Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2007 - Anul XII, nr. 268 (3641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clienţi problemă

Zeci de dosare penale, pentru furturi din Metro şi Kaufland

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de suceveni, dar şi indivizi veniţi din alte judeţe ale ţării, s-au ales cu dosare penale, după ce-au fost prinşi că au furat fel de fel de bunuri din supermarketurile din municipiul Suceava. 

În evidenţele Poliţiei, la sfârşitul săptămânii trecute, figurau nu mai puţin de 78 de dosare penale pentru astfel de fapte, înregistrate de la începutul acestui an. Potrivit şefului Biroului de Ordine Publică, comisarul Ioan Hobjilă, cele mai multe furturi s-au produs la Metro (37) şi Kaufland (35). De altfel, agenţii de pază de la cele două supermarketuri „aprovizionează” Poliţia aproape în fiecare săptămână cu indivizi care au sustras produse de pe rafturi. Nici unul însă nu a reuşit să iasă din supermarket fără să nu fie surprins de camerele de luat vederi sau să fie dat de gol de „ţiuitul” sistemelor antifurt.

La mai toate aceste fapte, valoarea bunurilor furate a fost mică, de ordinul zecilor de lei, destul de puţine fiind cazurile când „cumpărăturile” făcute de hoţi au depăşit 100 de lei.

„După ce sunt prinşi, vin cu tot felul de pretexte. Că au uitat să plătească, că au încurcat bagajele, că le-a pus cineva acel bun în geantă...”, mărturiseşte şeful Biroului de Ordine Publică, comisarul Ioan Hobjilă.

Hoţii de ocazie şi-au încercat norocul cu fel de fel de produse, de la tampoane la monitoare LCD, sticle cu whisky, parfurmuri sau papuci. „Le ascund fie prin buzunare, prin căptuşeala hainelor, prin genţi sau sacoşe. Sunt persoane din toate categoriile... de la noi din judeţ, dar şi de prin alte părţi”, mai spune Hobjilă.

Şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Suceava îşi aminteşte şi de un caz în care un individ a încercat să fure din incinta unui supermarket monitoare LCD. Respectivul a ascuns monitoarele cu pricina în mai multe sacoşe de rafie pe care le avea în cărucior. Din nefericire pentru el, la ieşirea din supermarket a fost aşteptat de agenţii de pază, care chemaseră între timp şi Poliţia.

 

Iau masa la supermarket sau schimbă etichetele

 

Poliţiştii mărturisesc că sunt şi clienţi care fură produse alimentare de pe rafturi (în general, dulciuri), pe care le consumă pe furiş, înainte de a ieşi din supermarket.

O altă metodă încercată de hoţii de ocazie este aceea a schimbării etichetei de pe un produs pe altul, manevră prin care se schimbă şi preţurile. Metoda a fost folosită de mai multe ori, însă, a dat greş de fiecare dată.

Deşi legea prevede pedepse grele pentru furt calificat (între 3 şi 15 ani de puşcărie), procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava spun că nici unul dintre cei cercetaţi nu a ajuns în spatele gratiilor. Motivul: fapta lor nu reprezintă pericolul social al unei infracţiuni.

Totuşi, deşi au scăpat doar cu amenzi administrative (între 10 şi 1000 de lei), de multe ori acestea au fost mai mari decât valoarea bunurilor pe care încercau să le fure.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de dosare penale, pentru furturi din Metro şi Kaufland.
 Vizualizări articol: 1382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de dosare penale, pentru furturi din Metro şi Kaufland5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ATENZIUNE trimis de
(12 nov 2007, 15:20:48
Lasativa pagubasi ca nu merita ! LA MUNCA CU VOI !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei