Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 dec 2012 - Anul XVII, nr. 282 (5187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: De Ziua Naţională, fiecare român să arboreze un tricolor, cât de mic

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, joi seară, la Cotroceni, un discurs de Ziua Naţională a României, adresând, la final, rugămintea ca de 1 Decembrie fiecare român să arboreze, în curte sau la fereastră, câte un steag tricolor.

Preşedintele a vorbit, în discursul său, ca în fiecare an, despre întemeietorii naţiunii, despre situaţia prezentă, despre obiectivele legate de continuarea integrării în UE şi NATO şi despre cât de dezbinată este societatea în actualul context politic.

El s-a referit şi la românii din diaspora şi la militarii din teatrele externe, precizând că gândul său se îndreaptă spre aceştia.

"Acelaşi gând îl am faţă de români, de toţi românii, de românii de pretutindeni, oriunde s-ar afla şi ar trăi ei, dar simţind româneşte şi bucurându-se de Ziua Naţională a ţării lor de baştină. Coeziunea naţiunii române la 1 decembrie nu se poate face fără contribuţia diasporei româneşti, care ar rolul ei major în prezentul și viitorul statului român şi în unitatea sufletească a poporului român", a spus Băsescu.

Preşedintele a spus că gândurile sale sunt "alături de fiecare român, oriunde s-ar afla el".

"Le mulţumesc pentru tot ceea ce au făcut pentru România, pentru că ei au împins întotdeauna România înainte, ei au dat forţă şi suflet fiecărui proiect şi truda lor, eforturile, necazurile lor au adus România aici unde este astăzi, cu perspective bune de stat european cu perspective de prosperitate pentru toţi cetăţenii săi. Nu pot să închei fără a rosti cuvinte de mulțumire militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii din afara frontierelor României", a spus preşedintele.

În încheierea discursului, Băsescu a spus că doreşte să adreseze rugămintea ca de Ziua Naţională fiecare român să arboreze, în curte sau la fereastră, câte un steag tricolor.

"Şi înainte de a spune La mulţi ani, aş ruga, dacă se poate, ca de 1 Decembrie fiecare român să-şi pună în curte, în balcon, la fereastră, unde se poate, un tricolor cât de mic. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!", a spus preşedintele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: De Ziua Naţională, fiecare român să arboreze un tricolor, cât de mic.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Băsescu: De Ziua Naţională, fiecare român să arboreze un tricolor, cât de mic1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 1 dec 2012, 11:05:13
Jefuită,pângărită şi ( încă ) frumoasă , România mea
Cu români îmbătrâniţi devreme,gârbavi şi bolnavi
Cu prunci ce salivează după reclame la telemea
Cu eroi ce-au vărsat sânge şi-amintiri cum c-au fost bravi
Cu tot şi toate , tonţi şi toante , cu tot buchetu’ de români
“sărbătorim” azi Ziua Naţională simulând recunoştinţa
Ne antrenăm urlând despre “ iubire” de câteva săptămâni
Ca-ntr-un love-story fad ne promovăm (ne)putinţa
Grotescul fals îl validăm ca pe-o formă de ataşament
Ne facem că nu (ne) vedem superficialitatea
Azi ne facem că facem “mai mult” … plimbând un detaşament
Să ne scuture steagul , să ne mascheze realitatea
Să zornăie milităreşte şi confuz : Deşteaptă-te române
Promovând minciuna ireverenţioasă din text
Când ar trebui ( spre FMI ) să cântăm : lasă-mă stăpâne
Să petrec cu fraţii mei ..( inventând un pretext )
E sărbătoare ,înfăşurat în drapel să mă gudur vreau
Şi vreau,involuntar,să mi se umezească ochii
Şi vreau cu românii mei pentru Ţara mea să beau
Vreau munţii să răsune şi să se plece plopii
VREAU .. păcat că-i un cuvânt la care plătesc dobândă
Că-n ţara mea ( de ziua ei ) nu pot să mă (pre)fac că nu-s
Alţi români de-ai mei ce pe nimic vor să mă vândă
Americanului ce face leu-dolaru’ tot mai greu de tradus
Ce păcat de-o aşa ţară cu “aleşi” fără testicole
Cu şedinţe de guvern/FMI cu atmosferă de parastas
Tu , dragă Ţară , TU …aşa ai fost de secole ?
Doar o urare banală ( … ) … atât mă laşi să-ţi las ?
În ce grai să-ţi spun LA MULŢI ANI ? cum să-ţi spun că te iubesc ?
De la cine ,şi…ce fel de aprobare-mi trebuie pentru asta ?
Cu lacrimi strivite-n dinţi încleştaţi de obidă … îţi mulţumesc
Pentru că (deşi ai ajuns ..aşa ) am o singură ţară : ACEASTA !!!

1.1  RE: * trimis de
( 1 dec 2012, 11:06:48
De Ziua Naţională ( şi … prin delictul meu de opinie )
Îmi permit a-mi stoarce o sinceritate … spre voi
Suntem la un pas (chiar mai puţin ) ca-n a noastră Românie
Asasinatele politice să se identifice cu un război !

Totu-i fad , sec(u) ,la indigo , previzibil şi-n oglindă
Veţi vedea-n clar … când nu va mai fi cine să mintă

Şuşotelile din spatele scenei se-aud în faţă
Şi mă-ngrijorează ( fir-ar mama ei de viaţă )

2.   1 Decembrie trimis de
( 1 dec 2012, 11:27:43
România mea este România Iasminei Maria Răceanu, din clasa a-VIII-a B, de la Colegiul Naţional Petru Rareş din Suceva. Ea a câştigat premiul Google şi desenul ei ia locul logo-ului motorului de căutare în ziua de 1 decembrie 2012. Fata asta mi-a pus România în braţe, aşa, hodoronc-tronc.Ce a desenat si scris Iasmina:"o ţară VERDE cu munţi şi dealuri, văi şi câmpii, COLORATĂ de obiceiuri frumoase care merită păstrate, ÎNNOBILATĂ de artişti şi sportivi care o ridică la cer. ROMÂNIA MEA MERITĂ IUBITĂ”
Aşa că o s-o dau ca la Pleşcoi: Udrea fato! Câţi bani ai plătit, românco, spaniolilor ălora ori ce erau ei, ca să-ţi dea copy / paste după o frunză “după” net, câtamai bănălău ai băgat în portofelele unora pentru “conceptul brand-ului de ţară”???!!! Iasmina a primit 15.000 de lei şi Colegiul Naţional Petru Rareş din Suceva, cel la care studiază, 20.000 de lei.Cine e Iasmina? O fată care mi-a făcut cadou o ţară.
2.1  RE: 1 Decembrie trimis de
( 1 dec 2012, 12:08:50
Radule sa apreciezi realizarile acestei remarcabile eleve sucevene e una, si e laudabil, dar sa te folosesti politic de aceasta eleva e josnic. Dar degeaba iti spun asta pentru ca tu reusesti sa dai noi dimensiuni cuvantului josnic.
3.   Catre DADDY trimis de
( 1 dec 2012, 12:37:45
Tu ai inteles perfect mesajul dar te faci ca ploua.Aceasta minunata eleva sau oricare alta putea face logo-ul pentru brandul de tara.
4.   Băsescu, huiduit de Ziua Națională! trimis de
( 1 dec 2012, 14:22:15
La festivitățile prilejuite de Ziua Națională a României a fost prezent și președintele Traian Băsescu, care a fost huiduit de mulțime.După trecerea în revistă a gărzii de onoare, s-au putut auzi huiduieli și strigăte împotriva președintelui, acoperite parțial de muzica de fanfară.„Bună ziua!“, a salutat preşedintele, după care s-au auzit huiduieli și fluierături.Imediat după încheierea paradei, Traian Băsescu a plecat de asemenea în huiduielile participanţilor la eveniment.Plecarea preşedintelui din zonă a fost marcată de strigătele și fluierături ."Ruşine! Ruşine să vă fie!", "Jos Băsescu!" s-a putut auzi.
4.1  RE: Băsescu, huiduit de Ziua Națională! trimis de
( 1 dec 2012, 14:59:22
Raducu tare curios sunt .. cate versuri stii tu din imnul armatei Romane ...cei ce au huduit ,sunt nimic alceva decat niste leprosi .... A fi ROMAN nu inseamna sa fii prezent la parada si sa urmaresti unde e camera ... gen CACARAU.... A fi ROMAN inseamna sa iti curga lacrimile pe obraz si sa ti se opreasca cuvintele de emotie cand asculti TRECETI BATALIOANE ROMANE CARPATI.....Asta inseamna a fii ROMAN... . Dar ce poti cere unor dejectii umane usl..iste
5.   Ghici langa cine a stat Basescu??? trimis de
( 1 dec 2012, 14:34:52
Protocolul de la Ziua Națională a fost încălcat. Premierul Victor Ponta și președintele Senatului, Crin Antonescu, nu au stat lângă președintele Traian Băsescu. Onoarea de a se așeza lângă președinte i-a revenit judecătorului Curții Constituționale, Aspazia Cojocaru.DE CE OARE? Ghici ghicitoarea mea? Ca și în urmă cu doi ani, Băsescu nu a dat mâna cu adversarii politici, conform protocolului, ci doar cu câțiva consilieri prezidențiali sau foști miniștri PDL.
5.1  RE: Ghici langa cine a stat Basescu??? trimis de
( 1 dec 2012, 20:42:05
Apropo raducule a fi Roman nu inseamna ca ,imnul ROMANIEI sa fie batjocorit schimbandu-i cuvintele si taind strofe.... USL da dovada de o josnicie inimaginabila.... Lipsa de respect pentru imnul tari dovedeste cat de mult iubiti aceasta tara.... Leprelor
6.   Vise.. trimis de
( 1 dec 2012, 14:47:23
Eu de Ziua Nationala mi-as dori sa-l arborez pe Basescu de la balcon..sau de o craca de copac.
7.   România te iubesc(în altă viață) trimis de
( 1 dec 2012, 15:10:15
1.ABC:Degeaba 2.Radu:te-n măta3.Mi-am pus și eu tricolorul în parbriz că de.. e ziua noastră.Care mă? A noastră? Nu mă ! a voastră îmbuibaților!Rezultatul ?Trec și eu ca tot broscarul pe la TELEPAS.În față, hop ! un polițist(broscar).Trage pe dreapta .Mă conformez și-mi-o iau original.De ce? Răspunsul gaborului a fost:tricolorul...ești un rumeno di merda(român de căcat).Andate fuori da questo paese!Aceasta este imaginea României afară.Mulțumim din inimă partidului!
7.1  RE: România te iubesc(în altă viață) trimis de
( 1 dec 2012, 16:05:42
probabil ai dreptate , probabil că-i degeaba
foarte probabil că unii n-au înţeles ce-am scris
probabil unii,de Ziua Naţională,îşi gătesc "taraba"
şi-l înjură,doar,pe preşedintele proscris

eu , prietene , tânjesc după dorul de ţară
dup'acel sentiment pe care lehamitea nu mi l-a luat
astea-s versuri muşcate nu ciupite din chitară
sper că acel "degeaba" al tău ...mai poate fi diluathappy

7.2  RE: România te iubesc(în altă viață) trimis de
( 1 dec 2012, 20:50:03
Sa inteleg, ca te-a oprit politia ca aveai steagul Romaniei pe parbriz???
Si ti-a dat amenda pt asta???
Ce infractiune/contraventie ai facut????
8.   România te iubesc(în altă viață) trimis de
( 1 dec 2012, 15:43:03
Basexule,nu te uit o mie de ani.Unde să-mi pun tricolorul ?Pe balcon cumva? Păi în secunda următoare mă aleg cu geamurile sparte.Amintește-ți ce le-ai făcut românilor acum câțiva ani în urmă la vamă când le-ai luat pașapoartele.Bastardule !Figlio di una puttana troia.Troia este superlativul ,marinero !
8.1  RE: România te iubesc(în altă viață) trimis de
( 1 dec 2012, 15:49:48
1 decembrie este ziua în care îmi amintesc de toate datoriile.Mulțumesc bunului Dumnezeu că m-am nascut român.(col cazzo !)
9.   Huiduind...... trimis de
( 1 dec 2012, 16:41:01
Total deplasate huiduielile. S-au saturat unii de basescu..., foarte bine, sa il sanctioneze la alegeri. Nu e normal sa improscam cu noroi in niste simboluri, in zile speciale. Fie ca le convine sau nu protestarilor, basescu resprezinta romania, Basescu e romania, chiar si cu popularitate scazuta. Ca 7 milioane de romani sunt impotriva lui, in 2014 sa voteze cu antonescu, Presedintele romaniei are mandat pe 5 ani, si chiar daca ia scazut popularitate, daca nu nincalca constitutia nu poate fi suspendat si demis. Unii spun ca nicaieri in europa nu exista cvorum la referendum, corect, dar nicaieri in europa nu se suspenda presedintele ca a taiat salarii a majorat preturile, sau si-a pierdut majoritatea parlamentara. Singuri ne facem de ras doar pentru ca se traieste greu si suntem influentati media.

10.   GUVERNATORUL NEMTOAICEI trimis de
( 1 dec 2012, 18:35:06
Basescu nu mai e din vara presedintele Romaniei.El a fost demis de 7,5 milioane de romani(in 2009 a fost ales de 5,5 milioane romani).Dar nu a plecat desi a zis ca va pleca.A fost tinut pe post(precum Cidul pe seaua calului). de Merkel,Barosso si de 6 judecatori de la CC.Traian Băsescu si-a revenit din uppercutul primit de la poporul roman ,face campanie electorala in fiecare seara pentru PDL si il face pe Ponta porc,catelus si pisic..Ce urmareste globalizarea Merkel Basescu:
- desfiintarea natiunii si statului national;- reducerea locurilor de munca in tarile in curs de dezvoltare sau cu un nivel mai redus al productivitatii muncii;- specializarea unor state in activitati de productie generatoare de poluare si care necesita un consum mare de munca, materii prime si energie;
- adancirea decalajelor economice ( in prezent 258 de persoane miliardare detin o bogatie egala cu cea posedata de 2,5 miliarde de oameni - aproape ½ din populatia Terrei).

11.   Primul finantist al tarii trimis de
( 1 dec 2012, 18:39:42
Presedintele Nouriel Roubini(pardon Basescu) a declarat ca poporul roman a facut o serie de sacrificii in ultimii doi ani, apreciind ca acestea vor fi rasplatite prin mentinerea unui echilibru macroeconomic al Romaniei. Seful statului roman a mai spus ca setul de masuri luate de autoritatile de la Bucuresti a permis restabilirea unor echilibre in Romania, dar ca se constata ca, in urma masurilor luate, exista in continuare un deficit la fondul de pensii de 3,6 miliarde de euro dar si un deficit de un miliard de euro la sistemul de sanatate.Pai cum asa frate ne-am sacrificat si tot avem deficite?Dar efectele sacrificarii le vedem mai bine asa:Averea populaţiei a scăzut cu 36% în România în perioada iulie 2011 - iunie 2012, cel mai abrupt declin din lume ca procent, potrivit unui raport realizat de Credit Suisse.

12.   De ziua nationala premierul s-a tinut de cuvant trimis de
( 1 dec 2012, 19:18:36
.La parada Zilei Naționale a Românie a defilat, după drapelele de epocă, și Detaşamentul de Cavalerie al Jandarmeriei.Visul Anne Mariei Bontea s-a împlinit astăzi, ea participând la Paradă alături de “colegii” de la Jandarmerie, trecând pe sub Arcul de Triumf pe iapa sa, Dalilla, o iapă puternică, pe care Anne o consideră „cea mai bună prietenă” și pe care o strunește fără probleme.
Anul trecut, de Ziua Naţională,PDL i-a interzis participarea la parada de 1 Decembrie, după ce se pregătise pentru a participa la eveniment, pe motiv că tatăl său ar fi PSD-ist.Primul-ministru i-a promis fetiței, în direct, la Antena 3, că anul acesta va fi prezentă alături de „colegii” ei jandarmi.

13.   România te iubesc(în altă viață) trimis de
( 1 dec 2012, 19:58:04
Dă-te la fund Radule că pute a prost până în fundul ITALIEI și vorba aia Italia se termină la Roma.Ești un exemplu de prostie întruchipată .Datorită unora ca tine vom fi f..uți pânăîn rărunchi.Diaspora îți mulțumește din suflet, le faci un mare deserviciu.VFNC.
14.   Comentariu trimis de
( 1 dec 2012, 20:05:30
La multi ani ROMANI! A fi mandru ca esti roman inseamna sa-ti tresalte inima cand auzi TRECETI BATALIOANE ROMANE CARPATII, sa vrei sa intonezi si tu macar un vers cu vocea gatuita de emotie....si in acele clipe nu-ti mai vine sa huiduiesti pe nimeni; a fi ROMAN NU INSEAMNA SA IEI UN STEAG DE LA PRIMARIE SA-L PUI ACASA IN CURTE si apoi sa privesti de dupa perdele sa vezi reactia trecatorilor. Daca simti ca esti cu adevarat patriot iti CUMPERI un steag, nu profiti ca esti salariatul primariei si iti duci un steag de la primarie.....numai asa de fuduluie ca esti "gospodar din Capusatului"....RUSINICA!!!!!
15.   Catre Fantomas trimis de
( 1 dec 2012, 20:51:56
In primul rand esti badaran si prost crescut.Nu ai sapte ani de casa,te exprimi obscen si pornografic si esti taran pana in profundul fibrii tale.Daca stai in Italia(daca stai)italienii iti simt mirosul de branza si ceapa.Esti basist si vorbesti la fel ca mentorul tau.ca in crasma din marginea portului.
16.   Foarte greu trimis de
( 1 dec 2012, 21:56:44
sa ma exprim adecvat sa nu-l supar pe raducu cu greu ma abtin
am sperat ca macar azi sa incetati sa aruncati vorbe grele si injurii sa asociati nume si evenimente cu scursurile societatii de azi care se vor in frunte
cum spunea cineva respect cand auzi TRECETI BATALIOANE ROMANE CARPATII sau p NOI SUNTEM ROMANI si altele mi se ridica parul pe mine nu alta
radule vii cu explicatii de 2 lei ca ai vrut sa zici nush ce, atat te-a dus capu sa asociezi in aceeasi fraza numele acelei fetite fantastice de talentate cu o blonda ca asa simteeai tu nevoia sa-ti fie rusine ca nici azi nu te-ai oprit din ce faci de un timp taca taca taca rusine tie, partidului din care faci parte si-l reprezinti si tuturor care folosesc aceasta zi mareata pt intreaga romanie care se folosesc de ea in scop personal
cum putem fi mandri cu niste oameni fara caracter in ei fara nici o urma de patriotism in ei

17.   Pt toti..... trimis de
( 1 dec 2012, 22:17:57
va rog nu va mai legati de raducu....... el apartine unui partid e platit, si in acelasi timp monitorizat, nu are argumente solide si se leaga de nimicuri, de parca intereseaza pe cineva ca a fost basescu huiduit sau nu. raducule, ai vazut mesajul meu de mai sus comenteaza la el daca ai argumente.....
18.   Catre Suceveanul trimis de
( 1 dec 2012, 22:38:47
E greu sa intelegi ce forta reprezinta societatea civila.Nu poti sa realizezi acest lucru.
O mana de oameni care au manifestat in iarna in toata tara au reusit sa inlature regimul Basescu.Si nu au fost multi.La locale USL a castigat zdrobitor.Din 42 de consilii judetene PDL a luat doar doua.La parlamentare se preconizeaza un 60% pentru USL.A mai ramas un singur punct.Plecarea lui Basescu.
18.1  RE: Catre Suceveanul trimis de
( 1 dec 2012, 23:24:51
Au inlaturat regimul boc nu basescu. localele sunt locale, generalele e alta mancare. categoric ca usl va avea cele mai multe mandate, insa nu la diferenta care o spui tu. Tu ca membru de partid lupti, insa pt noi cei de rand ne e dificil sa inlocuim niste hoti cu alti.... Te lupti te inteleg, poate ai si tu partea ta de ciolan, insa eu ca un sponsor al statului( nu ma folosesc de asigurarea medicala si nici cea de somaj, si pensia sigur nu o mai prind) , adica platitor de taxe sunt putin sceptic la ce promit uslisti tai. Au gafat mult suspusii tai siii va costa..... ultima bomba la o afirmatie a unei peroane din public "eliberati-l pe nastase" ponta a raspuns: il vom elibera....... nici in gluma nu se poate afirma asa ceva......
19.   Pt tine e si mai greu trimis de
( 1 dec 2012, 23:17:30
toti te injura, dar tu nu realizezi acest lucru
te anunt eu, de cand citesc acest ziar si sunt ceva ani nu am vazut user mai injurat si apostrofat ca tine,l-ai depasit si pe abecedar
de abia astept sa treaca 9 dec sa te vad disparut ca asta e misiunea ta pe aici limitata in timp ca stimabilii care umbla toata tarisoara asta o data la 4 ani
daca tot trancanesti atata am vazut ca ti se adreseaza si unele intrebari fara in a te fi jignit pe tine sau partidul tau,DAR neavand argumente taci precum mutu
cum poti tine partea la cineva in halu asta cand toti au fost 20 de ani la conducere si si-au batut joc de noi si tara decat ca faci parte dintre acesti oameni murdari si ai curajul sa pomenesti de societatea civila
20.   Catre Celtic trimis de
( 1 dec 2012, 23:31:38
Te inseli amarnic stimabile.Ma injura mereu aceeasi cativa basisti din convingere sau postaci de meserie.Tine cont ca la unele articole sunt mii de comentarii.Si cei care ma injura sunt aceeasi cativa mereu.Ii stiu pe de rost deja.
21.   Catre Celtic trimis de
( 1 dec 2012, 23:34:10
Voiam sa zic mii de vizionari,de apelari.
22.   @raducu trimis de
( 1 dec 2012, 23:49:51
gresit raducule, daca te injur nu o fac ca il simpatizez pe basescu, departe acest gand, are el bilele lui negre, insa modul in care se vrea a fi inlaturat e pervers. Poporul nu il vrea... ok, dar mandatul e mandat, a fost suspendat de parlament nu ca a incalcat constitutia grav, ci pt ca nu mai mare majoritate, nu a tradat tara, insa tara merge in mare parte pe legile UE, nu suntem singurii, majoritatea fac asa. Cu ce e mai bun antonescu decat basescu???? ce a facu antonescu de merita sa fie inlocuit cu basescu? a dat pensii si salari???? hai sictir, si sa spui ca il suspenzi pe Basescu ca nu il pune pe pinta prim ministru e o incalcare a constitutiei??? de cand numirea primul ministru tine de parlament???? Raducule iti recomand o carte.... "Jurnalul unui puci ratat" e scrisa de cartianu poate mai inveti si tu ceva despre lumea inconjuratoare, si nu de la antena 3.
23.   Vreau sa inteleg trimis de
( 2 dec 2012, 00:07:03
ok sunt basisti,dar tu cum esti pontist, antonist care e diferenta si vad ca vorbesti de postaci ,dar tu ce faci cu ,ce esti diferit de acei numiti de tine basisti si postaci
toata ziua postezi pro usl ei sunt perfecti in viziunea ta
24.   Ce spune constitutia trimis de
( 2 dec 2012, 06:12:29
Articolul 103 din Constituţie spune că “Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritate absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament”. Deci, Traian Băsescu poate fi tentat să spună că USL nu e partid, e o alianţă şi are cadrul legal să îi refuze. Desigur, o ipocrizie, pentru că tot Traian Băsescu a numit un premier în decembrie 2004, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, din partea Alianţei DA. A creat, astfel, precedentul. O luptă cu cei de la Curtea Constituţională, în cazul în care va invoca litera Constituţiei, care prevede “partid”, şi nu “alianţe”, ar putea să aducă avantaj USL, pentru că aceeaşi CCR a mai judecat în baza precedentelor. Aşa că, prin absurd, dacă Traian Băsescu o ţine hotărât pe ideea de “partid”, i se va aminti până la saturaţie precedentul creat de el însuşi. Chiar şi la UE, unde cutuma contează.Pentru că, până la urmă – nu ştiu dacă e limpede acest lucru -, nu e vorba atât de alegerea parlamentarilor, cât de alegerea premierului. Asta votăm. Viitorul prim-ministru. Şi dacă USL vine şi spune “Votează cu Victor Ponta prim-ministru!”, înseamnă că cetăţeanul a decis pe cine vrea în fruntea executivului.
Şi, pe fond, cel care va decide premierul va fi Parlamentul. Dar şi aici e o chichiţă. Articolul 89 spune că “Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură”. Alegeri anticipate, după alegeri la termen?
25.   Amenintare cu moartea Fantomas trimis de
( 2 dec 2012, 11:14:36
Da ma asteptam sa se ajunga la asa ceva adica la amenintari cu moartea.Asta e o premiera.Nimeni nu a amenintat aici cu un glont in scafarlei.Esti primul Fantomas care o face.Dar stiu ca asta e metoda pe care vreti s-o folositi.Sa ne omorati pe toti cei care au alta parere decat voi.
26.   Un ziar cere schimbarea rezultatului alegerilor trimis de
( 2 dec 2012, 11:21:08
Fapt fără precedent în presa română. "România Liberă", un cotidian prezentat în Occident ca fiind reprezentativ pentru România, cere, nici mai mult, nici mai puţin preşedintelui Băsescu să calce democraţia în picioare. Oare oficialii UE sunt de acord cu acestă poziţie?„Băsescu TREBUIE SĂ SCHIMBE rezultatul alegerilor” aşa sună titlul unui editorial din „România Liberă” publicat pe 16 noiembrie şi care se afla şi duminică 18 noiembrie pe siteul publicaţiei. Un astfel de titlu este fără precedent în media din România."Dacă în urma alegerilor din decembrie va rezulta o majoritate şi un premier care vor prezenta un pericol clar şi iminent de a scoate ţara de pe direcţia Vest - adică împotriva interesului naţional - atunci Băsescu nu numai că poate, dar are chiar datoria de a se opune unui astfel de deznodământ, chiar dacă acest lucru ar însemna să se opună rezultatului unui proces democratic”.
27.   Catre nazistul Taz trimis de
( 2 dec 2012, 11:56:44
Faptul ca merit un glont in scafarlie (din partea lui Fantomas)inteleg ca este un lucru meritoriu.Adica suna cam asa:frate meriti o medalie dar mai bine te decorez cu un glonte in scafarlie ca esti baiat bun.Plus ca fiind criza si ca sa nu cheltui eu bani de la buget glontul sa ti-l cumpere MATA. Aici este de fapt chintesenta exhaustiva a corectiei absolute,Sa-ti lichidezi adversarul politic facand economie la bugetul statului.ce poate fi mai inaltator?Deja simt muzica din Beethoven - Simfonia a IX-a - Oda Bucuriei.
27.1  RE: Catre nazistul Taz trimis de
( 2 dec 2012, 18:00:26
Beretta-Simfonia (ultima)-pe joc de Tarantella. Vezi că trebuie să-ți golești tășulca de la fund.Occhio amico ,a presto !
28.   O LUME COLORATA trimis de
( 2 dec 2012, 12:00:55
Vad ca sunt inconjurat de persoane pitoresti.Unul este Fantomas care ma ameninta ca-mi trage un glont in scafarlie si glontul sa-l plateasca mama iar altul este HERROBERSTGRUPPENFUHRER adica nazistul Taz care deunazi afisa poezii de ale lui poetului legionar Radu Gyr si care facea apologia legionarismului si a cuiburilor legionare.Ca lumea frate.
29.   @raducu.... trimis de
( 2 dec 2012, 13:56:18
Parerea mea e ca nu meriti nici macar un glont, nu meriti o moarte plina de onoare ci una in mizeria in care ne va aduce USl...Ai citat tu mai sus din constitutie, ca presedintele tre sa aleaga un premier de la partidul majoritar....., daca chiar vrea il poate alege pe Rus de la cluj si nu neaparat pe ponta, Un partid nu poate impune un prim ministru.......
30.   PTR>VIITORUL LUI radumamii trimis de
( 2 dec 2012, 15:14:53
Acu ca au mai ramas putine zile,iti sugerez sa intri pe www.ddjobs ca se pare ca dan diaconescu n-o sa te lase somer
Incepi sa scrii articole de tot felul cum stii tu sa faci ,cit mai multe asa cistigi si tu 150-200 euroi
ce zici in loc sa mai continui aici sa latri si sa te injure toti,ce naiba faci partidul de ras ,
Nu-i nici o problema tranzitezi imediat la PPDD ce conteaza il vorbesti un pic de bine
Citeste-i programul lui DD are 100 puncte
SUCCES.......................

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei