Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2007 - Anul XII, nr. 254 (3629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De la PSD

Peste 50 de amendamente la bugetul Agriculturii pe 2008

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Social-democraţii au pregătit peste 50 de amendamente la bugetul agriculturii pe anul 2008, a anunţat deputatul PSD de Suceava Ioan Stan.

Parlamentarul sucevean a declarat că amendamentele au rolul de a aduce bugetul agriculturii la 3% din Produsul Intern Brut (PIB), arătând că, în proiectul Legii bugetului de stat aprobat de Guvern, procentul este de doar 1,24% din PIB. Stan a subliniat că suma prevăzută a fi alocată în 2008 acestui sector important al economiei naţionale este mai mică decât cea din acest an, care a fost de 1,35% din PIB.

Potrivit deputatului PSD de Suceava, subvenţiile pentru anul viitor în agricultură scad cu 10% faţă de 2007, lucru care, spune el, arată reaua intenţie a guvernanţilor. „Îmi amintesc foarte bine că un anumit coleg liberal făcea afirmaţia că PSD este împotriva acordării de sume pentru reabilitarea sistemului de irigaţii. Noi am reuşit, în perioada 2000-2004, să ajungem la 1,5 milioane de hectare suprafaţa de  teren irigată, în condiţiile în care, anul acesta au fost irigate numai câteva zeci de mii de hectare, suma acordată pentru urgentarea punerii în funcţiune a sistemului de irigaţii este înjumătăţită. De asemenea, au fost reduse subvenţiile pentru completarea primelor de asigurare pentru factorii de risc din agricultură, de la 30 de milioane de lei la 10 milioane de lei”, a spus Stan. Situaţia cea mai gravă, a arătat parlamentarul social-democrat, se înregistrează în zootehnie, unde fondurile alocate pe 2008 pentru reproducţia şi selecţia animalelor scad cu două treimi faţă de 2007. În schimb, a spus Stan, cresc cheltuielile Ministerului Agriculturii cu salarizarea personalului şi se dublează fondul de premiere. Ioan Stan a ameninţat că PSD nu va vota bugetul în cazul în care agricultura nu va primi în 2008 3% din PIB.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 50 de amendamente la bugetul Agriculturii pe 2008.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 50 de amendamente la bugetul Agriculturii pe 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei