drept pentru care îi felicit. Ceea ce pot remarca este faptul că PD a câştigat în municipiul Suceava, unde PNL are primar, ceea ce arată că noua echipă instalată la conducerea organizaţiei locale a confirmat într-un timp foarte scurt”, a declarat Eugen Uricec.

El a ţinut să remarce rezultatele obţinute de PD în Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni.

„În concluzie, PD a obţinut scoruri bune în zonele urbane, urmând ca pe viitor să tragem concluziile necesare. De altfel, o analiză riguroasă a rezultatelor obţinute la aceste două procese electorale vom face într-o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean, care va avea loc cel mai probabil la finele acestei săptămâni”, a încheiat Uricec.

Dumitru Pardău: „În nouă luni, PLD a devenit cea de-a treia forţă politică din judeţ”

Preşedintele liberal democraţilor din judeţul Suceava, Dumitru Pardău, a declarat că rezultatul obţinut la alegerile europarlamentare confirmă faptul că PLD a devenit o forţă pe scena politică, atât la nivel judeţean, cât şi naţional. Pardău a subliniat că deşi PLD s-a înfiinţat în urmă cu nouă luni, a reuşit să devină cea de-a treia forţă politică din judeţul Suceava.

„Am reuşit să ajungem în faţa PNL, şi să arătăm că aici în judeţul Suceava suntem adevăraţii reprezentanţi ai liberalismului. Asta în condiţiile în care s-a încercat strivirea noastră ca partid, atât de către PNL, cât şi de către cei de la PSD”, a declarat preşedintele PLD.

Pardău a precizat că următorul obiectiv al liberal democraţilor este obţinerea unui scor cât mai bun la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, una din „ţinte” fiind câştigarea conducerii Consiliului Judeţean Suceava.

„Vom promova doar oameni de valoare, credibili, astfel încât rezultatul la alegerile viitoare să fie cu mult mai bun. Şi nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc sucevenilor pentru încrederea acordată”, a mai spus Pardău.

Mihai Steiciuc: „Ne bucurăm că liberalismul a câştigat mai mulţi votanţi”

Purtătorul de cuvânt al PNL Suceava, Mihai Steiciuc, a spus că procentul obţinut de liberali este unul sub aşteptări, însă a adăugat că acest lucru se datorează şi dezinformărilor la adresa electoratului. Steiciuc a apreciat însă că liberalismul a reuşit să obţină un rezultat cu mult mai bun decât la celelalte alegeri.

„Au existat dezinformări care au ajuns mult mai repede la cetăţeni. Pe ansamblu, suntem mulţumiţi că partidele de dreapta şi liberalismul a avut un număr de electori mult mai mare decât acum 10 ani”, a spus Mihai Steiciuc.

El a adăugat că partidul din care face parte îşi va intensifica eforturile pentru ca, la alegerile viitoare, PNL să obţină un număr mult mai mare de voturi din partea celor care reprezintă „baza de vot a liberalismului”.

„Vom lua toate măsurile ca toţi cei din baza de vot a liberalismului să ne cunoască mai bine. Pentru că până acum electoratul a cunoscut doar ceea ce au promis alţii”, a declarat Steiciuc.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD s-a impus în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD s-a impus în judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei