Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aprecieri

Sandu Capră: „Nu mai avem nevoie de un referendum pentru votul uninominal”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Deputatul PNL de Suceava Mihai Sandu Capră a declarat, în cursul zilei de ieri, că organizarea unui referendum pe tema introducerii votului uninominal nu mai este necesară, în condiţiile în care Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi-a asumat răspunderea pe un proiect de lege ce vizează introducerea acestui sistem.

După şedinţa Parlamentului de ieri în care Guvernul şi-a asumat răspunderea, deputatul liberal a declarat că proiectul de lege dezbătut este unul corect, care dă posibilitatea electoratului să-şi aleagă reprezentanţii în Camera Deputaţilor şi Senat, prin vot uninominal mixt. „Mai mult, alegătorii au posibilitatea să-şi aleagă şi preşedinţii de Consilii Judeţene prin acelaşi mod de vot. Iar din acest motiv, considerăm că nu mai avem nevoie de un referendum pentru votul uninominal, din moment ce şi oficialii Partidului Popular European au apreciat iniţiativa PNL de a promova sistemul de vot mixt. Şi demn de remarcat că acest mod de alegere a parlamentarilor funcţionează de foarte mulţi ani în Germania, şi nu înţelegem de ce unii de la noi nu îl acceptă”, a declarat Mihai Sandu Capră.

El a ţinut să precizeze că iniţiativa preşedintelui României Traian Băsescu de a convoca un referendum pentru consultarea populaţiei în privinţa introducerii votului uninominal nu reprezintă altceva decât o încercare a „scăpa” de acest sistem. „Pe domnul Băsescu nu îl interesează votul uninominal”, a subliniat deputatul PNL de Suceava.

Mihai Sandu Capră a adăugat că este convins că după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe legea votului uninominal, care se referă la alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, dar şi modifică şi completează Legea de alegere a autorităţilor administraţiei publice locale, pe cea a administraţiei publice şi Statutul aleşilor locali, nici o formaţiune politică nu va depune o moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sandu Capră: „Nu mai avem nevoie de un referendum pentru votul uninominal”.
 Vizualizări articol: 1064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sandu Capră: „Nu mai avem nevoie de un referendum pentru votul uninominal”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei