Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cei mai mulţi români sunt dispuşi să cheltuiască în 2011 între 300 şi 500 euro pentru vacanţe

 

Cei mai mulţi turişti români sunt dispuşi să cheltuiască în acest an între 300 şi 500 de euro de persoană pentru vacanţe, după ce în 2010 aceştia au alocat bugete mai mici pentru concedii faţă de anii precedenţi, arată un sondaj realizat de site-ul ivox.ro.

Astfel, 34,61% dintre persoanele care au participat la sondaj au declarat că pot aloca în acest an între 300 şi 500 de euro, în timp ce pentru 19,37% dintre români bugetele pentru vacanţe variază între 500 şi 1.000 de euro, iar aproape 10% plănuiesc să aloce peste 1.000 de euro pentru vacanţe.

În acelaşi timp, 30,65% dintre respondenţi vor cheltui mai puţin de 300 de euro pentru vacanţe, iar 5,71% au declarat că nu vor avea vacanţă.

Sondajul mai arată că anul trecut peste 47% dintre românii intervievaţi şi-au petrecut vacanţa în ţară, 17,09% în străinătate, iar 12,72% au ales atât destinaţii interne cât şi externe. Totodată, un procent de 23,16% dintre români nu au mers în vacanţă anul trecut.

"Dintre cei care au avut vacanţă atât în ţară, cât şi în străinătate, 19% nu au un venit propriu, 33% au un venit sub 1.500 de lei şi 48% un venit de peste 1.500 de lei. Pentru cea mai mare parte a respondenţilor bugetul vacanţei din 2010 a reprezentat o sumă mai mică decât cea alocată în anii precedenţi - 34,61%. Totuşi, un procent apropiat de respondenţi au declarat că suma a fost aproximativ aceeaşi - 30,34%", potrivit sondajului.

Datele mai arată că o mare parte a respondenţilor (38,83%) îşi organizează singuri vacanţele, fară a apela la serviciile unei agenţii de turism. Nivelul de fidelizare faţă de o anumită agenţie este de asemenea redus, în condiţiile în care peste 80% dintre respondenţi schimbă agenţia în funcţie de oferte.

În ceea ce priveşte unităţile de cazare, rezultatele sondajului arată că atunci când merg în ţară românii preferă pensiunile, iar în străinătate aleg hotelurile.

Principalele avantaje percepute în privinţa vacanţelor în străinătate sunt serviciile oferite de mai bună calitate, activităţile de vacanţă mai diverse, obiectivele turistice mai numeroase, preţurile mai reduse şi accesibilitatea mai mare ca urmare a aglomeraţiei reduse. Astfel, 91,41% dintre respondenţi consideră că serviciile oferite în străinătate sunt de mai bună calitate decât cele din România.

La sondajul realizat de site-ul ivox.ro au participat 4.120 de persoane, care şi-au exprimat aşteptările pe care le au de la vacanţa lor şi caracteristicile pe care le consideră importante în alegerea unei anumite destinaţii de vacanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai mulţi români sunt dispuşi să cheltuiască în 2011 între 300 şi 500 euro pentru vacanţe.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei mai mulţi români sunt dispuşi să cheltuiască în 2011 între 300 şi 500 euro pentru vacanţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei