Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interdicţie

Bucătăria Spitalului Judeţean, închisă pe perioada renovărilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă nu are voie să funcţioneze pe perioada efectuării lucrărilor de reabilitare. Avertismentul a fost lansat, ieri, de şeful Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, doctorul Ludovic Abiţei, care a spus că va recurge la sancţiuni dure în cazul în care conducerea unităţii nu va asigura condiţii optime pentru prepararea hranei. Sursa citată a arătat că mâncarea bolnavilor şi a medicilor care activează în spital nu poate fi gătită în condiţii de şantier, motiv pentru care se impune depistarea unei alte locaţii pe perioada efectuării lucrărilor de igienizare. „Să angajeze o firmă de catering, dacă nu găsesc un alt spaţiu care se pretează unei astfel de activităţi. Un lucru este cert, şi anume că nu-i vom lăsa să pregătească hrana în mizerie şi moloz”, a spus Abiţei.

Bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă se află de mai multă vreme în atenţia autorităţilor sanitare locale, care au dat diverse termene de remediere a deficienţelor, ultimul expirând la data de 1 noiembrie. Potrivit unui proces verbal întocmit de Autoritatea de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, cea mai mare unitate sanitară din judeţ trebuie să –şi rezolve problemele legate de curăţenia de la blocul alimentar

până la începutul lunii viitoare, în caz contrar urmând să fie emisă decizie de suspendare a activităţii.

 

Hrana bolnavilor, asigurată de firme de catering şi cantinele liceelor

 

Ieri, reprezentanţii celor două instituţii menţionate au anunţat că acceptă prelungirea termenului limită cu încă câteva zile, însă conducerea spitalului trebuie să demonstreze că ia măsuri ferme pentru îndepărtarea neajunsurilor.

„Mizeria în care se prepară hrana, respectiv utilaje ruginite, pereţi cu mucegai şi tencuială căzută reprezintă o sursă de infecţie pentru pacienţii şi medicii care mănâncă în această unitate. Înţeleg că unele lucruri, precum schimbarea circuitelor funcţionale, sunt dificil de realizat, dar sunt altele care nu presupun investiţii deosebite”, a explicat şeful Serviciului Inspecţie şi Control din cadrul DSVSA, doctorul Vasile Semeniuc.

În acest context, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, economistul Costică Dăscăliuc, a afirmat că în cazul în care licitaţia pentru desemnarea firmei câştigătoare, derulată ieri,

nu va fi contestată, renovarea blocului alimentar va demara în jurul datei de 10 noiembrie. El a spus că investiţiile care urmează a fi făcute se cifrează la circa 10 miliarde de lei vechi, însă până în prezent nu a putut fi identificată o locaţie propice pentru prepararea hranei bolnavilor şi a medicilor.

„Avem în vedere mai multe variante, dar deocamdată singurul lucru sigur este că nu se va lucra în timp ce se găteşte mâncarea. Este posibil să angajăm o firmă de catering care să asigure un anumit număr de porţii de hrană şi în acelaşi timp să apelăm la serviciile cantinei de la Colegiul de Informatică”, a punctat Dăscăliuc.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucătăria Spitalului Judeţean, închisă pe perioada renovărilor.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bucătăria Spitalului Judeţean, închisă pe perioada renovărilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei