Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parteneriat

PSD şi PD militează împreună pentru respectarea drepturilor omului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

PSD şi PD au decis, la sfârşitul săptămânii trecute, la Suceava, să militeze împreună pentru respectarea drepturilor omului în cazul românilor care lucrează în Italia, a anunţat candidatul social democraţilor suceveni pentru parlamentul European, Cătălin Nechifor. El a precizat că reprezentanţii PD (Partito Democratico) din regiunea Abruzzo din Italia s-au aflat pentru câteva zile la Suceava pentru proiecte administrative, dar şi pentru a participa la deschiderea campaniei PSD Suceava pentru alegerile europarlamentare.

Nechifor a spus că responsabili cu relaţii internaţionale şi cooperare ai Partidului Democrat din Italia, Stefano di Rocco şi Marcello di Cesare, au fost de acord ca împreună cu PSD, să se lanseze un manifest pentru a diminua fenomenul de neadaptare socială în rândul persoanelor de naţionalitate română, care lucrează pe teritoriul italian.

Candidatul PSD Suceava la alegerile europarlamentare a explicat că în prezent, în regiunea Abruzzo, sunt înregistraţi peste 10.000 de români care au emigrat pentru a găsi un loc de muncă în agricultură şi în construcţii. „Dorinţa demarării acestui proiect este dată de faptul că în trecut, în anii 50, italienii au suferit un exod masiv al forţei de muncă, pentru că, după cel de al doilea război mondial, mare parte din populaţie a plecat în Germania, Franţa, Elveţia dar şi în Canada, SUA, Australia şi Noua Zeelandă”, a declarat Cătălin Nechfor.

La rândul său, Stefano di Rocco a precizat că „am trecut prin aceleaşi greutăţi de adaptare la o nouă societate, aşa cum treceţi şi voi acum. Nu vrem să se repete toate nedreptăţile pe care ai noştri italieni le-au suferit departe de casă. Vrem să vă ajutăm, pentru că avem aceeaşi origine latină”.

Cătălin Nechifor a mai adăugat că iniţiativa propusă de reprezentanţii celor două partide de stânga se doreşte a fi un semnal de alarmă care să atragă atenţia că Uniunea Europeană trebuie să intervină mai consistent în rezolvarea acestor situaţii conflictuale apărute între cetăţeni europeni. „Partidul Democrat italian este un partener veritabil de stânga, care a ştiut să îşi păstreze verticalitatea şi doctrina într-o perioadă politică dificilă în Italia”, a încheiat Nechifor.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD şi PD militează împreună pentru respectarea drepturilor omului.
 Vizualizări articol: 954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD şi PD militează împreună pentru respectarea drepturilor omului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei