Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2009 - Anul XIV, nr. 6 (3992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părul alb, un coşmar pentru femei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Albirea părului este un fenomen firesc, mai ales după o anumită vârstă. Cu toate acestea, numeroase doamne au un şoc atunci când observă primul fir de păr alb.

Primul fir de păr alb apare la unele persoane la adolescenţă, iar la altele abia după ce trec de 40 de ani.

Acest fenomen de depigmentare mai mult sau mai puţin rapid este, fără îndoială, legat de factorii genetici, dar exisă şi alţii care influenţează apariţia părului alb: mediul înconjurător, alimentaţia şi modul de viaţă. Sunt şi cazuri, foarte rare, când acest proces este reversibil: în cazul în care albirea a fost provocată de o insuficienţă renală cronică sau în urma şedinţelor de radioterapie.

Puteţi decide, indiferent de vârsta pe care o aveţi, dacă acceptaţi firele de păr albe sau începeţi să vă vopsiţi, în cazul în care nu aţi făcut acest lucru până acum. Cea mai mare parte a doamnelor care au ales să nu ascundă firele albe s-au declarat mulţumite de alegerea făcută, considerând că în acest fel şi-au valorificat originalitatea. Acestea se concentrează mai mult asupra accesoriilor, pentru a-şi scoate în evidenţă faţa. Ele se obişnuiesc încet, încet să folosească anumite clame, cordeluţe, ochelari de soare coloraţi sau alte accesorii, pentru a-şi construi un stil unic.

Câteva fire de păr alb nu sunt un semn evident de bătrâneţe. Pe măsură ce timpul trece însă, ele devin mai groase, dar şi mai poroase.

Atunci când sunt expuse prafului şi diferitelor particule prezente în atmosferă, se îngălbenesc şi se murdăresc imediat. De aceea, de îndată ce părul alb îşi face apariţia, obişnuiţi-vă să îl spălaţi o dată la trei zile, cu un şampon care curăţă în profunzime.

 

Cele mai bune metode de vopsire

Dacă sunteţi blonde sau roşcate, sunteţi norocoase, deoarece părul alb nu se va observa imediat şi veţi avea mai mult timp pentru a decide ce doriţi să faceţi. Una dintre cele mai recomandate metode de vopsire este „ton pe ton”. Această metodă este de preferat deoarece nu conţine amoniac, oferă strălucire părului şi îi dă mai mult volum fără să-l agreseze. Dacă aveţi doar câteva fire albe, vă puteţi permite să folosiţi un şampon nuanţator. Dacă, în schimb, părul alb este abundent, atunci va trebui să apelaţi la o vopsea permanentă. În cazul doamnelor cu părul blond situaţia este mai simplă, deoarece creşterea lui nu se va remarca imediat, aşa cum se întâmplă, de exemplu, în cazul brunetelor. În cazul primelor fire de păr albe, produsele naturiste sunt una dintre soluţiile cele mai bune. Se pot folosi coloranţi pe bază de compuşi alimentari, un amestec de plante de tip henna şi apă caldă, care aduce reflexii şi luminozitate.

 

Acasă sau la salon?

Indiferent că aveţi păr alb sau nu, oricare dintre noi ştie că nimic nu poate înlocui mâna sigură şi sfaturile unui profesionist. Părul alb necesită vopsirea destul de deasă, aproximativ o dată pe lună, şi este posibil ca multe doamne să nu-şi permită atât de des o vizită la coafor. De aceea, este bine ca fiecare dintre noi să înveţe să-şi vopsească singură părul, mai ales că acum există pe piaţă produse de calitate, foarte uşor de aplicat. Situaţia ideală este aceea de a alterna mersul la salon cu vopsirea acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părul alb, un coşmar pentru femei.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Părul alb, un coşmar pentru femei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei