Consilierii Uniunii Social Liberale din deliberativul judeţean au blocat din nou vânzarea prin licitaţie a unor bunuri imobile aflate în proprietatea Consiliului Judeţean. În şedinţa de ieri a deliberativului judeţean s-a supus la vot scoaterea la vânzare a unui număr de nouă bunuri, terenuri şi construcţii situate în Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Muşeniţa, Udeşti şi Crucea. Proiectul propus de executiv a întrunit doar voturile consilierilor PD-L, în număr de 19, consilierii PSD şi PNL votând împotrivă, cu o singură excepţie, consiliera PNL Diana Iliescu, care s-a abţinut la vot.
În consecinţă, proiectul a picat întrucât avea nevoie de voturile a două treimi dintre consilieri. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a ţinut să sublinieze că respectivele active nu aduc venituri instituţiei pe care o conduce, ba mai mult, aceasta consumă foarte mulţi bani cu întreţinerea lor. Flutur a precizat că prin vânzarea acestor bunuri se creează resurse pentru susţinerea programelor de investiţii ale Consiliului Judeţean, prioritare fiind finanţarea cheltuielilor la Complexul social „Sf. Ierarh Leontie” – Rădăuţi, finalizarea podului peste râul Siret pe drumul comunal Zamostea – Talpa (judeţul Botoşani) şi achiziţionarea clădirii Hanul Domnesc pentru a putea fi continuată activitatea muzeistică actuală din aceea locaţie.
CJ încearcă să vândă 34.000 mp de teren şi 3.200 mp de clădiri
Singurul care a luat cuvântul din partea opoziţiei a fost consilierul liberal Brânduşel Nichitean, care a încercat să motiveze într-un fel votul negativ al celor de la PSD şi PNL. Nichitean a spus că era mai bine dacă bunurile ar fi fost scoase la vânzare separat şi nu la pachet, lăsând să se înţeleagă că Opoziţia ar fi votat pozitiv pentru valorificarea unora dintre activele Consiliului Judeţean. Trebuie spus că cele nouă bunuri imobile pe care Consiliul Judeţean încearcă să le vândă însumează 34.000 de metri pătraţi de teren şi 3.200 de metri pătraţi de clădiri. Ele au fost evaluate în total la suma de 2,6 milioane de lei, care reprezintă preţul de pornire a licitaţiei. Printre activele vandabile se află Cantonul Rarău, clădirea punctului de trecere a frontierei de la Văşcăuţi şi terenul din zona cabanei Adâncata.
(29 feb 2012, 12:07:21