Clasa „Clopoțeii veseli”, de la Școala Gimnazială ”Petru Comarnescu” din Gura Humorului, a ocupat locul al III-lea la etapa națională a concursului Şcoala Siguranţei Tedi. Competiția vizează informarea și responsabilizarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi în viața de zi cu zi, la școală, în mediul online etc.
Elevii au fost coordonați de profesor Raluca Maria Teodorescu. Aceștia au desfășurat activităţi pe tema siguranţei, astfel încât, prin joc, să îşi însuşească informaţii noi şi utile pentru creşterea siguranţei lor.
Potrivit prof. Raluca Maria Teodorescu, activitățile au fost sprijinite de lucrători din cadrul Poliției Române: comisar Anamaria Olariu și comisar Vasile Hlaghi (din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul Rutier), subcomisar Dan Hlaghi (Poliția orașului Gura Humorului, Biroul de Siguranță Școlară), subinspector Ana Maria Ciocănel și agent-șef adjunct Roxana Rebenciuc (Compartimentul de Analiză și Prevenire a Activității Criminalității).
Temele abordate au fost: “Siguranța pentru sănătate”, “Siguranța pentru sănătate, Igiena corpului”, “Siguranța în clasă”, ”Siguranța în vacanța de iarnă”.
Câștigătorii au fost desemnați în funcție de originalitatea activităților, frecvența transmiterii rapoartelor, relevanța materialelor, respectarea cerințelor impuse de organizatori.
Premiul constă într-un joc “Emoţii şi sentimente”, acordat prof. Raluca Maria Teodorescu, şi produse Maspex Romania pentru elevii participanţi.
Proiectul Școala Siguranţei Tedi a debutat în anul 2015, se desfăşoară la nivel naţional și are ca scop informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi.
Noutatea programului constă în faptul că elevii sunt învățați cum să reacționeze și se furnizează soluţii pentru fiecare situație care poate deveni periculoasă, prin metode educative specifice vârstei lor. Beneficiarii proiectului sunt elevii din clasele I, care se confruntă cu noi provocări şi sunt puși în situaţia de a lua primele lor decizii fără ajutorul părinţilor.
Activităţile informativ-educative sunt coordonate de către învăţători, cu sprijinul reprezentanţilor Poliţiei Române.