Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România, centru global pentru traficul de persoane

 

România a devenit un punct major de tranzit pentru traficul de persoane în Uniunea Europeană, victimele fiind aduse din destinaţii îndepărtate cum ar fi Honduras, Afganistan, Congo şi China şi trimise mai departe în Europa Occidentală, susţine un activist pentru drepturile omului, citat de CNN.

David Batstone este profesor în domeniul afacerilor la Universitatea din San Francisco şi cofondator şi preşedinte al organizaţiei Not For Sale, care luptă împotriva traficului de persoane şi sclaviei.

Deşi orice formă de trafic de persoane este interzisă oficial de legile din România, aşezarea geografică strategică a ţării - între Europa de Est şi cea Occidentală - o transformă într-o sursă pentru traficul de persoane şi într-o ţară de tranzit, dar şi de destinaţie, afirmă Batstone.

De asemenea, aderarea la Uniunea Europeană în 2007 a transformat România, prin relaxarea reglementărilor la graniţă, într-o ţară mai atractivă pentru traficanţii de persoane, potrivit activistului.

Potrivit raportului pe 2010 privind traficul de persoane al Departamentului de Stat american, reţelele de crimă organizată vizează şi cetăţenii români pentru traficul de persoane în alte ţări europene. Traficanţii folosesc de obicei acte de identitate false şi mituiesc personalul de frontieră. Apoi ei forţează victimele să lucreze în domeniul agricol, în diverse fabrici, să se prostitueze sau să cerşească.

Batstone susţine că agenţia pe care o conduce a identificat România drept un centru internaţional pentru sclavia modernă şi că a intervenit în aproape 140 de cazuri de trafic de persoane doar în 2010. El mai afirmă că poliţia locală ignoră aceste infracţiuni, iar serviciile sociale pentru victime sunt practic inexistente.

El citează o altă organizaţie non-profit, Scarlet Cord, care dezvăluie, într-o analiză pe teren, că 75 la sută din persoanele care se prostituează în prezent în Olanda provin din România, Ungaria şi Bulgaria. Potrivit lui Batstone, numărul mare de fete din Europa de Est poate fi atribuit direct lipsei de locuri de muncă din ţările lor şi accesului uşor pe pieţe europene mai bogate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, centru global pentru traficul de persoane.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
România, centru global pentru traficul de persoane5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei