Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2007 - Anul XII, nr. 268 (3641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Centenar

Născut la Răscoala ţărănească din 1907

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A învins timpul. Un bărbat din Plopeni a ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani şi a devenit cel mai bătrân om al oraşului Salcea. Evenimentul nu a trecut neobservat de autorităţile locale, care au dorit să-i facă o surpriză lui Ioan Toderaş. Chiar dacă puterile nu-l mai ţin ca în prima tinereţe, bărbatul a ciocnit un pahar de şampanie cu invitaţii care i-au călcat pragul şi le-a promis că-i va aştepta până vor ajunge şi ei la vârsta de 100 de ani.

Primarul din Salcea, Ilie Lungu, a mărturisit că Ioan Toderaş a fost făcut cetăţean de onoare al oraşului, iar în semn de apreciere i-a fost oferită o diplomă, un costum, o pereche de pantofi, un tort şi un premiu de 500 de lei.

Fost lucrător la calea ferată, sărbătoritul a mărturisit că a rămas ultimul din „contingentul meu” şi că viaţa a fost plină de necazuri, dar şi de bucurii.

„Au fost multe greutăţi de-a lungul anilor, dar acum au trecut toate. Am fost şi aruncat din tren, am trecut prin două războaie, dar uite că Dumnezeu m-a ţinut în viaţă”, a povestit Ioan Toderaş. Momentul cel mai emoţionant a fost când cei prezenţi i-au cântat „La mulţi ani”, iar bătrânul le-a mulţumit tuturor. La sărbătoare de ieri au fost prezente două dintre cele trei fiice ale lui Ioan Toderaş, însă a lipsit fratele său, trecut şi el de 80 de ani.

Bătrânul a dezvăluit şi secretul longevităţii sale: nu a fumat niciodată, iar alcool a băut doar „câte un păhărel”. Ilie Lungu, primarul din Salcea, a precizat că Ioan Toderaş este primul locuitor al oraşului care atinge vârsta de 100 de ani în ultimele 4 decenii.

„Este un eveniment important pentru comunitatea noastră şi trebuia să-l marcăm cum se cuvine. Sperăm să mai avem asemenea ocazii şi în anii care urmează”, a spus Ilie Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Născut la Răscoala ţărănească din 1907.
 Vizualizări articol: 954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Născut la Răscoala ţărănească din 19075.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei