Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 dec 2012 - Anul XVII, nr. 282 (5187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afaceri ilegale

Fiul fostului primar din Siret, arestat pentru trafic cu ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiul fostului primar din Siret Vasile Tablan a fost arestat în dosarul traficanţilor de ţigări, dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Botoşani.

Alexandru Iulian Tablan, zis „Primaru”, a fost arestat miercuri de judecătorii de la Tribunalul Botoşani, iar ieri Curtea de Apel Suceava a confirmat mandatul de 29 de zile, respingând recursul declarat de fiul ex-primarului. Alături de Alexandru Iulian Tablan au mai ajuns în arest alţi patru indivizi din Siret, unul din judeţul Iaşi şi 12 din judeţul Botoşani.

Siretenii acuzaţi de trafic de ţigări din acest dosar sunt Andrei Bogdan Şuleap, Andrei Dimitrie Andriciuc, Mădălin Gabriel Ehupov şi Mihai Crăciun, zis „Doagă”.

Cei cinci suceveni au fost ridicaţi marţi dimineaţă, după o vastă operaţiune a celor de la DIICOT Botoşani şi care a vizat anihilarea a cinci grupări specializate în contrabanda cu ţigări. Audierile au durat mai bine de 32 de ore, iar în urma percheziţiilor au fost indisponibilizate 14 autoturisme, dar şi 116.000 de lei, 4.300 de euro şi 2.150 de grivne.

Potrivit informaţiilor oficiale, cele cinci grupări aveau aproape 100 de membri şi au activat în perioada octombrie 2011 - noiembrie 2012, în judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava şi Bacău, timp în care au traficat peste 360.000 de pachete de ţigări.

Anchetatorii susţin că membrii acestor cinci grupări „au desfăşurat în mod repetat activităţi de introducere în ţară, în mod ilegal, de cantităţi de ţigări peste limita prevăzută de lege, activităţi de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare şi vânzare a ţigărilor de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

Ţigările erau ascunse în caroseria maşinii sau în locaşuri special amenajate atât de o parte din membrii grupărilor, cât şi de cetăţeni ucraineni şi moldoveni.

După ce ţigările erau preluate şi transportate pe teritoriul României, erau depozitate temporar la domiciliul membrilor grupării sau în alte locații prestabilite, după care grupările infracționale, prin diverși membri, au realizat distribuția acestora pe piața neagră, obținând importante beneficii financiare în dauna bugetului de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiul fostului primar din Siret, arestat pentru trafic cu ţigări.
 Vizualizări articol: 3267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Fiul fostului primar din Siret, arestat pentru trafic cu ţigări4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei