Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2007 - Anul XII, nr. 254 (3629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mitinguri

Mii de suceveni au participat la întâlnirile cu liderul PLD, Theodor Stolojan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Câteva mii de persoane au participat, ieri, la mitingurile electorale organizate de Partidul Liberal Democrat în municipiile Fălticeni şi Rădăuţi, la care au fost prezenţi candidaţii acestei formaţiuni politice pentru alegerile europarlamentare, în frunte cu Theodor Stolojan. Primul pe lista PLD pentru aceste alegeri, el a fost însoţit la aceste întâlniri de preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, de ocupantul locului doi pe această listă, rectorul Universităţii „Al. Ioan Cuza” din Iaşi, Dumitru Oprea, şi de suceveanul Ion Barbu.

Întâlnirile electorale organizate în judeţul Suceava au debutat la Fălticeni unde, în timpul unui spectacol folcloric, şi-a făcut prezenţa liderul PLD, Theodor Stolojan, însoţit de echipa electorală, de deputaţii de Suceava, Romică Andreica şi Dumitru Pardău, şi de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

După câteva zeci de minute, timp în care a acordat autografe, Theodor Stolojan le-a transmis, celor aproximativ 2.000 de persoane prezente la întâlnire, că principalele obiective ale viitorilor europarlamentari ai PLD vor fi urgentarea demersurilor pentru ca România să folosească fondurile de la Uniunea Europeană, precum şi implicarea în luarea deciziilor UE, astfel încât acestea să ţină cont de interesele românilor.

 

Stolojan: „Ne vom lupta pentru ca România să beneficieze de fondurile Uniunii Europene”

 

Stolojan i-a îndemnat pe alegătorii din judeţul Suceava ca, în primul rând, să se prezinte la vot pentru a-şi desemna europarlamentarii. „Să mergem la vot, să votăm cu PLD, dar şi pentru votul uninominal. Trebuie să ne votăm europarlamentarii, astfel încât să arătăm lumii că România nu e a unui guvern corupt, ci e a noastră, a oamenilor care muncesc cinstit. Şi, în al doilea rând, să votăm pentru introducerea votului uninominal, astfel încât, în Parlament, să nu mai ajungă cei 322 de parlamentari care au făcut de râs România, când l-au demis pe preşedintele Traian Băsescu”, a declarat liderul PLD.

El i-a îndemnat pe alegători „să nu cadă în capcana” PNL şi PSD, făcând referire la îndemnul celor două formaţiuni politice ca, în această campanie, să se discute doar despre teme europene. „România este în U.E., deci problemele noastre sunt probleme europene. Şi, trebuie să discutăm despre pericolul activării clauzei de salvgardare în domeniul justiţiei şi despre incapacitatea acestui Guvern de a folosi fondurile europene. România nu a folosit, până în prezent, nici un euro din cele 500 de milioane de euro pe care trebuia să le cheltuim în 2007, pentru dezvoltare rurală. Şi asta, pentru că avem un Guvern care a demis un ministru competent, pe Gheorghe Flutur, şi şi-a încercat norocul cu doi miniştri care nu au făcut nimic”, a mai spus Stolojan.

El i-a îndemnat pe suceveni să voteze echipa PLD, viitorii europarlamentari ai acestei formaţiuni politice având sarcina de a lupta pentru interesele României şi pentru informarea locuitorilor ei despre deciziile care se iau la nivelul Uniunii Europene.

 

Flutur îl vede pe Theodor Stolojan liderul europarlamentarilor români

 

Preşedintele executiv al PLD, senatorul Gheorghe Flutur, le-a transmis celor prezenţi la întâlnirea de ieri că liderul acestui partid poate să devină liderul europarlamentarilor români la Bruxelles. În discursul său, Flutur a subliniat faptul că o serie de funcţii pe care Theodor Stolojan le-a ocupat, precum cea de prim-ministru al României sau de oficial al Băncii Mondiale, îl recomandă pentru a prelua şefia viitorilor europarlamentari, dar îi dau şi cea mai mare legitimitate pentru a accede în Parlamentul European. „Cu domnul Stolojan la Bruxelles, cu mine în Parlamentul României, cu domnul Andreica aici, la Primăria Fălticeni, sau în altă funcţie, cu domnul Pardău, vom putea lupta pentru interesul românilor”, a spus Flutur.

 

Gheorghe Ştefan şi-a declarat susţinerea pentru Theodor Stolojan

 

Prezent la mitingul electoral al celor de la PLD, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi-a declarat susţinerea oficială pentru liderul acestei formaţiuni politice, Theodor Stolojan. „Sunt alături de Theodor Stolojan, de Gheorghe Flutur şi trebuie să aveţi încredere în PLD. Stolojan e cel mai bun profesionist şi poate să ne reprezinte cel mai bine în Parlamentul European”, a precizat Gheorghe Ştefan în discursul său.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de suceveni au participat la întâlnirile cu liderul PLD, Theodor Stolojan.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de suceveni au participat la întâlnirile cu liderul PLD, Theodor Stolojan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei