Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iul 2008 - Anul XIII, nr. 167 (3848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un picnic perfect pentru weekend

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sfârşitul de săptămână oferă cele mai bune prilejuri pentru a organiza picnicuri. Familia sau prietenii se adună şi petrec câteva ore la iarbă verde.

O masă la iarbă verde necesită mai multă organizare şi atenţie decât una obişnuită, tocmai pentru că trebuie să aduceţi cu dumneavoastră toate ustensilele şi ingredientele de care aţi putea avea nevoie.

Din fericire, orice poate fi transportat în siguranţă din frigider până pe pătura de picnic, fără să se altereze, datorită noilor tehnologii şi recipiente existente pe piaţă.

Cu toate acestea, atunci când mergeţi la picnic, nu încercaţi să gătiţi un meniu complet, care să mulţumească pe toată lumea. În schimb, umpleţi coşul cu alimente variate, din care oricine să-şi poată alege ce doreşte.

 

Ce fel de mâncare luăm

Dacă hotărâţi să mergeţi la picnic pe jos sau cu bicicleta, cel mai bine ar fi să luaţi cu dumneavoastră alimente compacte, nu foarte grele, dar săţioase, pentru că veţi depune ceva efort până ajungeţi.

Puteţi lua, de exemplu, diverse tipuri de brânzeturi, carne afumată, pâine feliată, de preferat, baghetă pentru că ocupă mai puţin loc, fructe, nuci sau alune şi prăjiturele bogate în fibre. Toate acestea vor încăpea cu siguranţă într-o sacoşă frigorifică sau într-un rucsac şi vor fi uşor de transportat. Dacă mergeţi cu maşina, puteţi lua cu dumneavoastră o ladă frigorifică. În plus, chiar şi pentru pretenţioşi, grătarul făcut la iarbă verde va ţine loc oricărui fel de mâncare.

Atunci când hotărâţi ce alimente să luaţi la picnic, ţineţi seama de faptul că activităţile desfăşurate în aer liber cresc pofta de mâncare. Pentru a vă potoli puţin foamea înainte ca felurile principale de mâncare să fie pregătite, puteţi consuma legume şi fructe, dar şi alte bunătăţi pregătite în casă.

Puteţi consuma sucuri de fructe sau cocteiluri slab alcoolizate, dar puteţi la fel de bine să beţi bere sau vin, în funcţie de preferinţe. Aceste din urmă băuturi sunt uşor de transportat datorită recipientelor în care sunt comercializate. În afară de acestea, este foarte important să beţi şi apă, pentru a vă hidrata.

Nu uitaţi nici de desert. În general, la picnicuri, desertul preferat al multora este pepenele roşu, însă orice fel de fruct este binevenit la o ieşire la iarbă verde.

 

Cum transportăm alimentele

Când pregătiţi coşul de picnic, puneţi alimentele neperisabile, precum prăjiturelele sau fructele, separat de cele perisabile. Astfel veţi face mai mult loc în lada frigorifică pentru carnea sau salatele pregătite de acasă. Puneţi alimentele în ladă în ordinea în care le veţi mânca.

Astfel, dacă salata şi carnea constituie ultimul fel de mâncare, aveţi grijă ca acestea să fie puse pe fundul lăzii pentru a sta reci atâta timp cât este nevoie, iar alimentele perisabile şi gustările pe care intenţionaţi să le consumaţi la sosirea la iarbă verde lăsaţi-le la suprafaţă.

 

Servirea mâncării

În ceea ce priveşte „ustensilele” de care aţi putea avea nevoie, acestea trebuie alese în funcţie de alimentele şi de băuturile pe care le aduceţi, şi de vreme.

Pentru orice picnic, aşa cum bine ştiţi, este nevoie de o pătură sau o faţă de masă mai groasă şi de şerveţele, farfurii, pahare şi tacâmuri. Acestea din urmă pot fi ori clasice, ori de unică folosinţă.

Mai aveţi nevoie de gheaţă, de un deschizător de capace, dar şi de un tocător de lemn şi un cuţit. În plus, pentru momentul când picnicul se va încheia, veţi avea nevoie şi de câţiva saci de gunoi pentru a strânge resturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un picnic perfect pentru weekend.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un picnic perfect pentru weekend5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LOL trimis de
(18 iul 2008, 15:55:00
S-o articolul,lol! hhhh

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei