Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Muncitorii români ai Daimler s-au întâlnit cu Ponta: Munca este mai relaxată decât în ţară

Marţi, 11 Iunie 2013 (13:43:36)

Muncitorii români ai fabricii Daimler din Cugir, aflaţi la perfecţionare în Germania, s-au întâlnit cu premierul Victor Ponta, spunând că munca lor este mult mai "liniştită şi relaxată" decât în ţară şi că nu se tem de faptul că roboţii care lucrează pe linia de asamblare ar putea să-i înlocuiască.

Aflat în Germania în vizită oficială, premierul Victor Ponta a ajuns la Stuttgart, unde s-a întâlnit cu membri ai board-ului Daimler şi a vizitat fabrica grupului german, discutând inclusiv cu muncitorii români de la fabrica Cugir, aflaţi la cursuri de perfecţionare.

În prezent, la fabrica din Stuttgart se află 54 de muncitori români care urmează un curs de specializare de un an. La finalul acestei perioade, o altă serie de muncitori va urma cursuri de specializare, pentru şase luni. Lucrătorii sunt selectaţi în urma unui interviu şi a unor probe practice.

Ei au declarat că trăiesc o experienţă plăcută şi că au multe de învăţat, adăugând că sunt mulţumiţi atât din punct de vedere financiar, cât şi în ceea ce priveşte condiţiile de cazare.

"Aici este o muncă mult mai liniştită în comparaţie cu România, un ritm mai relaxat de lucru. Nu am mai văzut aşa ceva până acum, nu am mai lucrat cu roboţi, nu am lucrat pe o linie complet automatizată, cu mulţi senzori care exclud greşelile umane", au spus aceştia.

Ei au adăugat că roboţii "sunt ok", deoarece îi ajută foarte mult atunci când se cere o producţie mare, şi că nu se tem că, în viitor,, aceştia ar putea să-i înlocuiască.

În luna aprilie, grupul german Daimler a anunţat că va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş, judeţul Alba.

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, extinde capacitatea de producţie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart funcţionează deja la capacitate maximă şi nu mai există spaţiu pentru extindere.

Şi pentru această investiţie angajaţii români vor urma un program special de calificare la fabrica din Stuttgart-Untertürkheim, pentru a asigura transferul de experienţă din Germania în producţie, asigurarea calităţii, întreţinere şi logistică.

Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are 800 de angajaţi la capacităţile de producţie din localităţile Cugir şi Sebeş (judeţul Alba), unde produc componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atât pentru modele actuale cât şi pentru modele mai vechi, asigurând disponibilitatea pieselor de schimb.

Compania producea în 2011 la Cugir (producţie de serie mare, piese şi componente), şi Sebeş (producţie de serie mică, prototipuri şi dispozitive, inclusiv montaj cutii de viteze). Producţia de la Sebeş a fost transferată anul trecut la Cugir.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muncitorii români ai Daimler s-au întâlnit cu Ponta: Munca este mai relaxată decât în ţară.
 Vizualizări articol: 766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muncitorii români ai Daimler s-au întâlnit cu Ponta: Munca este mai relaxată decât în ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei