Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zile grele

Repatriat mutilat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Pentru Ilie Chetrar visul de a face un ban s-a transformat în scurt timp într-un coşmar care-l va urmări toată viaţa. A lăsat sărăcia din ţigănia de la Arbore cu gândul de a se umple de bani. Nu numai că nu s-a întâmplat aşa, dar a fost la un pas de a fi adus acasă, la ai săi, într-un coşciug. Povestea lui Ilie Chetrar, de 36 de ani, a început în vară.

De la o cumnată din Corabia a aflat că un bărbat plecat în Spania îi ajută pe români să se angajeze. Şi-a spus că este o bună oportunitate pe care nu o poate scăpa. A luat legătura cu cumnata, care l-a pus în legătură cu un anume Marius Boca, din Corabia. Acesta i-a trimis 100 de euro pentru a avea cu ce-şi plăti drumul până în Spania.

„Am plecat de la Corabia, împreună cu încă 22 de oameni. La Madrid ne-a aşteptat un autobuz care ne-a dus în localitatea Bolanos de Calatrava. A doua zi am fost duşi la muncă, fără să ni se dea măcar o zi de pauză după ce am mers trei zile cu autocarul”, a spus Ilie Chetrar.

 

Dormeau sub cerul liber şi mâncau doar conserve

 

Bărbatul îşi aduce aminte că munca era destul de grea. Se lucra în agricultură 12 ore pe zi. Mai întâi a cules ceapă, iar apoi cartofi şi ardei. Avea promis câte 47 de euro pentru fiecare zi de muncă, mâncare şi cazare.

„Eram ţinuţi ca sclavii. Mâncare nu am primit decât conserve de peşte şi pateuri. Seara, când ne întorceam de la muncă, eram lăsaţi să dormim într-o curte, sub cerul liber. Aveam câteva saltele puse pe beton şi acolo dormeam. Când ploua ridicam saltelele şi ne băgam sub o streaşină să nu ne udăm. Era mai rău ca la puşcărie”, a povestit Ilie Chetrar.

A îndurat toate umilinţele cu gândul la banii pe care trebuia să-i primească. Ziua de salariu a venit la începutul lunii septembrie.

„Nu am primit nici un ban şi când mi-am cerut dreptul am fost luat la bătaie de doi dintre oamenii celui care m-a adus în Spania. Am reuşit să fug şi să strig . După mine fugeau câţiva oameni care încercau să mă prindă. Unul dintre ei avea şi un cuţit. De frică, m-am urcat pe un stâlp de curent. Am zis că dacă se urcă cineva după mine pun mâna pe fire. Era unul care începuse să urce şi atunci am pus mâna. M-a aruncat jos şi după asta îmi aduc aminte că m-am trezit la spital”, a mărturisit Ilie Chetrar.

Pentru a-i salva viaţa, medicii din spitalele spaniole i-au făcut mai multe grefe de piele. Săptămâna trecută, după aproximativ 5 săptămâni de spitalizare, a fost trimis externat şi trimis acasă.

„Drumul l-au plătit tot oamenii lui Marius Boca. Au vrut să scape de mine să nu le fac greutăţi acolo, în Spania. M-au nenorocit pe viaţă şi m-au alungat ca pe o cârpă”, a adăugat suceveanul.

Ilie Chetrar a spus că va depune plângere la poliţia din România împotriva celor care şi-au bătut joc de el. Vrea ca exploatatorii săi să fie pedepsiţi, iar alţi români să nu mai ajungă în aceeaşi situaţie.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Repatriat mutilat.
 Vizualizări articol: 1540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Repatriat mutilat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei