Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 3 (8227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Etapa națională

„Clopoțeii veseli” de la Școala „Petru Comarnescu” Humor, pe podium la Şcoala Siguranţei Tedi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clasa „Clopoțeii veseli”, de la Școala Gimnazială ”Petru Comarnescu” din Gura Humorului, a ocupat locul al III-lea la etapa națională a concursului Şcoala Siguranţei Tedi. Competiția vizează informarea și responsabilizarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi în viața de zi cu zi, la școală, în mediul online etc.

Elevii au fost coordonați de profesor Raluca Maria Teodorescu. Aceștia au desfășurat activităţi pe tema siguranţei, astfel încât, prin joc, să îşi însuşească informaţii noi şi utile pentru creşterea siguranţei lor.

Potrivit prof. Raluca Maria Teodorescu, activitățile au fost sprijinite de lucrători din cadrul Poliției Române: comisar Anamaria Olariu și comisar Vasile Hlaghi (din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul Rutier), subcomisar Dan Hlaghi (Poliția orașului Gura Humorului, Biroul de Siguranță Școlară), subinspector Ana Maria Ciocănel și agent-șef adjunct Roxana Rebenciuc (Compartimentul de Analiză și Prevenire a Activității Criminalității).

Temele abordate au fost: “Siguranța pentru sănătate”, “Siguranța pentru sănătate, Igiena corpului”, “Siguranța în clasă”, ”Siguranța în vacanța de iarnă”.

Câștigătorii au fost desemnați în funcție de originalitatea activităților, frecvența transmiterii rapoartelor, relevanța materialelor, respectarea cerințelor impuse de organizatori.

Premiul constă într-un joc “Emoţii şi sentimente”, acordat prof. Raluca Maria Teodorescu, şi produse Maspex Romania pentru elevii participanţi.

Proiectul Școala Siguranţei Tedi a debutat în anul 2015, se desfăşoară la nivel naţional și are ca scop informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi.

Noutatea programului constă în faptul că elevii sunt învățați cum să reacționeze și se furnizează soluţii pentru fiecare situație care poate deveni periculoasă, prin metode educative specifice vârstei lor. Beneficiarii proiectului sunt elevii din clasele I, care se confruntă cu noi provocări şi sunt puși în situaţia de a lua primele lor decizii fără ajutorul părinţilor.

Activităţile informativ-educative sunt coordonate de către învăţători, cu sprijinul reprezentanţilor Poliţiei Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Clopoțeii veseli” de la Școala „Petru Comarnescu” Humor, pe podium la Şcoala Siguranţei Tedi.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Clopoțeii veseli” de la Școala „Petru Comarnescu” Humor, pe podium la Şcoala Siguranţei Tedi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei