Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Becali, Babiuc şi Cioflină au fost transferaţi de la Penitenciarul Rahova la Jilava

Marţi, 11 Iunie 2013 (13:41:58)

Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină, care au de executat doi ani de închisoare, au fost transferaţi de la Penitenciarul Rahova la Jilava, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ANP.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Monica Pană, a spus că Gigi Becali este din 10 iunie în custodia Penitenciarului Bucureşti Jilava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ANP, Gigi Becali a transmis instituţiei două declaraţii, una în care arată că este de acord cu informarea presei despre locul de deţinere în care se află şi alta în care precizează că nu doreşte să se facă publice alte informaţii cu privire la starea de detenţie sau să dea interviuri.

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Becali, Babiuc şi Cioflină au stat la Penitenciarul Rahova în aceeaşi cameră de detenţie timp de 21 de zile, perioada de carantină. La finalul perioadei de carantină s-a stabilit transferul celor trei la Penitenciarul Jilava şi regimul în care aceştia vor executa pedepsele primite.

Potrivit legii privind executarea pedepselor, persoanele condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte cinci ani sunt încarcerate iniţial în regimul semideschis, iar celor condamnate la pedeapsa închisorii de cel mult un an li se aplică iniţial regimul deschis.

Astfel, potrivit legii, omul de afaceri George Becali îşi poate executa pedeapsa în regim semideschis. În schimb, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc (75 de ani) şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină (70 de ani) ar putea fi încarceraţi în regim deschis, pentru că ar putea fi eliberaţi după cel mult opt luni de închisoare din cei doi ani la care i-au condamnat judecătorii instanţei supreme.

Potrivit Codului penal, bărbaţi trecuţi de vârsta de 60 de ani pot fi eliberaţi condiţionat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o condamnare de cel mult 10 ani.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Instanţa nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocaţii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta. Cererea de contopire a pedepselor va fi judecată de magistraţii Tribunalului Bucureşti la 19 iunie.

Avocaţii lui Gigi Becali au formulat şi o cerere de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare, aceasta urmând să fie judecată de Tribunalul Bucureşti pe 17 iunie.

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a declarat pentru MEDIAFAX că s-a cerut întreruperea pedepsei pentru trei luni, maximul prevăzut de lege, pentru ca Gigi Becali să-şi poată continua afacerile, să-şi întreţină familia şi să poată finanţa în continuare Clubul Steaua.

Gigi Becali şi-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaţilor a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Becali, Babiuc şi Cioflină au fost transferaţi de la Penitenciarul Rahova la Jilava.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Becali, Babiuc şi Cioflină au fost transferaţi de la Penitenciarul Rahova la Jilava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei