Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Muncii face controale la toate centrele de recuperare neuropsihică pentru adulţi

Marţi, 11 Iunie 2013 (13:40:53)

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice face controale la toate centrele de recuperare şi reabilitare neuropsihică pentru adulţi, după ce mai multe organizaţii neguvernamentale au sesizat nereguli la un centru din Sectorul 2 al Capitalei.

Controlul tuturor centrelor de recuperare şi reabilitare neuropsihică pentru adulţi a fost declanşat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, prin instituţia sa specializată, Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Verificările vor urmări respectarea condiţiilor de viaţă şi a dotărilor specifice de accesibilizare, impuse de legislaţia în vigoare, a arătat Ministerul Muncii într-un comunicat de presă remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

O echipă de inspectori sociali de la Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială a făcut, în 5 iunie, un control la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică "Gheorghe Şerban" din Sectorul 2 al Capitalei, după ce mai multe organizaţii nonguvernamentale au sesizat nereguli.

Reprezentanţii ministerului au precizat că la centru a fost făcut un control şi în luna mai a anului trecut, când au fost dispuse 14 măsuri, dintre care 11 au fost îndeplinite până în noiembrie 2012, celelalte trei având termen de finalizare sfârşitul lunii martie 2013.

În urma controlului din 5 iunie, s-a constatat că centrul a îndeplinit toate măsurile dispuse anterior, iar amenajarea centrului, precum şi condiţiile de locuit şi recuperare medicală respectă standardele în vigoare, pentru a răspunde nevoilor speciale ale beneficiarilor.

Potrivit sursei citate, gravitatea afecţiunilor pe care le au pacienţii, precum şi nevoile speciale, de ordin medical, alimentar şi de îngrijire, fac imposibilă reintegrarea lor în familie sau în locuinţe situate în comunitate, aşa cum cer organizaţiile neguvernamentale implicate în această cauză.

"Toate controalele efectuate de organele statului cu competenţe în acest domeniu au infirmat acuzaţiile de «rele tratamente» şi nu au constatat temeiuri valide pentru închiderea centrului. În legătură cu solicitarea organizaţiilor neguvernamentale de a avea acces în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică «Gheorghe Şerban», MMFPSPV îşi exprimă disponibilitatea la dialog şi colaborare, dar recomandă respectarea legislaţiei în vigoare pentru protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, inclusiv a atribuţiilor de monitorizare şi control ale organismelor competente şi legal abilitate", se mai arată în comunicatul citat.

Conducerea ministerului va recomanda însă Consiliului Local şi DGASPC Sector 2 să adopte o atitudine deschisă şi flexibilă faţă de solicitările organizaţiilor neguvernamentale, "în spiritul transparenţei şi responsabilităţii faţă de beneficiari".

Peste 50 de persoane au manifestat, joi, la Centrul de Reabilitare Neuropsihică "Gheorghe Şerban" din Capitală, spunând că vor să sensibilizeze autorităţile în cazul celor 54 de tineri care stau acolo şi care, potrivit unor foşti voluntari din centru, s-ar afla într-o stare de degradare fizică şi emoţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Muncii face controale la toate centrele de recuperare neuropsihică pentru adulţi.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Muncii face controale la toate centrele de recuperare neuropsihică pentru adulţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei