Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şcheia

Balul gospodarilor - ediţia a III-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Peste 150 de familii din comuna   Şcheia s-au întâlnit, sâmbăta seara, la Pensiunea „Polaris”, pentru a participa la „Balul gospodarilor” – ediţia a III-a. Unii îmbrăcaţi în costume populare, alţii în ţinute elegante (rochii de seară şi costume scumpe), cu toţii au avut parte de distracţie pe cinste. Gospodarii au fost întâmpinaţi la intrarea în restaurant de către edilii Primăriei Şcheia, primarul Vasile Andriciuc şi viceprimarul Ioan Scotniţchi, care le-au oferit doamnelor câte o garoafă şi domnilor câte o sticlă mică de coniac. Fiecare floare şi sticlă de tărie avea lipit un număr. Surpriza a fost la ora 12:00 noaptea, când fiecare invitat trebuia să-şi găsească perechea (după numărul lipit pe “darul de întâmpinare”), pentru a participa la „Dansul perechilor”. S-a întâmplat ca bărbaţi grizonaţi, trecuţi de prima tinereţe, să dea peste o parteneră tinerică, sau doamne respectabile să danseze alături de un flăcău proaspăt însurat. Toată lumea s-a amuzat şi s-a simţit bine. Muzica a fost asigurată de Formaţia „Record”.

Fiecare pereche a plătit pentru această distracţie o sumă simbolică de 50 de lei, restul cheltuielilor fiind acoperite din sponsorizări. Primarul Vasile Andriciuc ne-a declarat că vrea să ducă mai departe această tradiţie – Balul gospodarilor – pentru că lumea iubeşte acest gen de întâlnire, „şi ar fi păcat să nu le oferim ceea ce-şi doresc”. „Îmi amintesc şi de balurile la care mergeau părinţii mei în trecut şi aş vrea ca la următorul bal ţinuta să fie obligatorie – adică toate cuplurile să fie îmbrăcate în costume populare. Încă se mai simte influenţa oraşului, lumea încă se sfiieşte să vină în straie populare, crezând că <nu sunt la modă>. Dacă vor veni îmbrăcaţi în costum popular, nu se va pierde nici tradiţia păstrării folclorului românesc, care în această zonă are rădăcini adânci”, a mai completat Andriciuc.    

 

„Nunta de Aur” pentru 25 de perechi din comuna Şcheia

 

Primăria Şcheia a organizat duminică „Nunta de Aur” pentru 25 de perechi care au împlinit 50 de ani de căsătorie. După ce la ora 12:00 cuplurile de gospodari au fost sărbătorite la biserică, primarul Vasile Andriciuc le-a oferit câte o diplomă şi le-a organizat o petrecere. Gospodarii au avut parte de o masă bogată, muzică bună şi prilejul de a depăna amintiri din tinereţe. „Nunta de Aur” a fost găzduită tot de Pensiunea „Polaris” din Şcheia.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balul gospodarilor - ediţia a III-a.
 Vizualizări articol: 1303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balul gospodarilor - ediţia a III-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei