Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Modernizarea poliţiei se va face în 2011 fie cu sprijinul sindicatelor, fie fără

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, ieri, că reformarea, reorganizarea şi modernizarea poliţiei se vor face în 2011, fie cu sprijinul sindicatelor, fie fără acesta.

Ministrul Traian Igaş a spus că ieri a avut loc o întâlnire la sediul MAI la care au participat inclusiv membri ai Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP), indicând astfel că şi sindicatele au fost consultate privind modificările din instituţie.

Potrivit ministrului, fiecare şef de armă a discutat cu reprezentanţii structurilor pe care la conduc, în fiecare judeţ şi au convenit astfel o cifră pentru disponibilizări.

Ministrul de Interne a subliniat că tot ce a făcut referitor la reorganizarea MAI a pornit de la bună-credinţă şi a urmat consultării structurilor vizate, inclusiv a celor de arme.

"Modernizarea, reformarea şi reorganizarea poliţiei se vor face în anul 2011, fie cu sprijinul sindicatelor, fie fără", a afirmat Igaş.

Traian Igaş a amintit că România are un număr de poliţişti peste media europeană, precizând că, în plus, s-a înfiinţat şi Poliţia Locală, care a preluat o parte din atribuţiile de ordine publică. Astfel, s-a creat un surplus de personal care "prejudiciază" bugetul de stat.

Dincolo de aspectele financiare, reorganizarea MAI este necesară pentru modernizarea şi eficientizarea instituţiei, etape pe care ministrul vrea să le parcurgă până la sfârşitul anului, a precizat Igaş.

Peste 100 de poliţişti au participat, ieri, la un protest în Piaţa Constituţiei, cerând parlamentarilor să nu voteze un proiect de lege care prevede disponibilizarea a 9.500 de persoane din MAI. Acţiunea s-a încheiat în jurul orei 13.00, cu o oră mai devreme decât se preconizase, după ce dezbaterile din Parlament au fost amânate.

Sindicaliştii au depus o moţiune la Camera Deputaţilor, semnată de toţi membrii, iar fiecare deputat a găsit pe pupitrul său această moţiune care conţine argumentele pentru a nu fi făcute disponibilizări.

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Toader Paraschiv, a spus că secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, i-a împiedicat să depună acel memoriu, dar până la urmă au fost ajutaţi de Tudor Chiuariu şi Adrian Solomon pentru ca fiecare deputat să primească un exemplar din această moţiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Modernizarea poliţiei se va face în 2011 fie cu sprijinul sindicatelor, fie fără.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Modernizarea poliţiei se va face în 2011 fie cu sprijinul sindicatelor, fie fără0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei