Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2007 - Anul XII, nr. 268 (3641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Examen pentru consultanţi fiscali, în 8 şi 9 decembrie

Ultimul examen din acest an pentru atribuirea calităţii de consultant fiscal va avea loc în zilele de 8 şi 9 decembrie, în Bucureşti, locul de desfăşurare urmând să fie publicat până la finele lunii noiembrie pe pagina de Internet a Camerei Consultanţilor Fiscali.

Examenul va consta într-o probă scrisă sub formă de test grilă, potrivit unei hotărâri a preşedintelui Camerei Consultanţilor Fiscali, Daniel Chiţoiu.

Tematica de examen include noţiuni generale de drept comercial, reglementări privind impozitele, contabilitate, noţiuni generale privind finanţele publice şi principiile directivelor europene, aspecte privind procedura fiscală.

Candidaţii vor putea să se înscrie în perioada 5-16 noiembrie pe pagina de Internet www.ccfiscali.ro, urmând să trimită dosarele în Bucureşti, la sediul Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă.

La primul examen din acest an, desfăşurat în 3 martie, au promovat peste jumătate dintre.

 

România, cea mai mare piaţă pentru autoturisme noi

Numărul autoturismelor noi vândute pe piaţa românească a crescut cu 23,1% în primele nouă luni ale anului, la 228.877 de unităţi, propulsând România pe prima poziţie în ierarhia celor mai mari pieţe auto din Europa Centrală şi de Est, potrivit unui studiu realizat de firma Jato Dynamics.

Pe poziţiile următoare se clasează Polonia, cu 217.412 autoturisme vândute la nouă luni, în creştere cu 24% faţă de perioada similară a anului 2006, şi Ungaria, cu 128.958 de unităţi comercializate, în scădere însă cu 5,9%, potrivit datelor firmei de cercetare.

În ceea ce priveşte trimestrul al treilea, România se află tot în fruntea clasamentului central şi est-european, cu un avans de 20,5% al vânzărilor de autoturisme noi, comparativ cu perioada similară a anului 2006, la 82.585 unităţi.

 

Firmele româneşti nu pot construi autostrada Comarnic-Braşov

Firmele româneşti nu vor putea să participe la construcţia tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov decât în asociere cu companii străine, întrucât autorităţile au impus ofertanţilor condiţii pe care societăţile din România nu le pot îndeplini, precum o cifră de afaceri de minim 500 milioane de euro.

La licitaţia organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru concesionarea autostrăzii pe tronsonul Comarnic-Braşov - proiect estimat la o valoare cuprinsă între un miliard de euro şi trei miliarde de euro, fără TVA - vor putea să participe doar investitorii care au avut, în ultimii trei ani, o cifră medie de afaceri de peste 500 de milioane de euro pe an, potrivit unui anunţ al companiei.

Totodată, investitorii trebuie să demonstreze că au participat, în ultimii cinci ani, la cel puţin două proiecte similare, în valoare de minim 200 milioane de euro fiecare.

Prin cele două condiţii impuse de autorităţi nici o firmă din România nu va putea participa la licitaţie, decât în cazul în care va depune o ofertă comună cu alte companii străine, sub forma unui consorţiu sau asocieri.

 

Ludan Engineering va instala un sistem de omogenizare la Petrobrazi

Grupul israelian Ludan Engineering a câştigat, prin subsidiara olandeză KH Engineering, un proiect la cheie, în valoare de 15,5 milioane euro care prevede proiectarea, livrarea şi instalarea unui sistem de omogenizare la rafinăria Petrobrazi, aparţinând Petrom, relatează publicaţia online Globes.

Implementarea proiectului se va derula pe o perioadă de 17 luni.

Sistemele de omogenizare permit rafinăriilor să se alinieze la standardele tot mai stricte privind protecţia mediului, cum ar fi nivelul emisiilor de sulf realizate la combinarea petrolului cu conţinut ridicat de sulf cu ţiţei cu conţinut scăzut de plumb, provenind de la surse distincte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 3398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei