Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2012 - Anul XVII, nr. 21 (4926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Naşterea lui Nicolae Ceauşescu, comemorată chiar şi pe viscol de nostalgici, cu vin şi colivă

Petre Ignatencu, alături de 15 membri ai fostului Partid Comunist Român şi alţi nostalgici, l-a comemorat, ieri, 26 ianuarie, în ciuda viscolului, cu vin roşu şi colivă, pe "predecesorul" său în funcţia de preşedinte al PCR, Nicolae Ceauşescu, la 94 de ani de la naştere.
"Tovarăşii", în frunte cu preşedintele PCR Petre Ignatencu, s-au strâns încă de dimineaţă la mormântul soţilor Ceauşescu din Cimitirul Ghencea Civil, cu steaguri roşii cu "secera şi ciocanul" şi pancarte cu mesaje anti-capitaliste.
Iniţial, peisajul hibernal din Cimitirul Ghencea Civil, viscolul, zăpada de un metru de pe morminte, dar şi mutarea cuplului dictatorial în urma deshumării din 21 iulie 2010, i-au derutat pe unii nostalgici.
Membrii PCR au depus două coroane de flori pe mormântul lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu, i-au elogiat, iar la sfârşitul discursurilor secretarul Biroului Executiv al PCR, Stan Dumitrică, a vărsat, simbolic, vin roşu pe mormânt, spunând "Dumnezeu să-l ierte!", invocarea divinităţii fiind repetată de toţi comuniştii.
Stan Dumitrică a mai spus că până şi preşedintele american Barak Obama condamnă capitalismul şi că Nicolae Ceauşescu ar merita o statuie în faţa Casei Poporului pentru că "el a făcut-o", dar şi Ion Iliescu, cu menţiunea ca statuia acestuia din urmă să fie amplasată în faţa a ceea ce "a făcut el".
Întâmplarea face ca tovarăşul Stan Dumitrică - a cărui funcţie în partid i-ar aduce rolul de prim-ministru în puţin probabila viitoare guvernare a PCR - este tot scund, a lucrat "la fiare" în mandatul lui Nicolae Ceauşescu şi în străinătate după evenimentele din 1989.
După ce s-a încălzit cu, poate, un strop de vin mai mult, tovarăşul secretar al Biroului Executiv al PCR şi-a apostrofat un mai tânăr coleg de partid care se apucase să cânte Internaţionala Socialistă începând cu refrenul.
"Păi vezi că nu ştii? Începe aşa: Sculaţi, voi oropsiţi ai vieţii / Voi, osândiţi la foame, sus! / Să fiarbă-n inimi răzvrătirea / Să-nceapă al lumii vechi apus! / Sfîrşiţi odată cu trecutul negru, / Sculaţi, popor de osândiţi! / Azi nu sînteţi nimic în lume, / Luptaţi ca totul voi să fiţi!", a recitat secretarul Biroului Executiv al PCR, e drept, nu din minte, ci de pe o hârtie imprimată.
Tovarăşul secretar al Biroului Executiv al PCR a fost susţinut, în demersul său liric, de un alt coleg de partid cu ajutorul soneriei "Internaţionalei..." care se auzea dintr-un "produs imperialist", respectiv un telefon mobil, despre care acesta din urmă susţinea că sună astfel în mod uzual.
La sfârşit, o femeie în vârstă a scos dintr-o sacoşă o colivă învelită într-un staniol şi mai multe "pacheţele cu mâncare", spunând că a pus ce a avut pe-acasă.
Femeia a ignorat întrebarea legată de modul în care se împacă obiceiurile ortodoxe cu ateismul ideologiei marxiste, convinsă fiind de faptul că "Ceauşescu avea icoane în casă".
La mormântul cuplului au fost împărţite calendare mici cu chipurile foştilor lideri comunişti Gheorghe Gheorghiu Dej, Gheorghe Apostol şi Nicolae Ceauşescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naşterea lui Nicolae Ceauşescu, comemorată chiar şi pe viscol de nostalgici, cu vin şi colivă.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naşterea lui Nicolae Ceauşescu, comemorată chiar şi pe viscol de nostalgici, cu vin şi colivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei