Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2007 - Anul XII, nr. 268 (3641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mobilizare

Liderii şi candidaţii PD au venit la Suceava să-şi mobilizeze militanţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Baloane, balonaşe, steaguri, discursuri tăioase, optimism şi îndemnuri mobilizatoare. Aceasta a fost atmosfera creată de democraţi sâmbătă în sala mare a Casei de Cultură din municipiul Suceava, unde s-a desfăşurat şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al PD, care a avut ca puncte principale pe ordinea de zi lansarea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare şi discuţii pe tema referendumului pentru votul uninominal.

Au fost prezenţi în faţa unei săli arhipline candidaţii democraţi pentru Parlamentul European, Roberta Aanastase, Mihaela Popa, Dinu Bulzesc şi Florin Alexandru Hrebenciuc- reprezentantul PD Suceava, vicepreşedintele PD, Ioan Oltean, secretarul executiv al partidului Dan Cârlan, precum şi parlamentarii suceveni, senatorul Constantin Gheorghe şi deputatul Aurel Olărean.

Cel care a deschis seria discursurilor mobilizatoare a fost liderul judeţean al partidului, Eugen Constantin Uricec. Acesta de vorbit despre necesitatea prezenţei la vot pe data de 25 noiembrie atât la euroalegeri, cât şi la referendum, şi despre ineficienţa actualului guvern pe care l-a numit „guvernul caltaboş”.

„Îi avem alături de noi pe candidaţii partidului pentru Parlamentul European. Sunt sigur că aici, la Suceava, nu-i vom dezamăgi pe 25 noiembrie şi mai sunt sigur de un lucru, că pe 25 noiembrie nu-l vom dezamăgi nici pe preşedintele Traian Băsescu, care contează pe sprijinul nostru în referendumul pentru introducerea votului uninominal”, a declarat Uricec.

Omul locului, Florin Alexandru Hrebenciuc, a ţinut să sublinieze că PD, alături de Partidul Popular European, din care face parte, cel mai puternic partid din Europa „va reuşi să schimbe în bine faţa României şi să apere interesele românilor la cel mai înalt nivel”. „Vă cerem să aduceţi cât  mai mulţi oameni la vot, vă cerem să sprijiniţi PD pentru a schimba România într-o Românie mai bună şi mai puternică. Echipa PD, din care sunt onorat să fac parte, va avea o sarcină foarte grea, şi anume să reuşească să aducă fonduri, să direcţioneze către România ceea ce nu au reuşit să facă până acum ceilalţi parlamentari”, a spus Hrebenciuc.

Vicepreşedintele PD, Ioan Oltean, este cel care a încheiat seria discursurilor de campanie. Oltean le-a cerut din start democraţilor suceveni să lase problemele deoparte şi să se încarce cu „energia pozitivă a partidului”, pentru că „grija cea mai mare a noastră este grija pentru PD”. El a ţinut să le spună militanţilor PD prezenţi în sală că pe 25 noiembrie partidul trece prin cel mai mare examen din 1992 încoace, subliniind că „trecerea cu brio a acestui examen reprezintă primul pas pe care PD îl va face spre Palatul Victoria”. Vicepreşedintele PD a cerut ca fiecare membru PD din judeţul Suceava să se implice în campania electorală şi să explice cetăţenilor că merită să voteze lista democraţilor, pentru că „nu avem securişti pe listă, nu avem oameni luaţi de aiurea, avem candidaţi cu pregătire profesională excepţională, iar PD este membru al celei mai puternice familii de partide din Europa, PPE”.

„PD este acum partidul cu cea  mai bună echipă care s-a remarcat în cei doi ani de guvernare, prin cei mai buni miniştri. Cine nu a auzit de Blaga, Macovei, Barbu, Boagiu, Berceanu, miniştri care s-au remarcat prin modul în care au gestionat domeniile respective. Cine sunt cei care le-au luat locul? Personaje coborâte din opera lui Caragiale. Fără miniştrii PD, România nu ar fi reuşit să realizeze toate angajamentele faţă de UE şi la 1 ianuarie 2007 să fim membri cu drepturi depline”, a spus Oltean.

El s-a referit şi la referendumul pentru votul uninominal, o problemă care, a spus Oltean, „trebuie să stea în mintea şi sufletul nostru”. „Votul uninominal în forma propusă de preşedintele Băsescu este singura modalitate prin care românii pot rupe bariera dintre ei şi parlamentari, dintre popor şi instituţia fundamentală a statului, Parlamentul”, a afirmat Oltean. El a marşat pe prezenţa la vot şi a trasat ca sarcină organizaţiei judeţene a partidului să aducă la urne măcar 51% dintre sucevenii cu drept de vot.

Ambiţia vicepreşedintelui PD, care răspunde de PD Suceava, este aceea ca organizaţia judeţeană a partidului să se claseze printre primele zece din ţară.

„Să ne întoarcem acasă convinşi că ne-am încărcat bateriile cu toţii,  ne-am adus un plus de motivaţie, să ne mobilizăm forţele şi să umblăm din casă în casă,  din uşă în uşă pentru a convinge sucevenii să vină la vot. Marea noastră încercare va fi pe 25 noiembrie şi principalul lucru pe care trebuie să-l realizăm este prezenţa la vot. Nu vreau să vă dau sfaturi, aveţi întreaga libertate ca să identificaţi soluţiile prin care populaţia să ajungă în cabina de vot”, a conchis Oltean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii şi candidaţii PD au venit la Suceava să-şi mobilizeze militanţii.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderii şi candidaţii PD au venit la Suceava să-şi mobilizeze militanţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei