Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bărbat care a corupt o judecătoare din Iaşi pentru a fi părtinică în procesul de partaj, condamnat

 

Un bărbat, care a corupt o judecătoare din Iaşi pentru a fi părtinică într-un proces de partaj, a fost condamnat de către Curtea de Apel Bacău la un an şi jumătate de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Prin sentinţa penală 5 din 12 ianuarie 2011, Curtea de Apel Bacău a hotărât condamnarea inculpatului Liviu Popescu la pedeapsa de un an şi şase luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de trei ani şi şase luni pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi cumpărare de influenţă, informează, luni, Direcţia naţională Anticorupţie.

Instanţa a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 4.000 de euro..

Acest dosar privindu-l pe inculpatul Popescu Liviu s-a constituit ca urmare a disjungerii (separării-n.r.) dispuse în cazul referitor la inculpata Georgeta Buliga, judecător la Curtea de Apel Iaşi.

Potrivit DNA, "în perioada februarie- martie 2010, inculpata Buliga Georgeta, judecător la Curtea de Apel Iaşi, a pretins şi primit de la învinuitul Popescu Liviu suma de 4.000 de euro, susţinând că banii sunt pentru două judecătoare din cadrul Curţii de Apel Iaşi şi a pretins o altă sumă pentru sine al cărei cuantum nu l-a precizat".

Buliga Georgeta şi celelalte două judecătoare făceau parte din completul învestit cu soluţionarea unui dosar civil referitor la partajarea pe cale judiciară a bunurilor aparţinând învinuitului Popescu Liviu şi fostei sale soţii, dosarul fiind în stadiu de recurs.

Banii au fost pretinşi pentru ca Popescu Liviu să obţină o soluţie favorabilă în procesul de partaj ce viza, în principal, un apartament în municipiul Iaşi, un teren în judeţul Iaşi şi două autoturisme.

În condiţiile în care Judecătoria şi Tribunalul din Iaşi constataseră că fosta soţie a lui Popescu avusese o contribuţie de 90 la sută în dobândirea bunurilor comune şi îi fuseseră atribuite o mare parte din acestea, în 12 martie 2010, completul din care făcea parte Georgeta Buliga a modificat în tot aceste hotărâri, dând câştig de cauză lui Liviu Popescu.

Ulterior pronunţării acestei decizii, Buliga Georgeta i-a mai pretins lui Popescu Liviu încă 1.000 de euro, susţinând că banii sunt pentru una dintre membrele completului de judecată.

În 26 noiembrie 2010, Popescu Liviu a remis inculpatei suma de 1.000 de euro pentru colega sa de complet, acceptând pentru sine suma de 3.000 de euro pentru "ajutorul" dat în obţinerea hotărârii. A doua zi, judecătoarea Buliga a primit suma de 3.000 euro, ocazie cu care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat care a corupt o judecătoare din Iaşi pentru a fi părtinică în procesul de partaj, condamnat.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Bărbat care a corupt o judecătoare din Iaşi pentru a fi părtinică în procesul de partaj, condamnat2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este oare bine asa ! trimis de
( 8 feb 2011, 16:43:47
Ma mir de ce nu comenteaza nimeni acest fapt .Nici eu nu ma lansez in comentarii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei