Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 3 (8227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Debut de an

La Fălticeni, taxele locale se pot plăti din această săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce la începutul săptămânii s-au putut plăti la casieria Primăriei Municipiului Fălticeni doar taxele fără debit (taxe judiciare de timbru, taxe pentru carte de identitate etc.) şi amenzile, începând de miercuri, 4 ianuarie, se încasează de la contribuabili, persoane fizice şi juridice, şi impozitele şi taxele locale cu debit (impozite/taxe clădiri, impozite/taxe pe teren, impozite mijloace de transport, taxe reclamă şi publicitate etc.).

„Sunt creșteri între 5 și 15% de la caz la caz pentru a putea asigura buna funcționare. Din păcate s-au mărit foarte mult prețurile la utilități, apă, energie, gaze, salubritate, și cel mai probabil vor crește și în acest an. În majoritatea cazurilor a fost aplicată la taxele şi impozitele locale din anul 2022 doar indexarea cu rata inflaţiei din anul 2021 comunicată de pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și care este în procent de 5,05. Ca de obicei, fălticenenii care îşi plătesc impozitul pe tot anul, până în luna martie inclusiv, vor beneficia din nou de reducerea de 10%”, ne-a asigurat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Municipalitatea fălticeneană face un apel la contribuabili să opteze pentru plata online, ori de câte ori este posibil, beneficiile acestei modalităţi de plată fiind deosebit de importante, pe lângă faptul că simplifică mult această procedură, conduce la evitarea aglomeraţiei, așa cum a fost cazul zilei de joi, când cei veniți pentru plata dărilor au fost nevoiți să aștepte și aproape o oră la rând.  Reamintim că plata impozitelor şi taxelor poate fi efectuată şi online, prin site-ul ghiseul.ro sau accesând site-ul Primăriei Municipiului Fălticeni, secţiunea Servicii – Impozite şi taxe. Numele de utilizator şi parola pot fi obţinute de la camera 3, Serviciul Impozite şi taxe. Fără utilizator şi parolă, taxele, impozitele, amenzile pot fi plătite după ce aţi contactat Serviciul Impozite şi Taxe Locale Fălticeni pentru a obţine sumele de plată. Plata electronică a impozitelor şi taxelor locale se face în acest caz folosind aplicaţia băncii la care aveţi cont, transferând banii în conturile deschise la Trezoreria Fălticeni sub codul fiscal 5432522, conturi publicate pe pagina web falticeni.ro, secţiunea Servicii – Impozite şi taxe.

Miercuri și joi, pe 4 și 5 ianuarie, fălticenenii au luat cu asalt ghişeele Serviciului de Taxe şi Impozite din Primăria Fălticeni ca să-şi achite impozitele pe locuinţe, terenuri şi maşini, cei mai mulţi dintre contribuabilii grăbiţi să scape de obligaţii fiind pensionarii și multe persoane care lucrează în străinătate și care s-au hotărât să petreacă sărbătoarea Botezului Domnului în țară. 

Cuantumurile impozitelor și taxelor locale aplicabile în anul 2023 pot fi consultate pe pagina de internet falticeni.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni, taxele locale se pot plăti din această săptămână.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Fălticeni, taxele locale se pot plăti din această săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei