Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A plecat la ceruri!

Dobrin, aplaudat de 5.000 de oameni la groapă

"

Fostul internaţional Nicolae Dobrin a fost înmormântat, luni, în jurul orei 14.10, în cimitirul militar "Sfântu Gheorghe", în ovaţiile a sute de microbişti, după ce 30 de minute a fost ţinut în capela cimitirului, unde au avut acces doar rudele, care şi-au luat rămas bun de la el.

De la capelă, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dobrin a fost transportat pe braţe până la locul unde a fost îngropat. Toată galeria lui FC Argeş, formată din aproximativ o mie de persoane, a asistat la procesiunea funerară şi a scandat lozinci precum: "Dobrine, mai fă un dribling!", "Mai fă o fentă, Gicule!". În momentul în care a fost coborât în groapă, au fost trase trei salve de tun, sicriul fiind acoperit cu steagul tricolor şi cu steagul clubului FC Argeş, în timp ce suporterii au cântat Imnul Naţional, au aplaudat şi au scandat minute în şir "Dobrin!" "Dobrin!" şi "Te vom iubi mereu". Mii de oameni au asistat, luni, la ceremonia funerară pentru fostul fotbalist Nicolae Dobrin, care a început la ora 10.30, pe stadionul ce-i poartă numele, din municipiul Piteşti. Un sobor de preoţi a oficiat slujba care se face în casa persoanei decedate, în timp ce sicriul se afla în loja oficială a stadionului. Ulterior, sicriul a fost coborât din loja oficială, purtat pe braţe de militari şi aşezat pe catafalc, la centrul terenului, în timp ce Gheorghe Zamfir interpreta la nai o melodie din registrul folcloric. Sicriul a fost apoi aşezat pe catafalc, pe pista stadionului şi a fost încadrat de o gardă militară. Un sobor de preoţi în frunte cu Episcopul Calinic al Argeşului şi Muscelului a oficiat slujba de înmormântare a fostului fotbalist Nicolae Dobrin, care a luat sfârşit, luni, în jurul orei 12.50, pe durata acesteia sicriul fiind aşezat pe catafalcul din faţa tribunei oficiale a stadionului.

 

Un ultim tur de onoare pe stadionul din Piteşti

 

La sfârşitul slujbei, amici ai lui Dobrin, printre care Florin Halagian, Constantin Cârstea, primarul Piteştiului Tudor Pendiuc, dar şi Adrian Păunescu au rostit discursuri de condoleanţe. La ceremonia funerară au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, fostul ministru de Finanţe Florin Georgescu, şi ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Convoiul funerar a făcut apoi turul de onoare al stadionului, sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului internaţional fiind purtat pe braţe de militari, în aplauzele a mii de oameni care au scandat: "Nu te vom uita niciodată! "Te vom iubi mereu". Pe gardurile stadionului erau lipite pancarte pe care se putea citi: "Şi zeii sunt muritori", "Şi cerul plânge după tine", "Două titluri câştigate de tine, următoarele vor fi pentru tine", "De-acum jucăm în zece, Dobrin a părăsit terenul", "Idol divin, Dobrin". Sicriul a fost aşezat apoi într-o maşină mortuară şi a fost dus la Capela cimitirului "Sfântul Gheorghe", din Piteşti, iar apoi la cimitirul militar, unde a avut loc înmormântarea cu onoruri militare. Nicolae Dobrin (60 de ani), suferind de cancer pulmonar, a decedat, vinerea trecută, la Spitalul Judeţean Piteşti, unde fusese internat în stare gravă în urmă cu două zile. El a fost depus, sâmbătă, la Loja oficială a stadionului din Piteşti, care de patru ani îi poartă numele.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dobrin, aplaudat de 5.000 de oameni la groapă.
 Vizualizări articol: 1742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dobrin, aplaudat de 5.000 de oameni la groapă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei