Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2007 - Anul XII, nr. 283 (3654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri în sutană

Preot cercetat pentru înşelăciune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Să faci ce spune popa, nu ce face popa”. Această vorbă de duh din popor pare să se potrivească de minune în cazul unui preot din comuna Sadova.

Cu un dezvoltat simţ al afacerii, Iustinian Irineu Horga a pus pe picioare diferite afaceri. Pe lângă un depozit angro în Gura Humorului, preotul mai este şi geambaş de maşini second-hand aduse din Germania.

Una din ultimele tranzacţii în domeniul auto i-a adus şi necazuri. O femeie din satul Bucşoaia crede că preotul a înşelat-o şi i-a luat mai mulţi bani pe maşină, motiv pentru care a făcut plângeri penale împotriva lui Horga atât la Parchet, cât şi la Poliţie. Şi pentru ca cercul să se închidă, a trimis o sesizare şi la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor pentru a-i anunţa pe şefii preotului Iustinian Irineu Horga despre preocupările cotidiane ale acestuia.

Prima întâlnire dintre Elena şi preotul Horga a avut loc în luna septembrie. Femeia spune că a aflat de la o cunoştinţă că preotul aduce maşini la mâna a doua din Germania, pe care ulterior le vinde în România. I-a solicitat un anume tip de maşină la un anume preţ, 12.400 de euro.

„Pe 30 octombrie 2007 am primit un telefon de la învinuit, care mi-a confirmat faptul că mi-a găsit maşina pe care mi-o doresc şi corespunde solicitărilor mele, fapt care m-a determinat să-i spun că sunt de acord cu cumpărarea acesteia. Împreună cu maşina mi-a arătat şi un casetofon auto foarte sofisticat pe care mi-a spus că este disponibil să mi-l vândă cu preţul de 300 de euro, dar să îl mai las câteva zile sper a-l arăta şi altor persoane pentru a-i face reclamă, poate mai primeşte comenzi la următorul transport”, se arată în plângerea depusă la Poliţie.

Femeia spune că nu cunoaşte limba germană, motiv pentru care în momentul în care a bătut palma cu preotul pentru cumpărarea maşinii nu şi-a dat seama că a fost trasă pe sfoară. Elena a precizat că înţelegerea cu Iustinian Irineu Horga a fost aceea de a-i aduce din Germania o maşină marca Ford Galaxy fabricată în 2004 şi de 131 cai putere.

„Abia când am înscris maşina la Registrul Auto Român am observat că maşina era din 2003 şi avea 116 CP. Atunci am mers la preot şi i-am cerut să-mi returneze suma de 1.500 de euro, diferenţa de preţ dată de anii de fabricaţie şi puterea motorului”, a mărturisit reclamanta.

Preotul Horga: „Vor să scoată nişte bani de la mine”

Pentru că cele două părţi nu s-au înţeles, femeia a depus plângere împotriva preotului din Sadova pe care-l acuză de înşelăciune. În afara celor 1.500 de euro, diferenţa de preţ dată de caracteristicile motorului şi anul de fabricaţie, femeia mai cere încă 400 de euro pentru casetofon, despre care susţine că nu funcţionează corespunzător. În replică, preotul Iustinian Irineu Horga afirmă că totul s-a derulat corect.

„Vor să scoată nişte bani de la mine. Asta este, pentru că altfel nu-mi explic de ce nu s-au sesizat despre aceste diferenţe în momentul tranzacţiei ci după două săptămâni. Au venit la mine şi mi-au cerut 1.000 de euro, dar nici nu se pune problema pentru că eu nu consider că i-am înşelat”, a spus Iustinian Irineu Horga.

El recunoaşte că maşina este fabricată în decembrie 2003, dar susţine că acest aspect le-a fost adus la cunoştinţă celor care au cumpărat maşina înainte de realizarea tranzacţiei.

Poliţia din Frasin a confirmat că are în lucru un dosar privindu-l pe preotul Iustinian Irineu Horga, şi că acesta va fi soluţionat în termenul prevăzut de lege.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preot cercetat pentru înşelăciune.
 Vizualizări articol: 3047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Preot cercetat pentru înşelăciune3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei