Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 dec 2012 - Anul XVII, nr. 282 (5187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici negre

185 de suceveni sunt bolnavi de HIV/SIDA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Data de astăzi, 1 Decembrie, marchează la nivel internațional Ziua Mondială de Luptă Anti-SIDA, ocazie cu care Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a demarat o Campanie naţională de informare şi educare a comunității cu privire la virusul HIV, responsabil de apariţia maladiei SIDA. Campania îşi propune să marcheze prin diferite activităţi şi evenimente solidaritatea cu persoanele seropozitive şi face un apel la continuarea efortului de combatere a virusului, prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.

„Este nevoie ca oamenii să conştientizeze că virusul HIV există, că multe persoane din jurul nostru sunt afectate de el şi că trebuie să depunem un efort cu toţii pentru a preveni răspândirea lui”, spune Dorina Vasile, preşedinta Asociaţiei Persoanelor Seropozitive Red Ribbon Fălticeni.

 

Ziua Mondială de Luptă Anti-SIDA, marcată în judeţ prin diferite activităţi

Dorina Vasile a arătat că, în judeţ, acţiuni menite să aducă în atenţia publică problemele cu care persoanele seropozitive se confruntă, dar și nevoia urgentă de programe de informare și educare a populației pentru a preveni răspândirea infecției, sunt organizate încă din data de 29 noiembrie. Activităţile dedicate Zilei Mondiale de Luptă Anti-SIDA, care se desfăşoară şi în acest an sub sloganul “Deschide-ţi inima, Sunt la fel ca tine”, se vor încheia în data de 10 decembrie.

Din seria acţiunilor derulate în această perioadă se remarcă cea de duminică, 2 decembrie, organizată în centrul municipiului Fălticeni (Piaţa Civică “Nada Florilor”), la ora 15.00, când 100 de tineri vor aprinde în jurul unei funde roşii tot atâtea candele roşii şi vor distribui materiale informative cu privire la HIV/SIDA. Un eveniment la fel de semnificativ este programat a avea loc în data de 3 decembrie, la Iaşi, unde tinerii suceveni vor forma alături de alţi voluntari din ţară o fundă umană.

 

Bilanţul anului 2012: nouă decese şi 11 cazuri noi de HIV/SIDA

Potrivit datelor centralizate de Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Suceava, în judeţ existau la finele lunii octombrie 185 de persoane infectate cu virusul HIV, dintre care 172 sunt în evidenţă activă, adică au trecut cel puțin o dată pe la medicul specialist în ultimul an. În 2012, maladia SIDA a ucis nouă persoane. Tot în acest an, 11 persoane au fost diagnosticate ca fiind seropozitive, pacienţii având vârste cuprinse între 6 şi 35 ani.

În România, la data de 30 septembrie, statisticile arătau un număr de 11.399 de persoane infectate cu HIV în viață, din care 9.475 sunt în evidență activă. Din totalul bolnavilor înregistraţi, 7.652 urmează un tratament antiretroviral. La nivel naţional, în primele nouă luni ale anului au fost înregistrate 543 de cazuri noi de infecție HIV. Un procent de 51% dintre seropozitivii nou depistaţi s-au infectat pe cale heterosexuală, 29% prin consum de droguri intravenoase, iar 12% fac parte din rândul bărbaților care întreţin relaţii homosexuale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 185 de suceveni sunt bolnavi de HIV/SIDA.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
185 de suceveni sunt bolnavi de HIV/SIDA5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
( 1 dec 2012, 22:04:03
HIV/SIDA TOT O BOALA RUSEASCA ESTE,ASA CA.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei