Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2007 - Anul XII, nr. 268 (3641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

O seară de excepţie

„Cazacii Zburători” au aterizat la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un spectacol „de clasă” la Suceava. Ansamblul de dans „Cossacks of Russia”, unul dintre cele mai cunoscute grupuri de dansatori din Rusia, a susţinut sâmbătă, 10 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, un spectacol de excepţie.

Culoarea, dinamismul, buna dispoziţie au fost ingredientele spectacolului oferit de „Cazacii Zburători”, o adevărată desfătare pentru publicul sucevean, care i-au răsplătit pe artişti cu aplauze, în repetate rânduri. Cei 50 de artişti din Rusia au venit cu un spectacol complet, în care demonstraţiile spectaculoase ale dansatorilor, elementele de acrobaţie s-au îmbinat armonios cu muzica tradiţională interpretată live, acompaniaţi de instrumentişti.

Sucevenii au venit în număr destul de mare (mai bine de jumătate din sală, sala având 800 de locuri) la acest grandios spectacol de muzică, dansuri şi cântece, primind în dar „o fărâmă” din tradiţiile populare ruseşti. Instrumentiştii trupei, aşezaţi pe fundalul scenei, au susţinut balade vechi, dar şi ritmuri ţigăneşti şi moderne.

Publicul a putut să urmărească pe viu fapte de glorie şi poveşti de dragoste, demonstraţii de lupte şi măiestrie militară, poveşti de dragoste în paşi de dans, pe ritmurile unor piese ruseşti celebre.

 

Artişti adevăraţi, disciplinaţi, fără ifose de vedete

 

Liderul trupei de dansatori „Cossacks of Russia” - Alexey Valevski  - un bărbat tânăr, cu o mustaţă impozantă, a primit aplauze la scenă deschisă, mai ales atunci când executa mişcări dintre cele mai spectaculoase.

Spectacolul de la Suceava a început cu o mică întârziere, circa 15 minute, pentru că artiştii au ajuns mai târziu în municipiu, şi aveau nevoie de puţină pregătire înainte de spectacol.

Mustăcioşii (majoritatea dansatorilor purtau mustăţi, ca nişte cazaci adevăraţi, unii, însă, şi câte un cercel în ureche...) şi frumoasele dansatoare din Rusia, care au susţinut spectacole şi la „The Peacock Theatre” din Londra, nu au avut pretenţiile „pseudo-vedetelor autohtone”, nu au cerut repetiţii acustice, coregrafice deosebite. Ei au venit cu sunetul şi luminile lor. S-au dovedit a fi foarte disciplinaţi, foarte modeşti, deşi sunt cunoscuţi în toată lumea.

Au ajuns la ora 16:15 la Suceava, după un drum obositor de la Baia Mare, iar la 17:15 au dansat pe scenă, mereu cu zâmbetul pe buze, dând tot ce au mai bun din ei.

În spectacolul de la Suceava nu a avut loc nici un incident (accidentări, luxaţii), deşi au fost cazuri în care artiştii au intrat pe scenă cu dureri groaznice, după accidentări, dar nimeni nu a ştiut, s-au comportat ca nişte artişti adevăraţi.

 

Feeria costumelor

 

Trupa „Cossacks of Russia” s-a format în 1990, iar debutul oficial a avut loc pe principala scenă moscovită, la teatrul „Russia”, în octombrie 1991. Pământul Rusiei a fost apărat sute de ani de trupele de cazaci, recunoscuţi ca „apărători ai frontierelor”.
„Cossacks of Russia” este unul dintre cele mai respectate şi premiate grupuri de dansatori din Rusia. Format din 50 de artişti, ansamblul a oferit spectatorilor, de-a lungul celor 16 ani de existenţă, spectacole fascinante şi dinamice.

Pe lângă muzică şi dans, dansatorii au impresionat şi prin costumele colorate, care au transmis multă veselie publicului, care, la sfârşitul spectacolului, s-a declarat mulţumit, spunând că „a meritat toţi banii”.

După o oră şi jumătate de ritm, muzică, dans, cântec, pe scenă a urcat şi coregraful Trupei „Cossacks of Russia”, care a fost aplaudat de întreaga sală. Show-ul din seria „Arta războiului” a avut ca destinaţii oraşele Iaşi, Bacău, Cluj, Bucureşti, Constanţa, Braşov, Timişoara, Oradea, Baia Mare, şi s-a încheiat, cu succes, la Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cazacii Zburători” au aterizat la Suceava.
 Vizualizări articol: 1089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Cazacii Zburători” au aterizat la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei