Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mai 2012 - Anul XVII, nr. 123 (5028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Cătălina Vartic: Pentru UNPR Suceava, în educaţie, pe primul loc trebuie să fie copilul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul UNPR pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălina Elena Vartic, consideră că şcolile sucevene care au fost închise în ultimii ani ar trebui să fie redeschise, astfel încât elevii să nu mai fie nevoiţi să parcurgă distanţe lungi până la unităţile de învăţământ care au rămas.

Preşedinta UNPR Suceava a spus că principiul legii educaţiei este finanţarea pe copil şi nu finanţarea pe cadru didactic, motiv pentru care spiritul legii este că important devine elevul.

„În aceste condiţii, nu elevul trebuie obligat să meargă la profesor, ci profesorul să vină spre elev”, a spus Cătălina Vartic, care a adăugat că autoritatea judeţeană, împreună cu autorităţile locale, va trebui să identifice surse de bani pentru finanţarea redeschiderii şcolilor, inclusiv pentru plata cadrelor didactice care sunt obligate să facă naveta pentru a preda în aceste şcoli.

„Este mult mai ieftin să finanţezi deplasarea câtorva cadre didactice decât să susţii transportul a zeci de elevi, în fiecare zi, de acasă la şcoală şi înapoi”, a spus Cătălina Elena Vartic.

Ea a mai adăugat că în condiţiile în care se înfiinţează şi clasa zero, „este inuman” să obligi copii de 5 sau 6 ani, la primele ore ale dimineţii, să fugă ca să prindă un loc într-un microbuz care îi transportă către o şcoală aflată la foarte mare distanţă de casa părinţilor.

„Microbuzele şcolare au fost introduse pentru a transporta copiii ce locuiesc în zone izolate şi nu pentru a face servicii de tip Maxi-taxi cu elevii, pe rute ce includ satele dintr-o comună. Trebuie să regândim modul în care se procedează acum. Au fost închise şcoli, iar copiii trebuie să ajungă la unităţi şcolare situate la mare distanţă. În cel mai bun caz, elevii sunt preluaţi de microbuze şcolare, dar de cele mai multe ori copiii sunt nevoiţi să se trezească cu noaptea-n cap ca să ajungă la şcoală. În aceste condiţii, cât de performant mai poate fi un copil care s-a trezit devreme, a mers kilometri pe jos ca să ajungă la şcoală şi se gândeşte că va trebui să parcurgă aceeaşi distanţă înapoi când se termină cursurile şi e şi mai obosit”, a mai declarat Cătălina Elena Vartic.

Liderul UNPR Suceava a spus că îşi propune să sprijine şi să încurajeze performanţe în educaţie prin atragerea elevilor şi studenţilor cu rezultate remarcabile spre administraţie şi prin oferirea de burse de merit pentru cei care vor rămâne în Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălina Vartic: Pentru UNPR Suceava, în educaţie, pe primul loc trebuie să fie copilul.
 Vizualizări articol: 768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cătălina Vartic: Pentru UNPR Suceava, în educaţie, pe primul loc trebuie să fie copilul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vartic si ...politica...! trimis de
(30 mai 2012, 13:25:27
O rugam sa zambeasca pe ...d-na... care a batut palma cu USl...ptr ca zambeste...ptr ultima oara.. A uitat doamna de un proverb....Cica..." sa nu crezi un USL..nici cand iti promite un dar ( ca-l lasa pe sotul sef la Garda financiara)..." . Nu credeam vreodat ca o femeie de sarmul si inteligenta d-voastra...poate fi un....Buratino. Asa ca..intelegerea facuta...deja este publica...asa ca...si de data aceasta...tradarea generalilor.... a fost un esec...lam,entabil . " Ce naste din pisica....PSD-i...nu mananca"...adica mutanti!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei