Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare

Ministrul Adomniţei va solicita Universităţii Suceava un proiect pentru noul campus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, va solicita conducerii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava un proiect pentru viitorul campus universitar. Adomniţei a spus că la mijlocul acestei săptămâni va avea o întâlnire la Suceava cu conducerea universităţii, prilej cu care vor fi discutate şi detalii cu privire la modul în care ar urma să se realizeze această investiţie.

„Guvernul a aprobat acordarea a 30 de hectare de teren pentru construcţia noului campus universitar, însă universitatea trebuie să vină cu proiectul şi să solicite sprijin financiar pentru realizarea investiţiei. Datele iniţiale primite au fost folosite la fundamentarea ordonanţei prin care s-a aprobat transferul terenului, iar acum, cei de la universitate trebuie să vină cu un proiect concret, cu tot ce vor să construiască”, a declarat Cristian Adomniţei.

La sfârşitul lunii iunie a.c., ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a anunţat că Executivul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă prin care Universitatea suceveană primeşte o suprafaţă de 30 de hectare de teren pentru construcţia unui nou compus universitar, după ce Prefectura şi Consiliul Judeţean Suceava au înaintat un proiect de hotărâre în acest sens. Potrivit proiectului iniţial, pe cele 30 de hectare de teren ar urma să se construiască o bază sportivă pentru fotbal, un bazin de înot de dimensiuni olimpice, o sală polivalentă, cu suprafeţe pentru jocurile de handbal, volei, baschet, tenis, badminton şi gimnastică, un complex dendrologic, care va conţine sere, grădină botanică şi un parc dendrologic.
La acestea se adaugă construcţia a două clădiri de 3.000 de metri pătraţi pentru spaţii de învăţământ, patru clădiri de 1.000 metri pătraţi, pentru laboratoare de cercetare, un centru de cercetare pentru dezvoltarea şi optimizarea produselor biotehnologice pentru sectoarele agroalimentar, de mediu şi farmaceutic, dar şi două cămine studenţeşti a 300 de locuri fiecare, un bloc de apartamente tip ANL, destinat cadrelor universitare tinere şi o cantină tip restaurant cu 200 de locuri fiecare.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Adomniţei va solicita Universităţii Suceava un proiect pentru noul campus.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Adomniţei va solicita Universităţii Suceava un proiect pentru noul campus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei