Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2007 - Anul XII, nr. 283 (3654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: După alegerile locale, putem lua decizia privind colaborarea cu PLD

Marţi, 27 Noiembrie 2007 (20:42:38)

Preşedintele PD, Emil Boc, consideră că PD şi PLD trebuie să îşi consolideze acum parteneriatul politic pe care îl au, iar după alegerile locale, în funcţie de rezultate, să se ia o decizie privind colaborarea cu PLD în perspectiva alegerilor generale.
 
  "În primul rând, trebuie să consolidăm parteneriatul politic pe care îl avem, care a dat roade, şi colaborarea parlamentară, urmând ca, după rezultatele pe care le vom avea şi la alegerile locale, să luăm cea mai potrivită decizie politică în perspectiva alegerilor generale. Cred că lucrurile ar trebui să îşi urmeze cursul lor firesc", a declarat, marţi, Boc corespondentului MEDIAFAX.

Liderul democrat i-a felicitat pe cei din PLD pentru performanţa obţinută, solicitând însă respectarea protocolului dintre cele două partide la nivel politic şi parlamentar.

"După următoarele alegeri locale, în preajma alegerilor generale, să luăm cea mai bună decizie, în conformitate cu ceea ce vor dori şi românii", a spus Emil Boc.

El a adăugat că poziţia PD este, în acest moment, de a candida singur la locale şi parteneriatul pe care îl are prevede ca PLD să recâştige liberalismul, iar PD să îşi maximizeze pe centrul scenei politice româneşti procentele pe care le are în momentul de faţă.

PLD pregăteşte un document strategic privind colaborarea viitoare cu PD, în contextul rezultatelor alegerilor europarlamentare, liberal-democraţii dorind să le propună democraţilor constituirea unei alianţe tip "uniune de partide" şi participarea pe liste comune la alegerile din 2008.

Potrivit unor surse din PLD, conducerea formaţiunii lucrează la o strategie privind colaborarea cu "partenerii" democraţi, avându-se în vedere rezultatele bune obţinute de liberal-democraţi la alegerile europarlamentare din 25 noiembrie.

Astfel, PLD ar urma să propună Partidului Democrat constituirea într-o alianţă tip "uniune de partide", în care fiecare formaţiune să îşi păstreze identitatea şi structurile de partid, decizia urmând a se lua într-un for comun de conducere al celor două formaţiuni.

Formula propusă de PLD este foarte asemănătoare cu cea a fostei Alianţe D.A., fiind posibil, totuşi, ca titulatura să nu includă cuvântul "alianţă", din cauza asocierii cu Alianţa D.A., ci mai degrabă formula de "uniune", nefiind exclusă nici introducerea cuvântului "popular", pentru conturarea direcţiei doctrinare de dreapta a celor două partide.

PLD va mai propune PD participarea pe liste comune la alegerile locale şi parlamentare din 2008, analiza liberal-democraţilor luând în calcul faptul că cele două partide, urmând un trend crescător în sondaje, prin constituirea într-o alianţă, să poată câştiga confruntarea cu electoratul în 2008 cu un scor detaşat faţă de celelalte formaţiuni de pe scena politică şi să poată forma viitorul Guvern.

Strategia PLD urmează să fie dezbătută şi validată în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului care va avea loc miercuri, 5 decembrie, în prealabil, conducerea PLD având stabilită şi o şedinţă a Biroului Executiv Central, marţi, 4 decembrie.

De altfel, liberal-democraţii îşi propun ca, imediat după dezbaterea în Delegaţia Permanentă, să prezinte această propunere de constituie a unei alianţe Partidului Democrat şi să reia întâlnirile săptămânale cu aceştia.

Iniţial, şedinţa Delegaţiei Permanente a PLD fusese stabilită, de principiu, pentru data de joi, 29 noiembrie, în aceeaşi zi cu consultările dintre şeful statului şi partidele politice.

Este posibil ca liberal-democraţii să dorească să îi prezinte şefului statului această strategie privind viitorul PLD-PD, înainte de a se lua o decizie a Delegaţiei Permanente, săptămâna viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: După alegerile locale, putem lua decizia privind colaborarea cu PLD.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: După alegerile locale, putem lua decizia privind colaborarea cu PLD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei