Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 3 (8227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Miza continentală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cupa Mondială hibernală parcă a ridicat miza continentală în Europa, nu credeți? O grămadă de jucători mari vor acum să-și scoată pârleala în Liga Campionilor. Eu mi-aș dori tot premiere, ca și în anii trecuți, adică City sau PSG. Cum la Guardiola e simplu, echipa trecând la alt nivel odată cu transferul lui Haaland, aș zice că analiza parizienilor e mai interesantă. Exceptând un noroc de o continuitate rară, lotul lui PSG nu prea are cum să aducă ”urecheata”. În toamnă, neașteptatul Galtier găsise o formulă în care un singur jucător putea fi schimbat, Vitinha. Intra Fabian Ruiz sau altul și asta era tot. Oricine altcineva era schimbat doar la scor favorabil, altfel se destabiliza echipa. Pentru că ambii fundași laterali sunt mai buni în ofensivă, iar revenirea lui Ramos făcea să aibă la dispoziție trei apărători centrali buni, Galtier i-a păstrat pe toți în teren, în formula 3 cu 4: Ramos-Marquinos-Kimpembé + Hakimi-Verratti-Vitinha-Mendes. De restul de 3 din față nu are rost să discutăm, se rotesc doar între ei, pe posturi. Arată bine și pe hârtie, a arătat bine și în teren. Necazul vine când e cineva accidentat sau suspendat. Sunt 7 meciuri până la câștigarea trofeului, întinse pe aproximativ 3 luni, e greu de crezut că titularii vor fi indestructibili. Iese din schemă un fundaș central, se trece la 4 pe fund, intră cineva la mijloc, dar echipa va suferi defensiv. Mai grav e când se accidentează lateralii, nu sunt soluții de aceeași valoare, deși la începutul anului mi-a sărit în ochi un tip deșirat care juca în locul lui Hakimi, era genul sportivilor de rit nou, rapid în ciuda înălțimii. L-am căutat apoi, e vorba de Bitshiabu și are... 17 ani! OK, de viitor, dar ar putea duce povara unei semifinale, de exemplu de LC? La mijloc, Verratti e esențial. Fără el... viața e pustiu. Cât despre trioul ofensiv, orice lipsă e handicap curat. N-are cine să intre în locul lor, probabil că PSG are cea mai pricăjită bancă dintre toate echipele rămase în competiție! Așa că rămâne să-i țină soarta sănătoși, iar pe deasupra Neymar să renunțe la comportamentul de narcisist autodistrugător. El și cu Mbappé ar trebui să se concentreze obsesiv pe obiectivul LC, iar Messi să tragă pentru ei ca la națională, căci orice scădere de implicare îl va transforma în țintă pentru suporteri, care nu-i datorează deocamdată nimic. Nici măcar să-l apaude cu trofeul și medalia de campion mondial, obținute împotriva Franței! Una-i una, alta-i alta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miza continentală.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Miza continentală5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei