Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2007 - Anul XII, nr. 268 (3641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Miss şi Mister Boboc

Atmosferă incendiară la Balul de la „Mihai Eminescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a încheiat vineri, 9 noiembrie, seria balurilor bobocilor din acest an. În sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, elevii de la „Pedagogic” au organizat un spectacol demn de apreciere, fără elemente ieşite din tipar, dar cu un public de excepţie, care a demonstrat că cei din urmă pot fi cei dintâi.  În acest an, tema balului a fost una mai deosebită, centrată parcă pe concurenţii aflaţi în lupta pentru titlurile de Miss şi Mister Boboc, care au pornit în căutarea jumătăţii pentru a se reuni într-o singură fiinţă, androginul. Într-un decor simplu, dar potrivit temei alese, cu vocea puternicului Zeus pe fundal, bobocii au înfruntat pentru prima oară publicul, spre a fi prezentaţi în cadrul primei probe din concurs.

 

Întrebări ciudate, răspunsuri pe măsură...

 

În timp ce concurenţii s-au pregătit pentru a doua probă, pe scenă s-au „derulat” mai multe momente artistice. Oana Stoica, elevă în clasa a X-a G, a cântat solo două piese din repertoriul internaţional. A urmat o parodie după „Jaga Jaga”, împreună cu Roxana Nechifor şi Andreea Râpan, Florin Foca a interpretat una din scrisorile lui Topârceanu şi, alături de Maria Minciună, o scenetă din care publicul a aflat „cum se cucereşte o fată” şi „ce replici şi metode de agăţat se mai folosesc” în aceste vremuri moderne.

Trupa „Funky Smile” a prezentat un dans modern. Prezenţi pentru a doua oară pe scenă în ţinute de zi, bobocii au avut de răspuns la câteva întrebări mai ciudate: „Ce ai face dacă ai întâlni-o pe zâna măseluţă?”; Răspuns: „Aş întreba-o de ce a fost aşa de zgârcită?”; „Ce ai face dacă ai fi ultimul om de pe pământ?”; Răspuns: „Aş fura din toate magazinele”; „Ce ai face dacă ai intra în cartea recordurilor pentru prostie?”; Răspuns: „Aş da un show că am ajuns acolo” sau „Care sunt cele 3 lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie”; Răspuns: „Mobilul, televizorul şi calculatorul”. Un moment artistic apreciat de public a fost transpunerea modernă a poveştii „Alba ca Zăpada”. Elevii clasei a XI-a G au făcut câteva modificări în poveste, astfel că Gigi Becali, Agentul 007, Scufiţa Roşie şi lupul (vegetarian) s-au regăsit în rândul piticilor. Cu mişcări spectaculoase şi dinamice, având ca fond muzical „muzica de stradă”, trupa BNG a încântat publicul cu un breakdance. 

 

Examinări la „Naturale”

 

Deşi publicul a fost entuziast de-a lungul întregii seri, câteva domnişoare de la o agenţie de modă, care s-au plimbat pe scenă, îmbrăcate „în cea mai nouă colecţie lansată”, nu au reuşit să obţină aceleaşi ovaţii din sală. Clasa a XII -a B a prezentat, apoi, o scenetă amuzantă, având ca temă mazărea. Aflaţi în faţa examinării la „Naturale”, elevii costumaţi divers (de la costum popular, până la ţinutele moderne) deviau orice răspuns la întrebările profesoarei spre mazăre. Astfel, clorofila este substanţa verde care se află şi în frunza de mazăre, iar rădăcina este partea care susţine tulpina, exact ca la mazăre. Dansul elevelor din clasele a XI-a G, a XII-a G şi a XII-a E au creat în sală o atmosferă incendiară, şi totuşi solemnă. Cu mişcările lor lente, luminate doar de flăcările unor lumânări, elevele au dat impresia unui ritual.

Cântecul a culminat, apoi, în spectacolul celor de la „Eminescu”, prin interpretarea Mirunei Damian (participantă la emisiunea concurs „Vreau să fiu mare vedetă”), care a cântat trei piese din folclor („Suceveanca”, „Bătuta” şi „Ciobănaşul”), Alexandra care a interpretat „Wake me up when september ends”, al celor de la Green Day, şi Andrei (unul dintre prezentatorii balului), care a interpretat o parodie după una din manelele autohtone, pentru a ura „bun venit bobocilor” într-un mod deosebit. 

 

Morandi a cântat bis-ul fără să părăsească scenă

 

„Prinşi” între probele concursului de Miss şi Mister Boboc, şi cele câteva momente artistice din spectacol, invitaţii speciali ai serii, Trupa „Morandi”, a susţinut un veritabil concert. Au cântat cele mai cunoscute piese ale lor („Beijo - Uh La La”, „A la lujeba”, „Africa”, „Love me”), dar şi câteva cover-uri ale unor piese renumite („I feel good”, „Hit the road Jack”), fiind acompaniaţi, vers cu vers, de publicul de la „Mihai Eminescu”. De parcă cele 5 dansatoare provocatoare nu ar fi înfierbântat destul sala Casei de Cultură, dansul şi cântecul celor din public au creat în sală o atmosferă de petrecere. Morandi au cântat bis-ul fără să părăsească scena, căci super-publicul de la „Pedagogic” a insistat cu aplauze şi strigăte să primească ultima melodie fără ca artiştii să se lase rechemaţi pe scenă. În final, membrii trupei au recunoscut că ar trebui să îşi facă buletin de Suceava pentru a beneficia mai des de o asemenea atmosferă.

 

Cum gândesc, iubesc şi suferă bobocii

 

După plecarea invitaţilor, spectacolul organizat de elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a continuat. Nechifor Roxana a interpretat piesa „Wild Dances” a Ruslanei, în timp ce instrumentele celor de la Morandi au fost scoase „din decor”. Apoi, concurenţii au intrat în scenă pentru cea de-a treia probă din concurs. În ţinute de seară, pe un fond muzical potrivit, bobocii au defilat în timp ce publicul a aflat „cum gândesc, cum iubesc şi cum suferă” aceştia. Un dans ţigănesc şi un ultim recital al Roxanei Nichifor, acompaniată de „corul” de la „Mihai Eminescu” (publicul), au încheiat spectacolul.

 

Pe scurt:

  • Premiul pentru cel mai „tare” public se duce direct la elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
  • Câştigătorii titlurilor de Miss şi Mister Boboc au fost Luiza Drăgan, elevă în clasa a IX a G, care crede că „iubirea este cel mai minunat cadou, de o valoare nepreţuită, pe care Dumnezeu l-a dăruit oamenilor”, şi Ştefan Airinei, elev în clasa a IX-a B, care are ca motto: „Poţi dărui fără iubire, dar nu poţi iubi fără dăruire”.
  • Miss Popularitate a fost aleasă Raluca Proţiuc, elevă în clasa a IX-a F, şi Mister Popularitate - Răzvan Mihai - elev în clasa a IX-a G.
  • Juriul a desemnat-o pe Alexandra Cărstean (clasa a IX a E), Miss Simpatie, iar pe Andrei Bejenar, din aceeaşi clasă, Mister Simpatie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atmosferă incendiară la Balul de la „Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 1933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Atmosferă incendiară la Balul de la „Mihai Eminescu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Super bal trimis de
(20 nov 2007, 13:32:35
a fost un bal suuuuperrr.......... .......8->.......... aja k vam dat ceztza..:.....\:d/. .....traiask peda

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei