Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitare

PSD-iştii cer celor de la Mediu să evalueze pagubele produse spaţiilor verzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Social-democraţii sunt revoltaţi de modul în care au fost agresate spaţiile verzi în municipiul Suceava, odată cu demararea lucrărilor de reabilitare a sistemului de termoficare. Liderul lor, consilierul local Virginel Iordache, a declarat că în acest caz normele de protecţie a mediului au fost încălcate şi a solicitat instituţiilor de specialitate, în speţă Agenţia de Mediu şi Garda Judeţeană de Mediu, să evalueze la modul profesionist pierderile pe care le-a înregistrat municipiul reşedinţă de judeţ din punctul de vedere al spaţiilor verzi şi măsurile concrete pentru reabilitarea acestora.

„Odată cu demararea lucrărilor la proiectul de reabilitare termică, trebuia să avem în vedere şi faptul că, odată cu indicarea traseelor conductelor care transportă agent termic, va fi agresat spaţiul verde şi, din câte se observă, nimeni nu face nimic pentru ca terenul pe care s-au executat lucrări să fie adus la forma iniţială. Din cercetările pe care le-am efectuat noi se pare că proiectarea a fost una defectuoasă, ceea ce a avut ca rezultat tăierea a zeci de arbori, unii chiar de specii rare, a sute de arbuşti, iar vegetaţia a fost distrusă pe o suprafaţă destul de mare”, a  declarat Iordache.

Social-democraţii solicită municipalităţii în regim de urgenţă aducerea la starea iniţială a spaţiilor verzi deteriorate, demararea unei campanii de plantare de pomi şi arbuşti care să revigoreze peisagistic oraşul, refacerea locurilor de joacă şi a parcărilor afectate de lucrările de reabilitare a termoficării. Ei mai cer o corelare între acest proiect şi programul ISPA de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă, pentru ca străzile să nu mai fie distruse încă o dată.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD-iştii cer celor de la Mediu să evalueze pagubele produse spaţiilor verzi.
 Vizualizări articol: 929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD-iştii cer celor de la Mediu să evalueze pagubele produse spaţiilor verzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei