Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2012 - Anul XVII, nr. 21 (4926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protestatarii, lui Funeriu: Ne-am săturat de "succesurile" dumneavoastră. Semnează: Viermii didactici

Peste o sută de cadre didactice au protestat, ieri, în Piaţa Prefecturii din Craiova, la adresa guvernanţilor, cerând demisia ministrului Daniel Funeriu şi având pancarte cu mesajele: "Dascălii vor referendum", "Ne-am săturat de «succesurile» dumneavoastră. Semnează: Viermii Didactici".
Protestul care a avut loc, ieri, în Piaţa Prefecturii a fost autorizat, la manifestare fiind prezente peste o sută de cadre didactice care au purtat pancarte cu mesajele: "Dascălii vor referendum", "Ne-am săturat de «succesurile» dumneavoastră. Semnează: Viermii Didactici", "Jos ministrul Funeriu", "Un popor fără educaţie este un popor bolnav", transmite corespondentul MEDIAFAX
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Dolj, Constantin Rada, a declarat, ieri, că prin aceste proteste profesorii îşi cer drepturile salariale şi solicită demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.
El a precizat că la acest miting "au ieşit în stradă măcar un profesor sau învăţător de la fiecare şcoală din judeţ şi vor duce mai departe mesajul şi altor cadre didactice".
"Acest Guvern ne-a luat toate drepturile obţinute prin luptă sindicală în decurs de 15 ani. Prin noua lege a educaţiei o serie de drepturi au fost anulate, dar toate acestea deşi a fost aprobată prin asumarea răspunderii. Cerem demisia ministrului Educaţiei. Din cauza vremii, am vrut să anulăm protestul, însă au ieşit în stradă nesperat de mulţi oameni, măcar un profesor sau învăţător de la fiecare şcoală din judeţ şi vor duce mesajul mai departe şi altor cadre didiactice", a declarat Constantin Rada.
Protestatarii au scandat, timp de aproape două ore, "Demisia", "Lasă-ne, lasă-ne!", "Jos, Funeriu!", "Jos, Băsescu!"
"Nu mai putem să stăm şi să îndurăm nedreptatea care ni se face. Nu mai avem bani nici pentru cărţi, nici pentru haine. Am ajuns la limita supravieţuirii şi umilineţei", a spus un profesor revoltat.
Protestul s-a încheiat, în jurul orei 17.00, fără incidente, susţin jandarmii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestatarii, lui Funeriu: Ne-am săturat de "succesurile" dumneavoastră. Semnează: Viermii didactici.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protestatarii, lui Funeriu: Ne-am săturat de "succesurile" dumneavoastră. Semnează: Viermii didactici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravos trimis de
(27 ian 2012, 11:12:53
Tin totusi sa il felicit pe acest domn Funeriu, care, s-a gandit ca nu ar fi rau sa adoptam si noi un sistem ca in afara.
Copilul meu ar fi trebuit sa mearga la grupa pregatitoare de la anul, insa din septtembrie merge la Clasa Pregatitoare la Scoala. E o idee foarte buna, copilul nefiind nevoit sa treaca brusc de la gradinita la scoala. Prin Clasa pregatitoare de la scoala el o sa invete prin joc si asta ma bucura cel mai tare.
Bravos d`mnle Ministru. ..
1.1  RE: Bravos trimis de
(27 ian 2012, 11:46:50
Cadrele didactice protesteaza doar pentru ca nu sunt multumiti de salariile lor.DAR EU NU AM VAZUT NICIODATA UN PROFESOR CARE SA PROTESTEZE PENTRU MODERNIZAREA SALILOR DE CLASA,PENTRU IMBUNATATIREA SITUATIEI INVATAMANTULUI,ETC.
Au stiut doar ca ei au nevoie dar nu s-au gandit ca poate si elevii au nevoie de multe lucruri.
2.   Buna legea! trimis de
(27 ian 2012, 11:18:27
este o lege buna, mai ales pentru acei copii care nu aveau posibilitatea sa faca liceul. cu noua lege vor face 10 clase, adaugandu-se la ciclul primar si gimnazial clasa pregatitoare si calsa a IX-A.
3.   Super trimis de
(27 ian 2012, 11:43:54
Intr-adevar multe persoane sunt multumite de aceasta lege.In sfarsit avem si noi legi moderne in invatamant ca in alte tari europene.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei