Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 dec 2012 - Anul XVII, nr. 282 (5187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primele parcări subterane din Suceava, date în folosinţă cu patru luni mai devreme

Duminică, 2 Decembrie 2012 (18:04:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai mari lucrări de investiţii în infrastructura Sucevei, primele parcări subterane din nordul Moldovei, au fost inaugurate sâmbătă, în prezenţa a mii de suceveni curioşi să vadă ce s-a realizat în mai bine de doi ani de muncă intensă, care pe unii, în special cei care locuiesc în zonă, i-a afectat direct.

Cele două parcări subterane care pun la dispoziţia sucevenilor 162 de locuri de parcare gratuite în una dintre cele mai aglomerate zone din municipiul reşedinţă de judeţ au devenit un adevărat magnet pentru suceveni, care au venit cu miile să le viziteze, încât reacţia unora dintre cei aflaţi în vizită a fost „Ce de lume! Aici parcă e la mall!”. 

Inaugurarea oficială a parcărilor subterane a avut loc la ora 11.00, la eveniment fiind prezenţi numeroşi reprezentanţi ai administraţiei locale, judeţene, cât şi cei ai partidelor politice.

“Acum cinci ani, când discutam prima dată despre aceste parcări subterane, mi se părea un vis. Iată că astăzi acest vis s-a transformat în realitate”, a spus Ion Lungu, înconjurat de o mulţime de oameni dornici să vadă investiţia care aduce Suceva în rândul oraşelor europene.

„Sunt trei lucrări pe care le inaugurăm astăzi - două parcări subterane și modernizarea zonei centrale, în special a pavajului pietonal. Cred că sunt niște lucrări reușite, prin care Suceava a făcut un pas înainte în ceea ce înseamnă transformarea municipiului într-un oraș modern, într-un oraș civilizat, într-un oraș european, așa cum ni-l dorim cu toții. Vă spun cu toată sinceritatea că în România sunt puține orașe care să aibă astfel de parcări, însă în același timp în Europa toate orașele importante au asemenea parcări. A fost o lucrare curajoasă, cu foarte multe riscuri pe care ni le-am asumat”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Lucrarea finalizată sâmbătă a costat aproximativ zece milioane de euro, din care opt milioane de euro sunt bani obţinuţi din fonduri europene, iar două milioane de euro sunt contribuţia proprie a Primăriei Suceava. Înainte de începerea proiectului de amenajare a parcărilor subterane au fost lucrări de consolidare a zonei, în valoare de aproape două milioane de euro. Cele două parcări, care pun la dispoziţia celor care au treabă în zona centrală 162 de locuri de parcare gratuite, vor fi gestionate în baza unui regulament aprobat de Consiliul Local Suceava.

Conform acestuia, staţionarea unui autoturism în parcare este gratuită timp de maxim 12 ore în termen de 24 de ore, după care se aplică amenzi progresive care ajung până la 1.000 de lei.

Regulamentul va fi pus în aplicare de la 15 decembrie, până atunci fiind lăsat un interval de acomodare a sucevenilor cu modalitatea de funcţionare a parcărilor dotate cu parcometru, dispecerate de supraveghere non-stop, 32 de camere video, lift de ajungere la suprafaţă, pe esplanada modernizată, şi toalete publice. 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele parcări subterane din Suceava, date în folosinţă cu patru luni mai devreme.
 Vizualizări articol: 1715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primele parcări subterane din Suceava, date în folosinţă cu patru luni mai devreme5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 3 dec 2012, 00:22:12
accesul in parcarea subterana este foarte mic, locurile de parcare sunt mici, iar la iesire ... vedeti stalpul cate urme are.
treaba made in romania

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei